Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Pancakes in a jar (matlåde-tips)

Ja, för hur god en sallad med diverse ostar, frukter eller kanske kyckling eller fiskbitar än må vara – så kan man ju tröttna. Och hur jobbigt är det inte när man tar upp lådan ur väskan för att konstatera att den vänts upp och ned (och till synes typ ut och in också)… Precis.

Idag ska jag iväg på äventyr med en vän, och vi kommer vara borta när jag vill äta lunch. Det kommer finnas lunchställen, och jag skulle inte dö av att hålla mig några timmar längre än vanligt. Men varför skulle jag? När jag kan äta fluffiga mini-chokladpannkakor med hallon/choklad-kräm. Precis igen.piaj1 Jag gjorde min vanliga laddning proteinpannkakor, men i mini-format, och lät dem svalna medan jag rörde ihop en härlig hallon/chokladkräm.

 • 3/4 skopa chokladprotein (vassle)
 • 1 msk kokosmjöl
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 2 msk purée (jag använde pumpa, men blomkålspurée går lika bra!)
 • 8 droppar stevia (med chokladsmak)
 • 2 äggvitor
 • upp till 1/2 dl vatten, börja med lite

Blanda torra, tillsätt blöta, rör ner upp till 1/2 dl vatten tills du får en lagom tjock ”smet” och klicka ut i en het stekpanna med kokosolja i. Medan pannkakorna svalnade, rörde jag ihop 1 dl hallon, 1 dl kvarg, 3 droppar stevia (med chokladsmak) och 1/4 skopa chokladproteinpulver. Sedan varvade jag pannkakorna med krämen – klart! 😀

piaj2Nu måste jag rusa, och lunch-burken är med! Ha en fin torsdag allihopa 🙂

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Stella
  11 april, 2013 at 12:00

  Så fin!!! måste testas

 • Svara
  Ellinor
  11 april, 2013 at 12:32

  Ungefär hur många gram vassleprotein använder du? Tänker att olika märken har olika storlek på sina skopor 😉

 • Svara
  OrienterarEmma
  11 april, 2013 at 17:44

  Mums så gott! Och vilken lyxig burk!!

 • Svara
  Sabine-Välbefinnaren
  11 april, 2013 at 19:00

  Iden med ”matlåda” som inte bhöver värmas är superbra ju. Kör vidare på den. Man vill ju ibland faktiskt äta något annat än sallad. Även om det finns en hel del olika, min absoluta favorit är rökt makrill sallad. =) Din rätt ovan ser ut som en dessert.. och söt var den också. =)

 • Svara
  malin
  11 april, 2013 at 20:25

  Blir du mätt på det där? 😀

  • Svara
   roethlisberger
   12 april, 2013 at 10:16

   jaa, det är ju bara ett av dagens 6 mål 😉 men absolut, det är en ganska lätt lunch!

Lämna ett svar