Inspiration och pepp Tankar om ting Vardagsuppdatering

året som gått, mål och framtid

Imorgon är årets sista dag.

2012 har gått så fruktansvärt snabbt och jag försöker summera året i mitt huvud. Sortera bland alla fina, roliga händelser så jag kan minnas dem lite extra. Och de andra, de mindre fina sakerna, kikar jag på en sista gång och lämnar sedan bakom mig, i arkiv : 2012.

Månaderna januari till maj var relativt tunga. Jag var svag och dum, förstod inte mitt eget värde och lät mig tas för givet. My bad. Under sommaren vände det. Jag träffade en fantastisk människa som fick mig att inse just hur mycket värd jag faktiskt är, som lät mig slappna av, må bra och faktiskt ta emot lite hjälp och kärlek också – inte bara ge och dränera mig själv. I samma veva tog träningen ny fart och jag blev snabbt starkare. Gladare. Lyckligare.

Det där med mål för kommande år. Mål är bra. Men charmen med mål, det som gör dem så bra, är att bara vi sätter dem (bestämmer oss) så når vi dem. Vi måste liksom inte nojja och planera och haka upp oss på datum och tider och andra oviktiga detaljer. Om vi siktar, skjuter och koncentrerar oss på att hålla balansen under färden – ja då kommer vi landa till slut. Precis där vi önskade att landa.

Man behöver som bekant inte ett nytt år för att göra förändringar, för att börja om eller för att sätta nya mål. Men nu råkar vi ju ha ett nytt år framför fötterna och jag vet massa saker jag vill uppnå. Kanske inte under kommande år, men i framtiden. Och det räcker för mig. När det kommer till träningen vill jag bänka 70 kilo, bara för att det är en så ball siffra för en tjej att bänka. Och så vill jag springa ett lopp, eftersom löpningen alltid varit min ömma punkt när det kommer till träning. När det kommer till livet, vill jag hjälpa människor att må bättre, för att de som är i störst behov av hjälp sällan ber om den själv. Exakt hur vet jag inte, kanske inom vården, kanske starta eget, kanske skriva en bok. No idea. Jag vill också gifta mig och få barn, för att jag vill älska någon mer än vad som kanske egentligen går. Sistnämnda är något jag tänkt mycket på under 2012. Jag har insett att jag är typ vuxen nu. Kanske inte så-vuxen-att-man-borde-bli-med-familj, men så pass vuxen att jag tänker på det. Det är fint.

2013 inleds med två veckor i Thailand för min del. Ett land jag aldrig besökt men länge velat se. I februari börjar allvaret och jag är inställd på att få kämpa lite extra, med det mesta. Men jag anar också finheter. Jag känner på mig att 2013 är lite utav mitt år. Året då jag växer, får saker gjorda och blir en bättre version av mig själv. Mest för att jag bestämt det. Gör det du också! Och om första veckan inte går som du vill? Då kommer det ju faktiskt en ny dag precis varenda dag. Så börja om, ta tag i och starta på nytt kan du göra när som helst. Du kan bli vem du vill och komma precis dit du vill. Ställ bara in siktet, skjut och håll balansen.bild-1

Du kanske gillar

5 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  30 december, 2012 at 20:13

  önskar dig ett fantastiskt fint 2013!!

 • Svara
  Stepup 2 Fitness
  30 december, 2012 at 20:44

  Underbart! Gott nytt år önskar jag dig!

 • Svara
  felicia
  30 december, 2012 at 22:11

  Jag tycker om dig så mycket! Hela stämningen i din blogg, ditt synsätt på världen, vardagen, träning, hälsa och livet. Har läst igenom hela din blogg och brukar skumma igenom den när jag behöver pepp eller bara lite tröst. Du skriver så fint och om så vettiga saker och man lämnar alltid sidan med ny kunskap. Vill bara säga att fortsätt. Gör din grej. Låt ingen nånsin få dig att ändra dig. God fortsättning!

 • Svara
  Patrik
  30 december, 2012 at 22:46

  Bra skrivet, väldigt bra! Lite som jag tänker själv med mål och så och tänkt inför 2013. Tänker inte ge något nyårslöfte om mål, men däremot något i stil med att vara aktiv, se till att saker händer och sätta mål på vägen.

  Jag är helt säker på att du kommer att bli en bra äkta maka åt någon, dessutom helt säker på att du kommer att bli en fantastisk mamma. Det där med att skriva en bok tycker jag också du ska ta tag i och göra något av, för helt klart har du det där ”speciella” som kan hjälpa andra att må bättre.

 • Svara
  Pia
  31 december, 2012 at 12:05

  Fint skrivet! Gott Nytt År! Ha det så underbart i Thailand.

Lämna ett svar