Frågor och svar Inspiration och pepp Kost Uncategorized Vardagsuppdatering

Fem För Fem

Jag tog visst lite helg från sociala medier – ibland behöver man det.

Har satt som regel att inte posta inlägg ”bara för att”, så istället för att visa min frukost som ser ungefär exakt likadan ut vaaarje dag, eller skriva om ett snabbt träningspass jag klämde in mellan jobb, så låter jag hellre bloggen vara ouppdaterad en dag eller två för att återkomma när det finns något att skriva om. Denna vecka har jag dock flera grejer på g jag ser fram emot att dela med mig av!

Häromdagen fick fem frågor att besvara av finfina Linda, så de får här inleda veckan och jag skulle i min tur gärna se vad ni allihop svarar på dem – länka tillbaka till det här inlägget så hittar jag era fem för fem!

Vilket livsmedel skulle du inte kunna leva utan?
Okej – minst sagt svårbesvarad fråga. Jag snöar in på saker, liksom, och har vissa grejer jag ett tag äter till ungefär allt, tills jag hittar en ny kärlek och då kör på den till ungefär allt. Några saker jag dock äter varje dag, och har gjort länge, är nötsmör av olika slag (favoriterna är cashew-, mandel- och såklart jordnötssmör), Renées Lantbuljong har jag som krydda i princip all mat jag gör, frysta bär och frukt äter jag några kilon i veckan, grönkål frossar jag i såhär års och då främst i juice eller så steker jag den i kokosolja mmm…

Godaste efterrätten?
Jag älskar efterrätt och äter det varje dag, antingen i anslutning till middagen eller som ett större kvällsmål. Det är såklart alltid skoj om man kan maskera lite fint innehåll i söt förklädnad, dubble-win liksom. Och självklart är det choklad som står högst på min favorit-lista (duuh). Några exempel som passar fint till efterrätt är min chokladkaka med nutella forsting, eller min franska chokladtårta. Vill man ha något mindre som passar till kaffet så är dessa praliner med blåbär/pekan-fyllning helt ljuvliga.

praliner3

Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?
Jag tränar ju överlag bara en ”typ” av träning och det är styrketräning. Så jag hade förmodligen ringt en kompis, bokat en träningsdejt där vi börjar med riktigt tunga lyft där vila mellan seten är viktig (=tar en himla tid) och så hade vi lyft skrot, snackat skit, skrattat och svettats ikapp. Efter tunga lyft hade jag velat köra lätta högreppare för den härliga kontakten. Det tar ju också lite tid så jag hade lagt upp träningen precis så en dag med all tid i världen! Åh, vad roligt.

Bästa träningsredskapet?
Förutom min envishet och det där pannbenet som får mig att starta, genomföra och slutföra, så är det nog skivstången för jag gör faktiskt majoriteten av mina övningar med just den; marklyft, knäböj, militärpress, stående rodd…

wenngarn2

Vad är du tacksam för just NU?
Så mycket. Jag ägnar många tankar varje dag åt tacksamhet, och tackar för stort som smått. Jag är tacksam för människorna runt omkring mig som ger energi, för min kropp som svarar så fint trots hur jag tidigare behandlat den, för min egen styrka och envishet att fortsätta trots att det stundvis sett så mörkt ut. Jag är tacksam för att jag vågade börja tro på mig själv och gå emot alla elaka tungor som sa att jag inte kunde. Jag är tacksam för allt som hänt i mitt liv fram till idag, bra som dåligt, för människan jag är idag är jag faktiskt väldigt stolt och glad över att vara.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar