Inspiration och pepp Tankar om ting Vardagsuppdatering

vissa dagar ska man bara överleva

Denna dag började inte bra. Magen var verkligen värre än på länge, jag kunde ju glömma en springtur, istället blev det att ligga raklång på soffan och bara vänta ut kramperna. Fram emot eftermiddagen kunde jag i alla fall stå rakt 🙂 man får vara glad för det lilla, ha ha.. Var ytterst nära att avboka dagens inplanerade bröst/triceps-pass, och istället äta glass och kanske gråta en skvätt. Men, det blev lite bättre ändå, så vid 4 tog jag mig samman och rörde mig mot gymmet. Vilket jag i efterhand är glad för, med en fantastisk träningskompis, ett roligt och tungt träningsschema och lite ilska bubblande inombords kan det ju inte bli annat än bra! 😉

Det är lustigt det där. Hur vissa dagar inte handlar om att leva, utan snarare om att överleva. Det kanske låter hemskt, men vem ska vi försöka lura? Det är ju ingen vits att försöka lura oss själva i alla fall, och när jag har en dålig dag så är den riktigt jävla dålig. Inte ”lite tungt” sådär, utan jag vill typ lägga mig under täcket och aldrig aldrig komma fram igen. För det mesta är det precis vad jag gör också, när jag har dessa dagar. Fast jag kommer ju upp igen. Utan att jag kan sätta fingret på varför eller hur eller ens riktigt när, så känns det plötsligt lite bättre. Kanske inte helt bra, men tillräckligt mycket bättre för att jag ska vilja kika fram under täcket. Jag hasar mig upp, gör det jag orkar, för varför ska jag pressa mig till mer? Är det något jag lärt mig efter alla år, så är det att om jag gör något för att jag ”borde”, eller ännu värre (och kanske också vanligare, tyvärr) för att någon annan anser att man ”borde”, så blir det bara ett snabbt återseende med det där mörka hålet i sängen, väl nedgrävd i täcket och den där inbillade säkerheten. Istället försöker jag medvetet göra val som gynnar mig, för det är ju trots allt vad som i slutändan gynnar alla jag bryr mig om.

Så, efter över 90 minuter på gymmet, en god middag och en dusch, sitter jag nu i soffan med en kopp kaffe och tillhörande choklad (vem dricker kaffe utan choklad? Går inte.) och laddar om batterierna. Jag har fått ett paket som jag självklart är supernyfiken på, så det ska hämtas ikväll också, och så ska jag göra en sats jordnötssmör&choklad-glass, för även om måendet vände så försvann inte glassuget 😉 det är ju ändå lill-onsdag, och väl värt att fira är att jag faktiskt överlevt denna tunga dag. För ja, vissa dagar ska överlevas, så att de andra kan levas.

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  J
  7 november, 2012 at 20:13

  Alltså jag tycker verkligen att du är så himla VETTIG. Alltså du har så bra syn på saker och förklarar allting med så himla bra ord! Creds till dig för att du förmedlar och för att du överlever! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   8 november, 2012 at 07:02

   TACK fina du, värmer att läsa kommentarer likt dessa, tack! Kram

 • Svara
  J
  7 november, 2012 at 20:13

  Alltså jag tycker verkligen att du är så himla VETTIG. Alltså du har så bra syn på saker och förklarar allting med så himla bra ord! Creds till dig för att du förmedlar och för att du överlever! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   8 november, 2012 at 07:02

   TACK fina du, värmer att läsa kommentarer likt dessa, tack! Kram

 • Svara
  L
  8 november, 2012 at 15:10

  precis vad jag behövde idag!
  försöker fokusera på vad det är Jag behöver för att må bra Idag, men ibland orkar jag inte, och blir stressad över allt jag ”borde” göra som jag inte gör…då är det fint att bli påmind om att det är okej, och att jag påminner mig själv om att jag funkar så.

  kärlek till dig!

 • Svara
  L
  8 november, 2012 at 15:10

  precis vad jag behövde idag!
  försöker fokusera på vad det är Jag behöver för att må bra Idag, men ibland orkar jag inte, och blir stressad över allt jag ”borde” göra som jag inte gör…då är det fint att bli påmind om att det är okej, och att jag påminner mig själv om att jag funkar så.

  kärlek till dig!

 • Svara
  T
  8 november, 2012 at 17:05

  Har du något recept på glassen?

  • Svara
   roethlisberger
   8 november, 2012 at 19:43

   jag skrev i det senaste inlägget att det kommer 🙂 när jag måttat ordentligt

 • Svara
  T
  8 november, 2012 at 17:05

  Har du något recept på glassen?

  • Svara
   roethlisberger
   8 november, 2012 at 19:43

   jag skrev i det senaste inlägget att det kommer 🙂 när jag måttat ordentligt

Lämna ett svar