Inspiration och pepp Tankar om ting topslide Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

Har du en ”beach ready” kropp än? This is how!

Jag hoppas du väljer att läsa det här inlägget trots rubriken.

För såhär är det. Snart är det sommar. Tidningshyllorna fylls av omslag med de bästa och snabbaste sätten att tappa fem kilo här, bygga en liten Beyoncé-röv där. Instagram- och facebookflöden fylls av bilder och citat om att stå emot, att kämpa. Överallt är det allmän hets. För du vill väl se bra ut på stranden?! Det är ju ungefär det viktigaste, när man är sommarledig och solen skiner. Att du ser bra ut.

Man kan (och bör, tycker jag) välja bort och sålla i många flöden, som på instagram. Man kan skita i att köpa tidningarna och strunta i att läsa de tio tipsen om hur man ska ”komma i form”. Jag gör det, jag ändrar inte min träning eller kost eller liv överhuvudtaget inför sommaren (och verkligen inte för att ”kunna” visa upp min kropp) men det är svårt att missa. Svårt att missa hetsen.

Så, nedan har jag listat några vanligt förekommande citat i fitspo-kretsar (fitspo = fitness inspiration) och lagt till hur JAG tycker att en bör formulera sig istället. Och inför sommaren och den där ”beachbody:n” har jag bara en sak att säga. Bikinikropp = din kropp + bikini. That’s that.

”How do you want to feel this summer… Fit or jealous?”
Ja… vad sägs om lycklig, pirrig i magen, lugn i själen och närvarande i nuet? Just a tought.

”This could be you in a few months…” (med en helt orelaterad bild på en platt mage eller dylikt)
Nej, det kan det faktiskt inte vara. Det kommer aldrig vara du. För alla är olika och vet du? Det är helt OK. Riktigt bra, till och med.

”Dear stomach, You’re bored. Not hungry. So shut up.”
Eller, så ger du den något gott. Vi måste äta ibland, det bara är så. (ps: guud vad tråkigt det varit annars)

”Someone who is busier than you is running right now”
Jaha, vad kul för hen då! Jag väljer den träningsform jag tycker är kul, och utför den när jag orkar/har lust. För att det är kul.

”Don’t eat that cupcake, you’re sweet enough”
Eller ät den, om du vill. Eller ät något annat, om du vill. För tadaaa – du är söt ändå.

”En kaka = tusen burpees”
För det första: vem fan äter EN kaka? För det andra: en kaka (eller två eller tre eller femton) är framför allt = gott!

thai13

Jag på en strand i Thailand vintern 2013. Så såg jag ut då. Året innan såg jag lite annorlunda ut. I år ser jag också annorlunda ut. Alla versioner är dock ”beach ready”.

Du kanske gillar

26 Kommentarer

 • Svara
  Marie
  4 maj, 2015 at 13:10

  Riktigt bra: ”Bikinikropp = din kropp + bikini. That’s that.” Vi är ju alla olika men lika vackra ändå <3

 • Svara
  Marie
  4 maj, 2015 at 13:10

  Riktigt bra: ”Bikinikropp = din kropp + bikini. That’s that.” Vi är ju alla olika men lika vackra ändå <3

 • Svara
  Mari
  4 maj, 2015 at 17:02

  Riktigt bra! Heja dig =)

 • Svara
  Mari
  4 maj, 2015 at 17:02

  Riktigt bra! Heja dig =)

 • Svara
  Lina
  4 maj, 2015 at 17:55

  Åh vad underbar du är!! Det här var så viktigt att du skrev och betyder otroligt mycket för massor av människor kan jag lova!

 • Svara
  Lina
  4 maj, 2015 at 17:55

  Åh vad underbar du är!! Det här var så viktigt att du skrev och betyder otroligt mycket för massor av människor kan jag lova!

 • Svara
  e
  4 maj, 2015 at 18:45

  hade nog inte klickat mig in och läst med anledning av rubriken OM det inte vore så att det var du som skrev.. för jag vet att du alltid är klok och skriver så vettiga och inspirerande inlägg! jag kommer vara redo till stranden i sommar, så länge jag inte glömmer något väsentligt som solkräm, bikini, vattenflaska och troligtvis en glass. då får jag vända om och hämta hehehehe

 • Svara
  e
  4 maj, 2015 at 18:45

  hade nog inte klickat mig in och läst med anledning av rubriken OM det inte vore så att det var du som skrev.. för jag vet att du alltid är klok och skriver så vettiga och inspirerande inlägg! jag kommer vara redo till stranden i sommar, så länge jag inte glömmer något väsentligt som solkräm, bikini, vattenflaska och troligtvis en glass. då får jag vända om och hämta hehehehe

 • Svara
  Katarina
  5 maj, 2015 at 02:59

  Du är så klok och inspirerande! Kram!

 • Svara
  Katarina
  5 maj, 2015 at 02:59

  Du är så klok och inspirerande! Kram!

 • Svara
  Filippa
  5 maj, 2015 at 07:49

  Helt fantastiskt, haha klockrent inlägg!

 • Svara
  Filippa
  5 maj, 2015 at 07:49

  Helt fantastiskt, haha klockrent inlägg!

 • Svara
  Ellen
  6 maj, 2015 at 17:22

  Förlåt, jag tror jag måste ta chansen att kräkas ur mig lite frustration här och nu. Det här inlägget kickade igång allt igen.

  VARFÖR är det HELT OMÖJLIGT att hitta en träningstidning riktad till tjejer som INTE har något av följande ord på omslaget: ”slimma”, ”superdiet”, ”tappa”, ”tajt”, ”sexig”?! Varför? Visst, det är inget fel på att vilja förändra sitt utseende, men varför ska det alltid handla om att bränna fett för tjejer? För att få den där ”bikinikroppen” när det är precis som du säger: bikinikropp = din kropp + bikini. Jag önskar mig en träningstidning med goda recept (som är nyttiga utan att nödvändigtvis vara fokuserade på att vara fett/kalorisnåla), tips på snygga träningskläder, träningsglädje, bra övningar, intervjuer med inspirerande tränande tjejer och kvinnor i ALLA storlekar och åldrar. I nuläget köper jag oftast träningstidningar riktade till killar. Fan, där snackas det ju om bulk, ett ord jag aldrig läst i en ”tjejträningstidning”. Bara uppdelningen tjej/kille gör mig också kräkfärdig förresen. Uäck.

  Så, rant over. Phew, har burit på det där ett tag haha!

 • Svara
  Ellen
  6 maj, 2015 at 17:22

  Förlåt, jag tror jag måste ta chansen att kräkas ur mig lite frustration här och nu. Det här inlägget kickade igång allt igen.

  VARFÖR är det HELT OMÖJLIGT att hitta en träningstidning riktad till tjejer som INTE har något av följande ord på omslaget: ”slimma”, ”superdiet”, ”tappa”, ”tajt”, ”sexig”?! Varför? Visst, det är inget fel på att vilja förändra sitt utseende, men varför ska det alltid handla om att bränna fett för tjejer? För att få den där ”bikinikroppen” när det är precis som du säger: bikinikropp = din kropp + bikini. Jag önskar mig en träningstidning med goda recept (som är nyttiga utan att nödvändigtvis vara fokuserade på att vara fett/kalorisnåla), tips på snygga träningskläder, träningsglädje, bra övningar, intervjuer med inspirerande tränande tjejer och kvinnor i ALLA storlekar och åldrar. I nuläget köper jag oftast träningstidningar riktade till killar. Fan, där snackas det ju om bulk, ett ord jag aldrig läst i en ”tjejträningstidning”. Bara uppdelningen tjej/kille gör mig också kräkfärdig förresen. Uäck.

  Så, rant over. Phew, har burit på det där ett tag haha!

 • Svara
  Sofia
  6 maj, 2015 at 18:48

  Grym inlägg Fanny!! och håller med… vem äter EN kaka?? haha

  kram

  instagram: sofiahager

  • Svara
   roethlisberger
   7 maj, 2015 at 22:47

   Haha, nej precis. För mig är ”en kaka” typ ”ett paket kakor”. Kram!

 • Svara
  Sofia
  6 maj, 2015 at 18:48

  Grym inlägg Fanny!! och håller med… vem äter EN kaka?? haha

  kram

  instagram: sofiahager

  • Svara
   roethlisberger
   7 maj, 2015 at 22:47

   Haha, nej precis. För mig är ”en kaka” typ ”ett paket kakor”. Kram!

 • Svara
  Emma
  7 maj, 2015 at 05:00

  Så himla bra! Du är bäst Fanny <3

 • Svara
  Emma
  7 maj, 2015 at 05:00

  Så himla bra! Du är bäst Fanny <3

 • Svara
  Johanna
  22 maj, 2015 at 20:08

  Du är ju helt fantastiskt! älskar vart ända ord <3

 • Svara
  Johanna
  22 maj, 2015 at 20:08

  Du är ju helt fantastiskt! älskar vart ända ord <3

 • Svara
  Kim Robertsson
  3 november, 2015 at 04:43

  Magiskt skrivet, som vanligt! Att läsa din blogg lyfter mig, det ger mig glädje och energi! Jag har kämpat med mina ätstörningar i snart sju års tid, och din blogg hjälper till att pusha mig i rätt riktining! Tack Fanny 🙂

 • Svara
  Kim Robertsson
  3 november, 2015 at 04:43

  Magiskt skrivet, som vanligt! Att läsa din blogg lyfter mig, det ger mig glädje och energi! Jag har kämpat med mina ätstörningar i snart sju års tid, och din blogg hjälper till att pusha mig i rätt riktining! Tack Fanny 🙂

 • Svara
  Selma
  30 juni, 2018 at 17:59

  Bra tankar. Helt rätt!👏👏👏

 • Svara
  Selma
  30 juni, 2018 at 17:59

  Bra tankar. Helt rätt!👏👏👏

Lämna ett svar