CHEESECAKE & PAJ Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis Morgonstund Recept

söta små citron-cheesecake’s

Slängde ihop ett gäng mini-cheesecake’s med fräsch smak av citron och vanilj. (vi låtsas att det är sommar, okej?) Himla goda blev de, med en seg nästan kolaaktig botten och krämig, sötfräsch fyllning. Prova hemma? Prova hemma!
 .
(8 portioner)
Botten:
 • 1,8 dl cashewnötter
 • 1,8 dl torkade aprikoser
 • 3 msk kokosmjöl
 • 2 msk varmt vatten

Fyllning:

 • en förpackning silkestofu (ca 350 g)
 • 2-3 msk kvarg
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 3 msk kokosmjöl
 • skal+lite saft från 1 citron
 • sötning efter smak (socker, droppar, agave.. vad du önskar)
Börja med botten; lägg aprikoserna i en skål och häll på kokande vatten så de täcks, låt stå i 10 minuter och bli riktigt mjuka. Mixa sedan med nötterna (som du malt till ett fint mjöl), kokosmjöl och varmt vatten. Ställ åt sidan medan du gör fyllningen. Den gör du enkelt; bara mixa alltihop och smaka av med citron och sötning. Fördela botten i muffinsformar och sedan fyllningen på dem. In i ugnen på 175 grader (jag sänkte till 160 när de fått fin yta) i 30 minuter. Låt dem svalna och förvara i kylen, de är godast kalla!
.
För oss blir dessa en perfekt del av en fin ta-med-frukost att ha på onsdag morgon när vi ska till Arlanda och flyget tidigt tidigt. Om de inte äts upp innan dess, vill säga… ätbara godsaker har en tendens att bara försvinna spårlöst här.. vilket givetvis inte alls kan skyllas på mig. Absolut inte. I skrivande stund väntar pistage/havssalts-choklad i frysen, kokosmuffins på köksbänken, chocolate-chip cookies och chokladkaka i kylen och nu alltså även ett gäng cheesecakes. Allting skriiiker på mig, beordrar mig att äta lite gottgott. Så eftersom jag gärna vill kalla mig för en rätt pålitlig och trogen typ, antar jag att jag får offra mig snart… stackars stackars mig va.

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  emmysliv
  24 juli, 2012 at 04:38

  Ja usch jag lider verkligen med dig du stackars människa. Du kan få skicka lite till mig, som avlastning liksom 😉

 • Svara
  emmysliv
  24 juli, 2012 at 04:38

  Ja usch jag lider verkligen med dig du stackars människa. Du kan få skicka lite till mig, som avlastning liksom 😉

 • Svara
  Maxine
  24 juli, 2012 at 07:39

  Haha! 😀 förstår precis vad du menar 😉 ser jätte gott ut! Ska verkligen testade så fort jag införskaffat kokosmjöl…

 • Svara
  Maxine
  24 juli, 2012 at 07:39

  Haha! 😀 förstår precis vad du menar 😉 ser jätte gott ut! Ska verkligen testade så fort jag införskaffat kokosmjöl…

 • Svara
  Malin
  24 juli, 2012 at 10:26

  Hej Fanny! Jag har haft både ortorexi som ledde till bulimi men nu håller jag på att bli frisk igen och återta mitt liv. Det är svårt och väldigt tufft, har själv också velat ta självmord X antal ggr 🙁 Men det är bara ”onda” jag som vill det och det villa inte den ”riktiga malin” (jag)
  Men nu till min fråga: Jag vill träna och gå ner min övervikt på ett hälsosamt sätt och fortsätta med det för resten av livet, just Fitness. Så frågan är hur startar jag eller hur ska jag gå till väga? 🙂
  kram

 • Svara
  Malin
  24 juli, 2012 at 10:26

  Hej Fanny! Jag har haft både ortorexi som ledde till bulimi men nu håller jag på att bli frisk igen och återta mitt liv. Det är svårt och väldigt tufft, har själv också velat ta självmord X antal ggr 🙁 Men det är bara ”onda” jag som vill det och det villa inte den ”riktiga malin” (jag)
  Men nu till min fråga: Jag vill träna och gå ner min övervikt på ett hälsosamt sätt och fortsätta med det för resten av livet, just Fitness. Så frågan är hur startar jag eller hur ska jag gå till väga? 🙂
  kram

 • Svara
  Jenny
  28 juli, 2012 at 17:16

  Hej! Har en fråga om kokosmjölet. Du köper väl färdig på påse? Är det sån kokosmjöl som är kolhydratssnål som lchf-are använder eller är det liksom vanlig riven kokos som malts till mjöl? Vill gärna prova på recept med det, men bor i Norge så det där mjölet som säljs på life är rena rånet! Men det kanske det blir värt det i slutändan 🙂

 • Svara
  Jenny
  28 juli, 2012 at 17:16

  Hej! Har en fråga om kokosmjölet. Du köper väl färdig på påse? Är det sån kokosmjöl som är kolhydratssnål som lchf-are använder eller är det liksom vanlig riven kokos som malts till mjöl? Vill gärna prova på recept med det, men bor i Norge så det där mjölet som säljs på life är rena rånet! Men det kanske det blir värt det i slutändan 🙂

Lämna ett svar