Vardagsuppdatering

mage som strular, läppar som ler

Nog för att magen min är rätt tjorvig överlag nu för tiden (även om den skött sig mycket mycket bättre sedan jag drog ner på stressen och började äta clean food!) så brukar jag kunna göra saker. Typ stå. Men så bestämde sig magen för att nä, nu när Fanny mår lite bättre, ja då producerar vi lite mens med tillhörande värk från helvetet! Kramp och frossa hela dagen, och inte många meter har jag rört mig. Istället har jag laddat med energi i form av goda matrester, hemgjorda bakverk och koffein i massor, för jag hoppas fortfarande ta mig till gymmet för ett tungt pass ikväll… lite alvedon, voltaren och tv-kikande nu i några timmar till så ska det nog gå bra! 😀

Såhär glad var jag härom dagen.. fast vet ni, även om jag har jätteont idag så är jag rätt himla glad ändå 😀 Bara att stå ut, göra det man klarar och som man vet att man mår bra av; för mig är det äta gott, träna hårt, skratta mycket och le stort.Vill också passa på att säga hur otroligt roligt det är att ni hittar hit, provar mina recept och skriver fina kommentarer och mail! Jag uppskattar det något ofantligt och blir världens lyckligaste för varje varmt ord ni skriver om och till mig. Tack tack tack!

Du kanske gillar

22 Kommentarer

 • Svara
  Helle
  15 augusti, 2012 at 16:29

  Härlig du verkar va! 😀
  Hittade din blogg för någon vecka sen och du verkar ha en väldigt sund syn på livet. Gött det!

  • Svara
   roethlisberger
   15 augusti, 2012 at 18:48

   tack! Vad himla fint att höra att min ”kärnpunkt” när det kommer till träning, kost och livet i allmänhet når ut; (den jag också anser) sunda synen! 😀

 • Svara
  Helle
  15 augusti, 2012 at 16:29

  Härlig du verkar va! 😀
  Hittade din blogg för någon vecka sen och du verkar ha en väldigt sund syn på livet. Gött det!

  • Svara
   roethlisberger
   15 augusti, 2012 at 18:48

   tack! Vad himla fint att höra att min ”kärnpunkt” när det kommer till träning, kost och livet i allmänhet når ut; (den jag också anser) sunda synen! 😀

 • Svara
  Linda
  15 augusti, 2012 at 17:27

  Tycker det är på tiden för ett videoinlägg 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   15 augusti, 2012 at 18:46

   haha jasså, vad ska det handla om då? 😉

   • Svara
    Anonym
    15 augusti, 2012 at 19:23

    Hm.. Kanske som du gjort innan på andra bloggen? En muntlig frågestunds-svar? : ) hade varit roligt, längesedan man såg dig nu. Framförallt nu när du mår bra igen.

    • Svara
     roethlisberger
     16 augusti, 2012 at 05:52

     hm ja, kanske kör en frågestund igen då 🙂

 • Svara
  Linda
  15 augusti, 2012 at 17:27

  Tycker det är på tiden för ett videoinlägg 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   15 augusti, 2012 at 18:46

   haha jasså, vad ska det handla om då? 😉

   • Svara
    Anonym
    15 augusti, 2012 at 19:23

    Hm.. Kanske som du gjort innan på andra bloggen? En muntlig frågestunds-svar? : ) hade varit roligt, längesedan man såg dig nu. Framförallt nu när du mår bra igen.

    • Svara
     roethlisberger
     16 augusti, 2012 at 05:52

     hm ja, kanske kör en frågestund igen då 🙂

 • Svara
  Tiss
  15 augusti, 2012 at 17:55

  Åh, jag måste bara säga en sak. Din är så himla bra! En perfekt mix av recept, träning och psykisk hälsa. Det känns som om att du har mycket att lära ut. Fortsätt blogga, jag vet att det är fler än jag som uppskattar din blogg väldigt mycket 🙂 Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   15 augusti, 2012 at 18:46

   vad glad jag blir, tack! Jättekul att du gillar bloggen och dess innehåll, och jag planerar då verkligen inte att sluta ! 😉 kram

 • Svara
  Tiss
  15 augusti, 2012 at 17:55

  Åh, jag måste bara säga en sak. Din är så himla bra! En perfekt mix av recept, träning och psykisk hälsa. Det känns som om att du har mycket att lära ut. Fortsätt blogga, jag vet att det är fler än jag som uppskattar din blogg väldigt mycket 🙂 Kram!

  • Svara
   roethlisberger
   15 augusti, 2012 at 18:46

   vad glad jag blir, tack! Jättekul att du gillar bloggen och dess innehåll, och jag planerar då verkligen inte att sluta ! 😉 kram

 • Svara
  Elin
  15 augusti, 2012 at 19:20

  Hej! Har en fråga, vet inte om du kan svara.
  Idag bestämde jag mig för en löptur efter frukosten. Jag trodde ag skulle förbränna ca 400 kcal. Men jag förbrände 650 kcal. Så hela denna dagen hamnar på kcal underskott för mig! Jag är så nojjig och tror att jag kommer förlora alla muskler. Så nu åt jag en bauta middag på 550 kcal, och planerar att käka ett bauta kvällsmål på 300 kcal (då kommer jag iaf upp till 1500 kcal idag) Jag brukar ligga på 1800 kcal per dag (vet inte om det är för lite eller för myckt, men det håller mig på stabil vikt iaf) Men saken är det att jag känner mig SKETA MEGA mätt nu och vet inte om jag kommer orka klämma i mig ett kvällsmål senare! Hur ska jag göra ? Lyssna på kroppen och inte äta mer (om jag inte blir hungirgare senare då) men hamna på ynka 1200 kcal!! eller äta så jag tror magen spricker för att iaf komma upp till 1500 kcal? Magen är riktigt svullen nu dessutom!

  • Svara
   roethlisberger
   16 augusti, 2012 at 06:01

   1- varför räknar du? 2- varför endast 1800 kcal? Jag tycker det mest oroande är att du tänker så mycket på det överhuvudtaget. Sluta räkna, ät bra mat, träna för att må bra och för att det är roligt! Som svar på din fråga, behöver alla mer än 1200 kcal, så i det läget med svullen ”mätt” mage skulle jag rekommendera att du fick i dig något som inte mättar på samma sätt som en portion mat.. exempelvis något energirikt men ”lätt” som smoothie m banan och jordnötssmör.
   Som sagt. Sluta räkna.

   • Svara
    Elin
    16 augusti, 2012 at 08:57

    1 För jag är rädd att äta för lite eller för mycket. Jag vet ungefär hur mycket jag blir mätt på, och om jag är mer hungri ändå så äter jag ju. 2 Jag vet inte, känns som en bra mängd. men det kanske är helt fel? Jag ska snart ta hjälp av en PT så då får jag lite bättre koll förhoppningsvis =) Jag tränar för att det är roligt och jag mår bra av det men självklart vill jag även se reultat, och jag äter bra. Jo, jag kände lite på mig att det var för lite.

 • Svara
  Elin
  15 augusti, 2012 at 19:20

  Hej! Har en fråga, vet inte om du kan svara.
  Idag bestämde jag mig för en löptur efter frukosten. Jag trodde ag skulle förbränna ca 400 kcal. Men jag förbrände 650 kcal. Så hela denna dagen hamnar på kcal underskott för mig! Jag är så nojjig och tror att jag kommer förlora alla muskler. Så nu åt jag en bauta middag på 550 kcal, och planerar att käka ett bauta kvällsmål på 300 kcal (då kommer jag iaf upp till 1500 kcal idag) Jag brukar ligga på 1800 kcal per dag (vet inte om det är för lite eller för myckt, men det håller mig på stabil vikt iaf) Men saken är det att jag känner mig SKETA MEGA mätt nu och vet inte om jag kommer orka klämma i mig ett kvällsmål senare! Hur ska jag göra ? Lyssna på kroppen och inte äta mer (om jag inte blir hungirgare senare då) men hamna på ynka 1200 kcal!! eller äta så jag tror magen spricker för att iaf komma upp till 1500 kcal? Magen är riktigt svullen nu dessutom!

  • Svara
   roethlisberger
   16 augusti, 2012 at 06:01

   1- varför räknar du? 2- varför endast 1800 kcal? Jag tycker det mest oroande är att du tänker så mycket på det överhuvudtaget. Sluta räkna, ät bra mat, träna för att må bra och för att det är roligt! Som svar på din fråga, behöver alla mer än 1200 kcal, så i det läget med svullen ”mätt” mage skulle jag rekommendera att du fick i dig något som inte mättar på samma sätt som en portion mat.. exempelvis något energirikt men ”lätt” som smoothie m banan och jordnötssmör.
   Som sagt. Sluta räkna.

   • Svara
    Elin
    16 augusti, 2012 at 08:57

    1 För jag är rädd att äta för lite eller för mycket. Jag vet ungefär hur mycket jag blir mätt på, och om jag är mer hungri ändå så äter jag ju. 2 Jag vet inte, känns som en bra mängd. men det kanske är helt fel? Jag ska snart ta hjälp av en PT så då får jag lite bättre koll förhoppningsvis =) Jag tränar för att det är roligt och jag mår bra av det men självklart vill jag även se reultat, och jag äter bra. Jo, jag kände lite på mig att det var för lite.

Lämna ett svar