CHEESECAKE & PAJ Efterrätt och gotte Kost Okategoriserade PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

PB&J-cheesecake

PB&J. Peanutbutter and jam. Cheesecake. Slå ihop och du har denna fantastiska kaka. Som förutom att vara den kanske perfekta efterrätten, lika väl kan ätas till frukost, om man så önskar! Ingen choklad heller (!), ni ser – jag anstränger mig för att hitta på alternativ till er stollar som inte uppskattar de mörkbruna godsakerna jag helst gottar med 🙂 fast, jag skulle aldrig tacka nej till en bit av denna cheesecake heller, i och för sig…

Botten:
 • 400 g kokade, avrunna kikärtor
 • 2 dl havregryn
 • 4 msk äppelmos
 • 3 msk olja (naturell, jag använde kokosolja)
 • 2 msk mjöl (jag använde soyamjöl)
 • 2 tsk vaniljpulver
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk bikarbonat
 • 1/2 tsk salt
 • 1,5 dl socker (eller sötning motsvarande den mängden socker)
 • 4-5 msk jordnötssmör (smaka av)

Blanda alla ingredienser utom mjölet och oljan i en matberedare eller mixer och mixa till en jämn smet. Över i en skål och tillsätt olja och mjöl, knåda sedan till en deg med händerna. Jag lät min deg vila i kylen över natten men det är nog inte nödvändigt. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter och nagga botten med en gaffel. Grädda skalet i 175 grader i 5 minuter.

Hallon-fyllningen:
 • 2/5 av en 350 g silkestofu-förpackning (resten till andra lagret)
 • önskad mängd hallon (jag hade i ca 2 dl)
 • 5 msk kvarg
 • 3 msk proteinpulver med vaniljsmak
 • 1/2 tsk vaniljpulver

Mixa alla ingredienser med stavmixer och bred ut över det förgräddade skalet. In i ugnen i 20-25 minuter (fortfarande 175 grader) och håll koll, om kakan får för mycket färg så lägg över en bit folie. Under tiden, gör PB-fyllningen:

PB-fyllningen:
 • 3/5 av en 350 g silkestofu-förpackning
 • 2/3 banan
 • 3 msk jordnötssmör
 • 1/2 tsk carob-pulver
 • ev. lite sötning (smaka av!)
Mixa ihop allt med stavmixer och låt sedan ”stå till sig” i kylen, medan kakan gräddas klart och svalnar av. När kakan har svalnat, bred på PB-fyllningen och ställ i kylen.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

Lämna ett svar