Sötpotatis är en stor favorit hos mig. Sååå gott att mixa med en skvätt mjölk och en rejäl dust kanel till ett utsökt mos, göra klyftor av och strö över lite flingsalt, och självklart världens bästa mjuka pepparkaka. Idag låg det en övergiven liten sötpotatis i kylen (okej då, jag köpte den med ett motiv – baka) (såklart) och jag tänkte att den får man ju göra något med innan den blir ”dålig” (kan de ens bli det?)! I kylen låg också en apelsin, kvar från min frukt-frossa under sjukan förra helgen, och en himla massa choklad. Hm… gnuggade geniknölarna och slängde ihop en sats kakor med choklad och rivet apelsinskal. Åh så fina, och åh så goda!
- 5 dl sötpotatis, skalad och hackad i bitar (går snabbare att koka)
- 3 msk kokosmjöl
- 1 skopa proteinpulver (ON’s Cookies & Cream)
- 1 tsk carobpulver
- 30 gram hackad mörk choklad (jag använde 90%)
- rivet skal från 1 apelsin
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk bakpulver
- ev. valfri sötning, valfri mängd
Koka sötpotatisbitarna, häll av det varma vattnet och fyll kastrullen med nytt, kallt vatten. Det blir snabbt ljummet och häll då av och fyll på med nytt, kallt vatten igen. Låt svalna och mixa sedan till en slät puré. Blanda i övriga ingredienser och ställ sedan in kaksmeten i kylen. Sätt ugnen på 175 grader, när ugnen är varm, ta ut smeten igen, forma till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till så det blir små kakor, och grädda dem i ca 18 minuter. Låt svalna – ät.
5 Kommentarer
jwes
31 augusti, 2012 at 13:27såg ju jättemumsiga ut 😀
Madde
31 augusti, 2012 at 17:22Gud vad du är duktig på att komma på fina recept! Har sparat en hel drös från din blogg nu, blir nog till att baka i helgen 🙂
poppel
3 september, 2012 at 19:52Spännande att ha sötpotatis i. Det borde jag prova 🙂
Madde
4 september, 2012 at 21:44Dom ser helt fantastiskt goda ut!! =)
Angelica
17 januari, 2015 at 21:12Hej! undrar om man kan utesluta carobpulver? Vad tror du? 🙂