BARS & RUTOR COPYCATS & DIY Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

DIY Questbar – Salted Caramel ”Black n’ White” Chocolate

För att ja, jag använde min sista dutt fiber sirap för att göra den här och då såg jag såklart till att få med så många favoriter som möjligt. Därav ”Salted Caramel Black n’ White Chocolate” ; choklad dubbelt upp, med både vit och mörk choklad + salt kola + lite knapriga chokladbitar.

fibersirapbar2

Salted Caramel ”Black n’ White” Chocolate
(1 bar)

 • 33g fibersirap clear
 • 20g vassleprotein ”white chocolate” (härifrån)
 • 5g vassleprotein ”salted caramel” (härifrån)
 • 1/3 tsk carob
 • en nypa salt
 • white chocolate flavdrops
 • 7g mörk choklad, hackad (ca 1 msk hackad/chocolate chips)

Gör såhär:

 1. Värm sirapen i en skål i micron 20-30 sekunder tills det börjar bubbla.
 2. Flytta genast ≈1 msk av den varma sirapen till en annan skål och rör ihop (använd ev. händerna) med salted caramel-vassle, carob och salt. Rulla till en smal ”orm” och lägg åt sidan.
 3. Rör ner vit choklad-vasslet i resterande sirap och smaksätt med lite flavor drops. Det kan se smuligt ut men använder händerna innan du tillsätter någon vätska, eventuellt kanske 1/2 max 1 msk mjölk kan behövas.
 4. Forma till en tjock ”korv”, ringla salted caramel-”ormen” runt den och forma försiktigt till en bar. Tryck ner chokladbitarna och se till att de ”är på plats”. Lägg baren på en silikonmatta (eller något plant med ett bakplåtspapper på) och ställ in i kylen 1-2 timmar.

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  13 juli, 2015 at 13:17

  Åh, ser fantastiskt gott ut! Ska testa på att göra egna ”questbars” snart!

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  13 juli, 2015 at 13:17

  Åh, ser fantastiskt gott ut! Ska testa på att göra egna ”questbars” snart!

 • Svara
  sara
  13 juli, 2015 at 19:18

  Hej, förstår om du får mycket frågor om träningstips etc och det kanske är jobbigt, men tänkte jag måste fråga ändå. Tycker du har sjukt fin kropp och med tanke på dina tidigare mat-problem är du så himla imponerande (har själv en jobbig ätstörningshistoria bakom mig) . Du är min främsta inspiration och så j*vla bad-ass. Tack för det. Nu till frågan; har tränat rumpan rätt intensivt ett tag nu och börjar se lite resultat; problemet är att jag inte får någon massa på sidan av skinkorna, om du förstår hur jag menar? Det är väldigt centrerat till mitten eller vad man ska säga. Hur gör man för att få den större på sidorna också?? Måste man köra squats/marklyft/etc? Till saken hör att jag dragits med ryggproblem (bäckenet närmare bestämt) väldigt länge och vill inte träna för mkt squats då jag får känningar i bäckenet av det. Marklyft har jag inte vågat mig på alls. Detta har lett till att jag nästan enbart tränar andra rump-övningar såsom höftlyft, glute kick backs, etc, dvs sånt som utförs på matta eller liggande för att inte belasta ryggen. Har du ngt tips att ge mig för att få större rumpa, mer volym mer jämnt fördelat, som inte innefattar för mkt squats /utfall/ etc (lite går dock bra!) Otroligt tacksam för svar! Du är bäst. Kramar och hälsningar

 • Svara
  sara
  13 juli, 2015 at 19:18

  Hej, förstår om du får mycket frågor om träningstips etc och det kanske är jobbigt, men tänkte jag måste fråga ändå. Tycker du har sjukt fin kropp och med tanke på dina tidigare mat-problem är du så himla imponerande (har själv en jobbig ätstörningshistoria bakom mig) . Du är min främsta inspiration och så j*vla bad-ass. Tack för det. Nu till frågan; har tränat rumpan rätt intensivt ett tag nu och börjar se lite resultat; problemet är att jag inte får någon massa på sidan av skinkorna, om du förstår hur jag menar? Det är väldigt centrerat till mitten eller vad man ska säga. Hur gör man för att få den större på sidorna också?? Måste man köra squats/marklyft/etc? Till saken hör att jag dragits med ryggproblem (bäckenet närmare bestämt) väldigt länge och vill inte träna för mkt squats då jag får känningar i bäckenet av det. Marklyft har jag inte vågat mig på alls. Detta har lett till att jag nästan enbart tränar andra rump-övningar såsom höftlyft, glute kick backs, etc, dvs sånt som utförs på matta eller liggande för att inte belasta ryggen. Har du ngt tips att ge mig för att få större rumpa, mer volym mer jämnt fördelat, som inte innefattar för mkt squats /utfall/ etc (lite går dock bra!) Otroligt tacksam för svar! Du är bäst. Kramar och hälsningar

Lämna ett svar