Efterrätt och gotte Kost PROTEINBAK Recept

Exotisk bounty

Jag var inget fan av kokos förr. Fast så var jag inget vidare fan av varje sig blomkål, kikärtor eller spenat heller, som alla är saker jag älskar nu. Så det stämmer väl, det där om att man på något vis utvecklar smaklökarna med åldern. Haha, anas åldersnoja i samband med födelsedagen, Fanny?

I alla fall. Jag slängde ihop ett par söta, fruktiga och mjuka godisar idag, att servera på söndag då några vänner kommer på födelsedagsfika. Man skulle kunna kalla dem exotiska bounty’s, kanske. Riven kokos, en mjuk perfekt mogen mango och en liten vaniljtouch på det – himla gott!

 • 1 dl riven kokos
 • 1 mogen mango
 • 1 msk socker av något slag (jag använde kokossocker)
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • 2 msk kokosmjöl
 • 2 msk sojamjöl
 • 1/2 dl (15 g) proteinpulver med vaniljsmak
Gegga ihop allt och gör ”korvar”, eller rulla till bollar om du hellre önskar det. Ställ i frysen medan du smälter choklad över vattenbad (gör inte samma misstag som jag och råka skvätta i lite vatten – det blir direkt en stor, bränd klump.. så jag fick göra egen choklad att rulla i, funkar också men blir lite tunnare). Rulla kokos-rullarna (eller bollarna) i chokladen och ställ tillbaka i frysen. Ta fram en liten stund före servering 🙂

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  felicia
  22 augusti, 2012 at 19:46

  men åh, den där varianten hade ja glömt bort, gjorde nått liknande för nått år sen.. supergott ju 🙂 tack för påminnelsen!

 • Svara
  felicia
  22 augusti, 2012 at 19:46

  men åh, den där varianten hade ja glömt bort, gjorde nått liknande för nått år sen.. supergott ju 🙂 tack för påminnelsen!

Lämna ett svar