Inspiration och pepp Tankar om ting Träning Vardagsuppdatering

PB, träningsmål och chins

Jag har aldrig haft något vidare grepp om vad som är ”normalt” att orka. Jag har aldrig riktigt vetat om det jag orkar är klent, fullt normalt eller kanske lite mer än genomsnittet. Jag har alltid försökt köra så tungt och mycket jag bara orkar, oavsett vilken siffra som stått på viktplattan.

Men det där med chins, det är tydligen rätt svårt. Eller vaddå tydligen, jag tycker chins är hemskt. Men de är bra, och när man är klar mår man! Börjar numera ryggpassen med 5 set chins, 8 stycken/set. Får en hand under knät när det blir tungt, men fy fabian vad det är jobbigt. Igår orkade jag 5 chins själv, vilket var PB. Själv reflekterade jag inte så mycket över det (förutom att jag såklart visste att det var mer än jag orkat förr) då jag inte har koll på vad ”folk” klarar, vad som är ”normalt”. Tydligen, är det överlag få tjejer som orkar chins över huvudtaget. Ännu färre som orkar mer än en. Har jag fått berättat för mig, alltså.

Det kanske är lite nyttigt att kolla upp och ur sin egen bubbla ibland, jag vet att jag är rätt inne i min egna lilla värld när jag tränar. Har fått fin respons och pepp senaste veckorna, och det är så fruktansvärt roligt med beröm, pepp och ja – komplimanger, får man väl kalla det.

Det där med mål då. Har ni sådana? Tränar ni för något, planerar ni, skriver ni upp i kalendern när det är dags att ta träningen ett steg längre? Jag har så smått börjat sätta upp mål, både kortsiktiga och långsiktiga.

I våras när jag började träna bröst, tog jag omkring 30 kilo i bänk. Jag lekte med tanken att ta 50 kilo till min födelsedag (23/8) och min egen vikt senast till jul. 50 kilo är redan taget, och nu siktar jag på att orka min vikt (eller: vikten jag hade då -55 kilo- har lagt på mig något kilo sen i våras) till födelsedagen.

Födelsedagen kommer vara en enda jakt-på-PB faktiskt, ska ner till gymmet under eftermiddagen och försöka mig på 55 kilo i bänk, 100 kilo i marklyft och minst 6 chins (målet var 5 chins, men det satte jag ju igår wiiie). Att klara dessa vore ju verkligen att sätta guldkant på födelsedagen! Och klarar jag det inte – ja det är väl inte hela världen? Jag vet ju att det finns där, och klarar jag det inte den 23e klarar jag det under veckorna efter. Men det är en kul sporre 🙂

Idag var det bröst/triceps som fick sig en omgång, och nu efter lite fotbolls-tittande blir det go-pizza 😀 önskar er en fin lördagkväll nu!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Serena
  12 augusti, 2012 at 22:07

  Jag tycker att mål är skitroligt att sätta upp så det gör jag alltid inför nya terminer (jag pluggar så jag tänker det mesta i termin för termin). Jag sätter upp konkreta mål som är lätta att mäta, så att man lätt kan se sin utveckling när man äntligen får testa sig själv! Jag tänkte nu inför denna terminen att jag skulle ha nyårsafton som testdag. Man blir lite extra peppad under terminens gång då! 🙂

 • Svara
  Serena
  12 augusti, 2012 at 22:07

  Jag tycker att mål är skitroligt att sätta upp så det gör jag alltid inför nya terminer (jag pluggar så jag tänker det mesta i termin för termin). Jag sätter upp konkreta mål som är lätta att mäta, så att man lätt kan se sin utveckling när man äntligen får testa sig själv! Jag tänkte nu inför denna terminen att jag skulle ha nyårsafton som testdag. Man blir lite extra peppad under terminens gång då! 🙂

 • Svara
  Jennifer
  13 augusti, 2012 at 14:10

  Fanny du är grym! <3

 • Svara
  Jennifer
  13 augusti, 2012 at 14:10

  Fanny du är grym! <3

Lämna ett svar