Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag mobil Recept Vardagsuppdatering

Rester = guld

Jag tycker både om och är bra på att använda rester och göra ”något av ingenting”. Jag slänger aldrig sås-duttar, jag sparar en ensam liten laxbit och jag blandar ofta två dagars mat till den tredje dagens middag. Alltså; gott plus gott blir ju allt som oftast gott!

Igår köpte jag två aubergine:er och det var allt som behövdes för att med hjälp av lite rester i kylen idag slänga ihop en fin och fantastiskt god lunch.

Grillad kyckling hackad i bitar, rödlök och cashew-sås blandade jag ihop till en röra. I mixern gjorde jag en ostsås på keso, äggvitor, färsk persilja och en skvätt mjölk. Auberginen stekte jag i tunna skivor och sist varvade jag alltihop i en ugnsform. Medan den stod i ugnen hann jag duscha efter dagens morgonpass (110 kilo knäböj (!) och nu dör mina ben lite efter de senaste dagarnas tuffa träningspass) , och sedan njöt vi för fulla muggar av en lunch gjord på rester – smidigt, näringsrikt och himla himla gott dessutom!

20121021-173948.jpg

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Josefin
  21 oktober, 2012 at 21:51

  Visst är det härligt när man kan göra något så fantastiskt av ingenting 🙂

 • Svara
  Ellinor
  22 oktober, 2012 at 07:35

  Jag brukar också försöka att ta tillvara på alla rester då jag hatar att slänga mat. Kan verkligen få ont i hjärtat (i alla fall reagera med tyst förtvivlan) när jag ser hur folk ”slösar” med matvaror och slänger rester vitt och brett omkring sig. Det roliga är dessutom att dessa ”ihopskrap” ofta kan bli rena lyxmåltider och jag får sällan så många avundsjuka blickar på min matlåda som de dagar då de består av just rester 🙂
  Kram

 • Svara
  Hanna Pentmark
  29 oktober, 2012 at 10:27

  Älskar rester <3
  Din "auberguinelåda" såg fantastisk god ut! Vore kul att ses ngn dag framöver 🙂
  Kram Hanna

Lämna ett svar