Inspiration och pepp kitchenstories Vardagsuppdatering

Jobbiga förpackningar och kökspyssel

Okej. Jag kan inte vara den enda som minst fem gånger om dagen antingen suckar eller svär över någon av alla förpackningar med sådan där superjobbig öppning bestämmer sig för att jävlas. Ni vet; plötsligt har man torkade bär över precis hela köksgolvet, och i den där lilla lilla springan mellan spisen och väggen tror jag bestämt att det sitter någon form av superfrö-magnet för just precis där kan en ge sig tusan på att hela påsens innehåll åker ner.

Eftersom det verkligen är ett vanligt förekommande scenario, att Fanny ålar omkring på köksgolvet med fladdrande armar i ett desperat försök att samla ihop någon-typ-av-livsmedel-som-rymt-ur-sin-förpackning, bestämde jag mig häromdagen för att rota igenom skåpen här hemma i jakt på sparade glasflaskor och burkar. Sedan fyllde jag dem med torkade bär, frön och nötter av olika slag. Visst, under tiden jag pysslade med själva ”förflyttandet” så kom det väl både ett och två fula ord, och självklart spilldes det till höger och vänster (och ner och upp och precis överallt) – men nu är det gjort.

Fint blir det ju dessutom också! Så dagens reminder: spara alltid fina burkar och flaskor, plötsligt kommer de till användning!

forvaring3forvaring1forvaring4 forvaring2

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  9 mars, 2016 at 11:02

  Relaterar! Hm, en kanske borde dra fram spisen lite oftare (jag är inte så bra på det), chansen finns ju att det gömmer sej en hel granola där bakom..? 😀

 • Svara
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  9 mars, 2016 at 11:02

  Relaterar! Hm, en kanske borde dra fram spisen lite oftare (jag är inte så bra på det), chansen finns ju att det gömmer sej en hel granola där bakom..? 😀

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  9 mars, 2016 at 13:41

  Känner igen mig, och det där borde jag nog också göra! Och snygg blir det!

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  9 mars, 2016 at 13:41

  Känner igen mig, och det där borde jag nog också göra! Och snygg blir det!

 • Svara
  Mari
  9 mars, 2016 at 16:24

  Hos mig är det bara sådana burkar som gäller. så mkt trevligare =)

 • Svara
  Mari
  9 mars, 2016 at 16:24

  Hos mig är det bara sådana burkar som gäller. så mkt trevligare =)

Lämna ett svar