Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Okategoriserade Recept Vardagsuppdatering

sötpotatis-pommes och guacamole piffar till burgarna en onsdagskväll

Gårdagen swischade förbi ovanligt fort, även om alla dagar ”nu för tiden” känns korta. Just nu leker livet, måste jag säga. Att kunna ägna sig åt sina 3 absoluta favoritsaker hela dagen, varje dag (dvs träna, laga mat+äta den, och att skratta och må bra) är ju bara för fint. Snacka om att jag fått en välbehövlig uppladdning av batterierna de senaste veckorna! Och mer sådant kommer det bli, bra hjul har satts i rullning nu, bara att hänga på 😀

 

 

 
I alla fall avslutades en bra dag igår med hemgjorda hamburgare med chili och persilja, guacamole, sötpotatis-pommes serverat med diverse tillbehör så som max-bröd, ost, dressing och en stor tallrik frukt+fetaost(ja, jag har fått dille på det ja..)

Sötpotatis-pommes gör du såhär enkelt;
Sätt ugnen på 200 grader, skrubba sötpotatisen och skär den i stavar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rör runt så att alla får lite olja på sig, och lägg dem sedan med skalet neråt. In i ugnen i ca 30 minuter, håll bara koll så de inte blir brända och rör gärna runt dem någon gång under tillagningstiden.

Guacamole är lika enkelt det!
Mosa avocado med en gaffel, rör ner hackad tomat, pressad vitlök, citronsaft och salt+peppar. Gott gott gott – till det mesta egentligen! Kokospanerad kyckling eller fisk, taco-chips, en bit grillat kött… Allt smakar lite bättre med en stor skål guacamole serverad till 😀

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Marina
  19 juli, 2012 at 19:15

  Ett tips: vi brukar köra med kvarg i guacan, mycket gott o späder ut med vatten/fil 🙂
  Proteinrikt o mättande:)
  o kvarg o sweetchili dressing/sås o lite salt. så sjukt gott:)

  • Svara
   roethlisberger
   20 juli, 2012 at 07:53

   jag tycker inte det är riktig guacamole då 😉 då är det en god avocadoröra (brukar göra sådan ibland också) men det här är GUACAMOLE, hehe.

 • Svara
  Marina
  19 juli, 2012 at 19:15

  Ett tips: vi brukar köra med kvarg i guacan, mycket gott o späder ut med vatten/fil 🙂
  Proteinrikt o mättande:)
  o kvarg o sweetchili dressing/sås o lite salt. så sjukt gott:)

  • Svara
   roethlisberger
   20 juli, 2012 at 07:53

   jag tycker inte det är riktig guacamole då 😉 då är det en god avocadoröra (brukar göra sådan ibland också) men det här är GUACAMOLE, hehe.

Lämna ett svar