Recept Vardagsuppdatering

godis utan socker, mjöl, grädde…?

Okej, det här, var bland det bästa jag gjort. HELT FANTASTISKT. Sitter här helt lyrisk och skriver detta, efter att ha provsmakat och fotat härligheterna (tur var väl det, att jag hann fota, då jag misstänker att de försvinner snabbt nu).

Jag har läst en himla massa blogginlägg och hittat diverse recept om olika goda ”bollar”, och tänkte att det väl var dags att jag försökte jag också… men, godis utan socker, mjöl, grädde… hur gott kan det bli, liksom? Ja tji fick jag, detta var GODIS – sött, segt, chokladigt, aningens salt och lite krisp… åååh. Recept? Ja såhär gjorde jag, troget min vanliga ta-vad-som-finns-hemma-taktik;

 • ca 2 dl malda nötter (jag hade ungefär 50/50 mandel och hasselnötter)
 • ca 1 dl riven färsk kokos (tog alltså av den nöten jag köpte igår och rev på rivjärn)
 • blötlagda gojibär
 • frysta blåbär
 • sötningsmedel
 • kakao
 • lite hackad mörk choklad
Detta blandades till en smidig massa, som jag sedan rullade till små, (rätt lila, tack vare blåbären, hehe) bollar. Jag smälte sedan chokladen och doppade dem i den, och strödde över några flingor havssalt på varje boll innan de fick åka in i frysen. Sådär, hur enkelt som helst, och så fruktansvärt lyckat! Man kan verkligen ha i vad man vill, nästa gång tänkte jag riva i citronskal och ingerfära, då det är min favoritsmak på mörk choklad. Annars är några idéer jordgubb och chili (DET måste jag testa snart!!), pistasch, eller kanske hallon… ja, möjligheterna är oändliga också här! Världens bästa fredagsmys, får jag ikväll i alla fall.

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Sofie
  11 maj, 2012 at 17:03

  Jag älskar att hålla på och exprimentera med fram olika sorters bollar, ett tips är att byta ut nötterna mot kikärter, även det blir gott 😀

  • Svara
   roethlisberger
   11 maj, 2012 at 17:07

   ja det är superkul! Om du rullar ner några inlägg ser du att det var precis vad jag gjorde häromdagen, kikärtor och jordnötssmör – också gott men detta var banne mig snäppet vassare! 😀

 • Svara
  Sofia
  11 maj, 2012 at 19:18

  Åh så gott det ser ut. 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   12 maj, 2012 at 07:42

   de ÄR jättegoda 😀

 • Svara
  Victoria
  11 maj, 2012 at 22:57

  guud vad gott! 🙂 måste testas!!

  • Svara
   roethlisberger
   12 maj, 2012 at 07:42

   aaa de blev verkligen huuur goda som helst! otroligt imponerad av mig själv 😉 haha nej men TESTA!!

   • Svara
    Victoria
    12 maj, 2012 at 11:46

    hehe, de ska jag verkligen göra 😀 förresten, ska vi börja kolla runt lite efter dubbla vandrarhemsrum/hotellrum som vi eventuellt kan dela på till hösten? men du har redan anmält dig till steg 1 1-9 september & steg 2 där i slutet på september eller? 🙂

    KRAM

    • Svara
     roethlisberger
     12 maj, 2012 at 15:07

     Ja jag är anmäld och ska gå då :))) oooch det ska DU MEEED tycker jag :DD kramsi

     • Victoria
      12 maj, 2012 at 15:24

      ÅHHH, jag är så taggad och det är sååå nära att jag änmäler mig nu asså.. Ska bara kika lite mer på detta med pengarna! Men lovar att försöka bestämma mig väldigt snart, och då kan vi ta det med boende då 😀 Kraaam

     • roethlisberger
      12 maj, 2012 at 19:48

      jaaaa jag ser fram emot det så, och det vore verkligen HUR KUL SOM HELST om vi dessutom kunde göra det tillsammans!! Bara att du säger till, jag väntar med spänning 😀 kramkram!

Lämna ett svar