Efterrätt och gotte Kost PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

söt protein-sushi (och glöm inte tävla)

Förra veckan någon gång fick jag för mig att vara lite ”nytänkande” och tänka ”utanför boxen” som en säger ni vet, och bestämde mig således för att ta en traditionellt väldigt o-söt maträtt så långt ifrån godis och bakverk man kan komma, och göra den i sötare tappning. Helt enkelt en efterrätts-variant!

proteinsushi1

Jag valde sushi. Fem ingredienser och ett löjligt lätt tillvägagångssätt resulterade i en jättegod efterrätt (och visst är den himla söt?!). Perfekt att bjuda på om man vill göra något annorlunda. Dast man måste ju inte dela med sig heller – jag tyckte det var en strålande dessert för mig bara mig. Men huruvida ni bjussar eller mumsar själv överlåter jag till er att själva besluta.

Jag gjorde det här receptet för My Protein och använde deras ”protein rice”, men kan inte tänka mig annat än att vilket ris som helst funkar kanon.

För en ”maki-rulle” behöver du:

  • 1 påse (50g torrvikt) ”protein rice” eller valfritt annat ris
  • 30g vaniljkasein
  • 1 dl mjölk
  • valfri frukt (jag valde färska jordgubbar, ananas och apelsin)
  • 70g mörk choklad

Gör såhär:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, ställ åt sidan att svalna. När riset svalnat helt, rör ner mjölk och kasein för att sedan ställa in alltihop i kylen. Skär frukten i stänger. Lägg en silikonmatta på en skärbräda och skeda ut 2/3 av riset, platta till och forma en avlång rektangel. Lägg fruktstängerna i mitten och täck helt med det sista riset. Rulla sedan ihop till en ”tight” rulle med hjälp av mattan, och lägg in i kylen igen. Smält chokladen och pensla ovansidan av rullen, lägg tillbaka i kylen bara så chokladen stelnar, rulla sedan över och pensla den andra sidan innan rullen en sista gång åker in i kylen. Skär i bitar och servera med sylt (mosade bär), smält choklad eller något att gottit att doppa i.

proteinsushi2

Sen vill jag påminna er om tävlingen med Nu3, som avslutas ikväll. Sista chansen att delta idag, med andra ord!

 

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar