BARS & RUTOR GODIS Recept

SOCKERFRI KEXCHOKLAD

I den senaste boxen från Smakbox fick jag en förpackning smörgåsrån. Jag slängde in det i skafferiet och tänkte att de där kommer jag ju knappast ha användning av. För jag vet inte ens hur en äter smörgås rån? Som macka? Men så idag bara slog det mig – jag ska göra kexchoklad, såklart! Sockerfri kexchoklad.

Och SÅ BRA det blev! Det enda som behövs är tre ingredienser; smörgåsrån, hasselnötskräm av något slag (jag använde Barebells) och mjölkchoklad (jag använde steviasötad från Nick’s).


SOCKERFRI KEXCHOKLAD

receptet ger 3 st kexchoklad

Du behöver:

 • 12 st smörgåsrån
 • 70g Barebells hasselnötskräm
 • 35g mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s
 • 100g mjölkchoklad

Gör såhär:

 1. Smält ihop hasselnötskräm och den lilla mängden choklad (35g).
 2. Bre chokladkrämen över ett rån, lägg sedan på ett till rån som du brer kräm på, sedan ytterligare ett rån, kräm på det och avslutningsvis ett rån på toppen. Tryck till lätt. Upprepa 2 gånger till till så du får totalt 3 ”kexchoklad’s”.
 3. Ställ in i kylen en 20 minuter att stelna.
 4. Smält resterande choklad (100g) och doppa kexchokladen däri. Låt stelna i kyl.

Du kanske gillar

1 Kommentar

 • Svara
  malin
  21 juni, 2019 at 12:02

  GLAD MIDSOMMAR!
  Vilken idé med kexchokladen!!! tack!
  Rån är jättegott att ha till någon ost. Typ brie med lite fikonmarmelad, eller bara en skiva goudaost/cheddar eller vad du nu gillar. (finns även veganostar i skivor). Eller bred lite färskost på och klipp lite gräslök över. mmmmm. Eller om du vill bre lite nutella på (något av dina superduper chokladspreads!).
  Hoppas jag gav DIG lite tips i gengäld för alla fina recept du skänker denna värld!
  TACK FINA ROS!
  Kram
  malin

Lämna ett svar