Okategoriserade

hallonremmar

Det där projektet jag skrev om härom dagen, hallonremmarna, blev faktiskt rätt bra till slut i alla fall. Jag var bara lite bitter över att tappa en hel dag, och istället för att kunna köra slut alxarna på gymmet få sitta och vääänta på ugnen precis hela dagen..

Ni vet Renée Voltaire’s grejer? De där söta, lite hälsosammare och framför allt svindyra produkterna som säljs på välsorterade livsmedelsbutiker eller hälsokosts-butiker? I det sortimentet hittar man ju bland annat remmar i olika smaker. Själv har jag aldrig provat RV’s men ungefär alla hälsobloggare har ju gjort egna varianter så då ville jag ju inte vara sämre! Körde på hallon/lakrits och de blev faktiskt mycket goda. Enkla var de också, så om man har en dag över och känner för att inte lämna huset på några timmar så är de absolut värda att låta ”sköta sig själva” i ugnen… jag är dock alldeles för rastlös och lär inte göra dem på ett tag igen.

Blanda hallon (jag tog ungefär 400 g från frysen och lät tina) med banan eller dadlar eller liknande (jag tog 1,5 banan) och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lakritspulver (eller ha i smeten från början) om det faller dig i smaken. Annars skiter du i det och har i en dutt vaniljpulver eller vad du nu gillar istället 🙂 in på 50 grader i ugnen och vänta. Vänta lite till – och så lite till. Öppna luckan då och då för att släppa ut luft och ”vädra” remmarna lite. Ta ut och skär i remsor när de är klara, vilket de är när allting stelnat, helt enkelt. För mig tog det ca 11 timmar… lär ju vara lite olika beroende på ugn osv. Bara att hålla koll…

Ps, jag lät en del av smeten vara inne extra länge och höjde temperaturen, för att sedan bryta i lite hårdare småbitar att ha som flingor på exempelvis yoghurt eller kesokvarg.. gott gott!

 

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar