Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis mobil Recept Vardagsuppdatering

A girl’s gotta eat!

Igår var det en storögd vän som åt middag med mig; ”du äter så sjuukt mycket?! Vart tar allt vägen? Har du en påse under bordet??”
Hehe. Ja, jag äter kanske rätt mycket. Och vart det tar vägen? Ja… Just nu vill jag ju gärna få lite mer muskler, och de senaste månaderna har jag verkligen ö-k-a-t intaget rejält, och resultaten har inte uteblivit – jag lyfter tyngre, orkar mer och är kanske lite kraftigare. Mat är ju så gott.

20120627-190942.jpg
Slängde ihop ett gäng bollar med vad som fanns hemma;
• 10 dadlar
• 1 dl mald mandel (lite mer kanske..)
• lite hackad mandel för att ha något att tugga på
• 1 dl björnbär
• rivet limeskal
• 1/2 dl riven kokos
• 1 osaltad råriskaka (varför har jag inte tänkt på det förr??)
• någon tsk hela linfrön

Jag veeeet, ingen choklad?!?! Vad hände där?! Men, jag har en motivering. Den lyder; dadlar smakar väldigt sött och kola-aktigt, och björnbär/lime är en så fin kombo i sig – att jag helt enkelt ville bevara dessa smaker istället för att ”choklad:a sönder” dem… Choklad:a sönder, jag vet, det är kanske bara möjligt i ett parallellt universum MEN nu blev det såhär. Gottgott! 🙂

Sen gjorde jag favorit-krämen på silkestofu (såå bra om man inte vill ha den lätt syrliga smaken kvarg eller yoghurt ger..), hallon och rivet limeskal. Är man som jag och har lite svårt att hejda sig i all iver, och då har i lite väl mycket lime, kan det vara en god ide att söta lite också, med vad man nu tycker är lämpligt. Socker, honung, agave, sötningsmedel…

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Linda Mp
  7 maj, 2013 at 20:13

  haha äntligen har jag hittat min like, måste äta choklad VARJE dag. har också gjort nåt slags resa (-45 kg). Kolasmaker är det enda som kan ersätta choklad haha, håller helt med!

 • Svara
  Linda Mp
  7 maj, 2013 at 20:13

  haha äntligen har jag hittat min like, måste äta choklad VARJE dag. har också gjort nåt slags resa (-45 kg). Kolasmaker är det enda som kan ersätta choklad haha, håller helt med!

Lämna ett svar