Jag är ingen hejare på det därmed att plocka svamp. Min mor däremot, har en jävla svampradar. Så det är ju lyckosamt för mig, som trots olycka i skogen älskar att äta av dess guld. Kantarellen, är den givna favoriten hos mig.
Fick av min mor med mig en påse kantareller hem på födelsedagen och med grillad kyckling-rester, rödlök och en öppnad burk kikärtor i kylen bestämde jag mig idag för att göra en paj. Något jag aldrig gjort förr, men hur svårt kan det vara, liksom?
Resultatet blev en gyllengul, krämig paj med krispig botten och massa smak. Supernöjd, är jag, efter en stor bit som blev min lunch tillsammans med en gurk/mangosallad toppad med lite smulad fetaost. Nu bär det av mot staden för lite shopping för mig själv, och ikväll ett bröst/tricepspass innan soffan intas med massa gotte-rester från gårdagens kalas 🙂 bra start på veckan minsann!
- kikärtor (minns inte exakt hur mycket jag använde, men ca 1,5 dl mixat, dvs lite mer ”omixat”)
- 2 msk fiberhusk
- 2 msk pumpafrö-smör
- en nypa havssalt
- 2 tsk linfrö
- grillad kyckling
- gula kantareller
- 1/2 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl keso
- en rejäl skvätt mjölk
- 1 ägg + 2 äggvitor
- havssalt, svartpeppar, chilipulver, curry
6 Kommentarer
evelina
27 september, 2012 at 09:58Hur många portioner blir detta? Och vad är pumpafrösmör? 🙂
roethlisberger
27 september, 2012 at 10:22det blir en stor form med höga kanter, och pumpafrösmör är detta
evelina
27 september, 2012 at 09:58Hur många portioner blir detta? Och vad är pumpafrösmör? 🙂
roethlisberger
27 september, 2012 at 10:22det blir en stor form med höga kanter, och pumpafrösmör är detta
Johanna
28 september, 2012 at 13:46Ska det vara råa kikärtor? Eller såna i konservburk? 🙂
Johanna
28 september, 2012 at 13:46Ska det vara råa kikärtor? Eller såna i konservburk? 🙂