Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Laxburgare med mango/curry-dressing och low carb-bröd

Det kanske verkar som jag äter kakor mest hela tiden.

Och det är väl i och för sig sant. Men jag äter annat också! Som idag, då jag trotsade febern och den matta kroppen och gjorde en riktig finmiddag. Det var lika gott (om inte ännu godare) som det ser ut, kan jag också meddela.Det var ett par moment, men inget svårt och det var utan tvekan värt planeringen och donet i köket. Lax-biffarna fixade jag tidigare under dagen, sedan fick de ”stå till sig” i kylen tills det var dags för stekning. Brödet improviserade jag ihop med vad som fanns hemma, med lite olika varianter jag läst om på diverse bloggar i minnet. Jag har på senaste tiden fått lite dille på nektarin, och tycker den gyllene frukten passar alldeles utmärkt till mat. Så några nektarinskivor fick tillsammans med rödlök, färsk spenat och en tjock, krämig dressing smaksatt med mango/curry toppa de kalasgoda burgarna.

5 laxbiffar:

  • 3 laxfiléer
  • 2 äggvitor
  • fiberhusk
  • salt
  • finhackad röd chili
  • färsk basilika
Mixa alltihop, ha ner i en skål och knåda till en rund boll. Täck över och ställ in i kylen.

 

6 low carb-bröd:

  • 5 äggvitor
  • 1 dl pofiber
  • 1/2 dl fiberhusk
  • salt
  • 1/2 msk sötin
  • kvarg (jag skedade i lite bara, men skulle gissa att det var ca 1,5-2 dl)
  • 1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna med elvisp till ett vitt fluff, ha i övriga ingredienser och vispa försiktigt lite till. Det ska bara blandas, vispar man för länge blir det lätt ”smuligt”. Klicka ut på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till lite, de fluffar till sig på höjden men inte så mycket på bredden, så forma dem så stora du vill ha dem. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter, tills ytan är gyllene och fin.
Mango/curry-dressing:
Rör ihop och måtta efter smak, så får du förhoppningsvis en söt-salt dressing som passar alldeles fantastiskt till laxburgarna och den färska frukten.

Du kanske gillar

16 Kommentarer

  • Svara
    Malin
    3 oktober, 2012 at 07:32

    Hej! Hittade din blogg och jag måste bara säga att du är en otroligt inspirerande person och jag gillar verkligen din blogg 🙂 får man betalt när man bloggar på shapeme up? Tänkte nämligen också starta en blogg 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      3 oktober, 2012 at 07:46

      hej, tack så mycket 🙂 nej det får man inte..

  • Svara
    Malin
    3 oktober, 2012 at 07:32

    Hej! Hittade din blogg och jag måste bara säga att du är en otroligt inspirerande person och jag gillar verkligen din blogg 🙂 får man betalt när man bloggar på shapeme up? Tänkte nämligen också starta en blogg 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      3 oktober, 2012 at 07:46

      hej, tack så mycket 🙂 nej det får man inte..

  • Svara
    jwes
    3 oktober, 2012 at 08:17

    åh ser ju supergott ut! 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      3 oktober, 2012 at 08:55

      det var det 😀

  • Svara
    jwes
    3 oktober, 2012 at 08:17

    åh ser ju supergott ut! 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      3 oktober, 2012 at 08:55

      det var det 😀

  • Svara
    Emma
    3 oktober, 2012 at 08:21

    Åh, Fanny! Ännu ett underbart recept! Måste testa dessa redan idag, ser helt gudomligt ut ;D

    • Svara
      roethlisberger
      3 oktober, 2012 at 08:55

      åh, tack Emma! Ja gör det, det var verkligen himla gott!!

  • Svara
    Emma
    3 oktober, 2012 at 08:21

    Åh, Fanny! Ännu ett underbart recept! Måste testa dessa redan idag, ser helt gudomligt ut ;D

    • Svara
      roethlisberger
      3 oktober, 2012 at 08:55

      åh, tack Emma! Ja gör det, det var verkligen himla gott!!

  • Svara
    hanna
    16 oktober, 2012 at 21:23

    1/2 vadå sötin i brödet? ser underbart fantastiskt ut, ska prova att göra bröden!

    • Svara
      roethlisberger
      17 oktober, 2012 at 07:44

      msk!! 🙂

  • Svara
    hanna
    16 oktober, 2012 at 21:23

    1/2 vadå sötin i brödet? ser underbart fantastiskt ut, ska prova att göra bröden!

    • Svara
      roethlisberger
      17 oktober, 2012 at 07:44

      msk!! 🙂

Lämna ett svar