Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis Recept Vardagsuppdatering

bananpannkakor med hallon/lime-kräm

Idag startade jag dagen med en finfrukost (som ni väl vid det här laget kanske förstått att jag gör de allra flesta dagar..)bananpannkakor med hallon/lime-kräm toppat med några extra frusna hallon. Fantastiskt gott, den här krämen är ny storfavorit hos mig nu!Bananpannkakor gör du såhär:
Vispa upp 1 äggvita till ett vitt skum. Mosa 1 banan till en jämn gegga, och blanda ner i äggvitan. Klicka ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och skjut in i ugnen på 200 grader. Håll koll, men ungefär tio minuter ska de vara inne (de ska få en tilltalande yta, helt enkelt) och när de ser bra ut så ta ut, vänd pannkakorna och ha inne några minuter till. Tills de ser bra ut, helt enkelt!

Hallon/lime-kräm:
En halv förpackning silkestofu, ett gäng frusna hallon (ca 1/2-1 dl), rivet skal från en lime, och om man så önskar ev. lite sötning av något slag. Bara att köra med någon form av visp (eller med gaffel för hand, om man tycker det är smidigare) till jämn konsistens, ner i en burk som man sedan förvarar i kylen 🙂

Jag gjorde krämen igårkväll och åt lite tillsammans med vaniljkesokvarg, riven kokos och gojibär som kvällsmål. Passar egentligen till allting, så hiiimla gott! Jag älskar silkestofu, typ världens bästa grej! 😀 har en förpackning kvar innan jag måste gå och handla nytt till gotte-verkstaden här hemma, vad ska jag göra med den mån tro…. tips? Önskemål? Vad skulle ni vilja ha, en viss rätt, smaksättning, bakverk, snacks, godis…?

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  emmysliv
  16 juni, 2012 at 19:52

  Silkestofu + jordnötssmör = himlen 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   16 juni, 2012 at 21:57

   åh jaaa! Jag har ju nötsmör i min chokladkräm jag gör: silkestofu+banan+kakao+jordnötssmör (i orginalrecept, gjorde med mandelsmör sist blev supergott det med – såklart!)

 • Svara
  Louise
  16 juni, 2012 at 22:21

  Vad använder du för sötning? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   16 juni, 2012 at 22:40

   jag använder diverse olika beroende på vad jag gör 🙂 just nu har jag stevia (i strö-form) och hermesetas i flytande form hemma. Sen finns det ju agave, honung etc etc..

 • Svara
  Anonym
  16 juni, 2012 at 22:50

  Vart i affären kan man hitta silkestofu? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   16 juni, 2012 at 23:05

   om du har en välsorterad livsmedelsbutik så finns de i så fall vid de asiatiska grejerna, typ sushi-riset, wokkryddorna och taco-sakerna 🙂 annars får du gå till en asiatisk livsmedelsbutik 🙂 jag köper mina på NK i Stockholm, av den enkla orsak att jag jobbar runt hörnet. Men finns på välsorterade ”vanliga” affärer

Lämna ett svar