mobil Träning Vardagsuppdatering

Pop in, pop out.

Noterade igår att magrutorna inte direkt poppade. Såg mig i spegeln och inte var det ett gäng härliga rutor som drog min blick till sig inte. Trist, hann jag tänka, innan jag lät blicken vandra vidare och istället se något som lyst med sin frånvaro, typ, hela mitt liv.

En rumpa. Den har givetvis funnits där, men mer påmint om ett sorgligt försök till snygg röv. Lite för stor, lite för platt, lite för o-rumpig. Nu tycker jag i och för sig inte att stora rumpor är vidare fint, alls, men det där fina ordet lagom – lagom stor, fast men inte platt. Det är ideal-rumpan det! Nu kan jag ju inte påstå att min rumpa på något vis nått den klassen, men jag tror vi rör oss åt rätt håll i alla fall, jag och Mr. Glutte.

20120919-094419.jpg
Nu blir det plugg, kaffe och innehäng några timmar. Önskar er en fin onsdag!

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  kaiileen
  19 september, 2012 at 09:13

  Grattis 😉 Jag väntar fortfarande på min…

  • Svara
   roethlisberger
   19 september, 2012 at 11:02

   haha, den kommer när man minst anar det…? 😉

 • Svara
  kaiileen
  19 september, 2012 at 09:13

  Grattis 😉 Jag väntar fortfarande på min…

  • Svara
   roethlisberger
   19 september, 2012 at 11:02

   haha, den kommer när man minst anar det…? 😉

 • Svara
  Ida
  19 september, 2012 at 10:50

  Visst är det roligt när kroppen förändras och formas om! Du skriver så fint om träning och goda recept så det vill jag tacka dig för. Vill gärna dela med mig av en tanke kring detta nya ideal som grundar sig i citatet ”Strong is the new skinny” som skapat ännu en mall för oss som vi ska passa in i. Visst kommer den från en god grundtanke men leder ändock till en fixering om att man ska se ut på ett visst sätt – i detta fall ha synliga magrutor och stora biceps. För några år sedan såg idealen annorlunda ut och dom kommer sannoligen se annorlunda ut om några år. Alla har såklart rätt att skriva om sina magrutor hur mycket dom vill men nu börjar man bli ganska så less på denna fixering av för lite hunderhudsfett……bra mat och träning i all ära men sluta fokusera så mycket på den falska idealmallen för hur en stark och hälsosam kropp ska se ut 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   19 september, 2012 at 11:04

   absolut, väldigt tänkvärd notering! Jag har skrivit om det förut, att man ska undvika ideal överlag, och jag har aldrig varit ett fan av ”strong is the new skinny”. Det är, som du skriver (menar?) bara en ny fixering och något man kan må dåligt över att inte uppnå..
   Däremot tycker jag att synliga muskler är fint. Så är det. Jag tycker smala kroppar är fina också. Kurviga med. Jag tycker träning är roligt, och jag tycker kroppen är häftig som orkar och klarar så mycket. Därför tycker jag det är roligt att se framsteg inte bara i måendet (som dock är viktigast, såklart) utan också i kroppen. 🙂

 • Svara
  Ida
  19 september, 2012 at 10:50

  Visst är det roligt när kroppen förändras och formas om! Du skriver så fint om träning och goda recept så det vill jag tacka dig för. Vill gärna dela med mig av en tanke kring detta nya ideal som grundar sig i citatet ”Strong is the new skinny” som skapat ännu en mall för oss som vi ska passa in i. Visst kommer den från en god grundtanke men leder ändock till en fixering om att man ska se ut på ett visst sätt – i detta fall ha synliga magrutor och stora biceps. För några år sedan såg idealen annorlunda ut och dom kommer sannoligen se annorlunda ut om några år. Alla har såklart rätt att skriva om sina magrutor hur mycket dom vill men nu börjar man bli ganska så less på denna fixering av för lite hunderhudsfett……bra mat och träning i all ära men sluta fokusera så mycket på den falska idealmallen för hur en stark och hälsosam kropp ska se ut 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   19 september, 2012 at 11:04

   absolut, väldigt tänkvärd notering! Jag har skrivit om det förut, att man ska undvika ideal överlag, och jag har aldrig varit ett fan av ”strong is the new skinny”. Det är, som du skriver (menar?) bara en ny fixering och något man kan må dåligt över att inte uppnå..
   Däremot tycker jag att synliga muskler är fint. Så är det. Jag tycker smala kroppar är fina också. Kurviga med. Jag tycker träning är roligt, och jag tycker kroppen är häftig som orkar och klarar så mycket. Därför tycker jag det är roligt att se framsteg inte bara i måendet (som dock är viktigast, såklart) utan också i kroppen. 🙂

 • Svara
  Ida
  20 september, 2012 at 08:21

  Javisst är det snyggt med synliga muskler på både killar och tjejer – tyvärr så är det väl så att kvinnor får utstå mer nedsättande kommentarer om sin muskliga/magra/tjocka/normala kropp. Det är ju helt acceptabelt för en man att vara stor o stark det är det ingen som har någon speciell synpunkt på men om det bjuds på bilder på muskulösa kvinnor så blir det bu och blä. Ofta är det andra kvinnor som ropar högt i skyn och kritiserar sina systrar. Hur som helst så ska vi va glad o nöjd att vi har lemmar som fungerar och att vi kan springa, hoppa och leka obehindrat – det är den största gåvan 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 september, 2012 at 08:35

   håller helt med 🙂

 • Svara
  Ida
  20 september, 2012 at 08:21

  Javisst är det snyggt med synliga muskler på både killar och tjejer – tyvärr så är det väl så att kvinnor får utstå mer nedsättande kommentarer om sin muskliga/magra/tjocka/normala kropp. Det är ju helt acceptabelt för en man att vara stor o stark det är det ingen som har någon speciell synpunkt på men om det bjuds på bilder på muskulösa kvinnor så blir det bu och blä. Ofta är det andra kvinnor som ropar högt i skyn och kritiserar sina systrar. Hur som helst så ska vi va glad o nöjd att vi har lemmar som fungerar och att vi kan springa, hoppa och leka obehindrat – det är den största gåvan 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   20 september, 2012 at 08:35

   håller helt med 🙂

Lämna ett svar