Vardagsuppdatering

Bättre måndag med Better Bodies

Regnig, äcklig typisk svensk-höst-måndag. Fy fabian.

Men jag sitter nu ändå här i soffan, med en brasa tänd och en kopp kaffe i handen, och är mer än nöjd med dagen. Jag försov mig (typiskt Fanny-har-en-infektion-i-kroppen-tecken) och vaknade först vid halv åtta, vilket är nästan två timmar senare än vanligt. Då kände jag mig hängig och ifrågasatte starkt mina planer för dagen innefattandes 3 besök på gymmet (löpning, pass m vän, rygg/biceps-pass), matlagning och lite layout jobb framför datorn.

Efter en stor frukost, några koppar kaffe och någon timme i soffan så beslöt jag mig trots allt för att springa av mig lite, så 5 km i ett tempo som resulterade i en genomsvettig och darrig Fanny genomfördes ändå. De två resterande inplanerade gymbesöken slog ihop till ett och ett riktigt bra rygg/biceps-pass kördes ikväll. På vägen hem hämtade jag ett paket från Budo & Fitness, som innehöll en tröja och ett träningslinne, båda från Better Bodieslycka! De satt perfekt och jag anar att de både blir favoriter framöver 😀

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  johanna
  29 oktober, 2012 at 20:50

  Vilken hastighet kör du på när du springer? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   30 oktober, 2012 at 06:53

   jag kör lutning 4.0 och farten 15.0 🙂

 • Svara
  Anonym
  29 oktober, 2012 at 22:10

  Hej Fanny.
  Vet inte riktigt hur jag ska kontakta dig och om du ens orkar svara, men jag gör ett försök här.
  Jag är en tjej som känner igen mig i dig så sjukt mycket. Älskar att träna (har tränat på elitnivå hela mitt liv och vuxit upp i en galet idrottsintresserad familj.)
  Tyvärr så blev jag världens anorexivrak för ett par år sedan men ”drömmer om” att bli frisk och leva det liv du lever just nu. Problemet är, som du även skrivit i något inlägg, att vården bara vill att man ska äta äta äta vila vila vila sen gå hem och vara frisk. Det funkar ju inte riktigt så… Eftersom jag inte få någon hjälp med själva tankarna, ingen vill lyssna på det JAG har som mål/ vill, så tänkte jag höra hur du liksom ”konkret” gjorde från att vara sjuk till att kunna satsa 100 % på rätt träning, kost, hälsa i rätt kombination och börja må som du gör idag?
  Vore så himla himla glad om du orkar svara mig/ ge mer info kring allt trots att jag är nobody.
  Kram på dig!

 • Svara
  Lina
  30 oktober, 2012 at 10:31

  Hej!

  Allt det du bakar ser så smarrigt ut, jag bara undrar om man kan ersætta proteinpulvret med något nær man bakar?

  Tack, superbloggg!

  • Svara
   roethlisberger
   30 oktober, 2012 at 13:38

   ja du kan byta ut det mot något mjöl, jag kan dock inte svara för konsistens- eller smakskillnader 😉 och självklart drar det isfl ner på proteinvärdet. Men det borde funka fint i de flesta fall!

 • Svara
  Anonym
  31 oktober, 2012 at 19:43

  Tack för en inspirerande blogg! Sjukt imponerad av din styrka! Jag blir dock väldigt upprörd över att du skriver att du har en infektion i kroppen och ändå tränar så mycket eftersom det kan ge väldigt allvarliga konsekvenser, t ex hjärtmuskelinflammation. Dessutom försämrar det tillfrisknandet och gör att man lättare kan bli sjuk igen. Genom att du tränar med infektion riskerar du inte bara din egen hälsa utan bidrar möjligen till att en del av de som läser bloggen även riskerar sin hälsa genom att ta efter. Jag hoppas jag kan bidra till att någon tänker på sin hälsa på långsikt och inte tränar vid sjukdom!

  • Svara
   roethlisberger
   31 oktober, 2012 at 20:03

   jag förstår din tanke, och jag kanske uttryckte mig klumpigt. Men det finns flera bakomliggande orsaker till att jag ändå väljer att träna nu. När jag blev sjuk var jag hemma länge, vilade nästan en vecka. Men som sagt, nu är omständigheterna annorlunda och jag kan försäkra dig om att det jag prioriterar i första hand är min hälsa, så hade träningen skadat mig nu hade jag INTE utfört den. Just nu måste jag faktiskt hålla igång, för att inte skadas (något som inte alls har med höst-sjukan att göra, alltså).
   Självklart hoppas jag att läsare kan skilja på personer, och förstå att detta är min individuella lösning, som faktiskt är den hälsosammaste och bästa för mig. Om man har en annan typ av sjuka, eller av någon orsak inte ska träna, hoppas jag att man då inte heller gör det.
   Tack för din kommentar!

   • Svara
    Anonym
    31 oktober, 2012 at 21:03

    Hoppas att alla läsare förstår dig och kan ta ett bra beslut för sig själva 🙂

Lämna ett svar