Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis MJUKA KAKOR & MUFFINS PROTEINBAK Recept

Kokoskaka med mango och hallon

Igår när jag satte mig i soffan med datorn och kikade runt på olika bloggar blev jag sugen på en somrig kaka. Frisk, fräsch och gärna mjuk. Som om blogguden där uppe hört mina böner såg jag att Sanna precis lagt upp ett recept på en härlig kokoskaka och den såg så god ut att jag direkt slängde ihop en kaka jag med. Lite små ändringar och byten men i princip följde jag hennes grundrecept. Lite skoj att faktiskt följa ett recept för en gångs skull, är så van numera att improvisera och hitta på själv 😉

 • 2 dl (75g) havregryn malt till ett mjöl
 • 0,5 dl (30g) kokosmjöl
 • 1 skopa (25g) PP
 • 4 msk riven kokos
 • 3 msk socker eller motsvarande sötning
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/4 tsk salt
 • 2 äggvitor
 • 1,25 dl kvarg
 • 2,5 dl mjölk
 • 1,25 dl bär/frukt (jag tog 1 dl mango och 1/2 dl hallon)

Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta, utom frukten/bären och rör om ordentligt. Vänd sedan försiktigt i frukten/bären. Häll smeten i en brödform som du klätt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och grädda i ca 25-35 minuter, tills den känns fast i mitten. För mig tog det ungefär 30 minuter. Ta ut, låt svalna och skär sedan i bitar.Om man skär kakan i 16 bitar innehåller en bit bara dryga 50 kcal, om någon undrar. Mer värt att nämna är kanske att denna kaka innehåller fina kolisar från havregryn, gott om proteiner, och lite härligt krisp från kokosflingorna 🙂

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Sally
  1 november, 2012 at 14:45

  Vad kan man ersätta pp med om man inte har det. Mer mjöl?

 • Svara
  Maria Nielsen
  8 november, 2012 at 03:38

  Asså när jag läser dina inlägg så berörs jag av hur personligt och naket du beskriver vissa saker, vilket jag finner modigt. Samtidigt blir jag sjukt hungrig när jag kollar in din mat/bakverk 🙂 Det ser så GOTT ut. Var får du all inspiration ifrån?

  • Svara
   roethlisberger
   8 november, 2012 at 06:54

   Tack, vad fint av dig 🙂 haha jag tar det som en komplimang 😉 jag vet inte riktigt, det bara kommer nya idéer mest hela tiden 😉 jag liksom älskar ju att äta, och att hitta nya smakkombinationer, så jag testar, smakar, gör om, osv osv.. 🙂

Lämna ett svar