Efterrätt och gotte GLASS Inspiration och pepp PROTEINBAK Vardagsuppdatering

SKAKA din proteinglass på 10 minuter

Jag är, som ni kanske förstått, ett glass-freak. Älskar glass. All typ av glass (även om jag sällan äter någon som inte innehåller någon form av choklad).

Jag äger tyvärr ingen glassmaskin (ännu! Lär införskaffas nån gång) så jag testar det allra mesta i jakt på nya favoriter, som man kan göra utan glassmaskin. Just nu förgylls de allra flesta kvällar här hemma med vanilj/hallon-proteinfluff som jag gör till glass, toppat med gojibär och cacaonibs. Himla himla gott, enkelt och rent näringsmässigt ett bra kvällsmål innan en lång natt utan intag. När jag är extra piffig provar jag något nytt, som iförrgår då jag ju gjorde en lite flashigare jordnötssmör & choklad-glass.

Idag provade jag något jag varit aningens skeptisk till, men jo visst! Med lite god vilja och ett par varma handskar så blir det en jättegod glass, av bara tre ingredienser : casein proteinpulver, kakao och mandelmjölk. Utöver det behöver man bara plastpåsar, isbitar, salt och som sagt – handskar/vantar är att rekommendera. Testa! Smakerna kan man såklart variera i all oändlighet, och vill man ha lite sötare glass kan man söta med valfri sötning. Man kan dock inte byta ut eller skippa proteinpulvret.

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Louise
  9 november, 2012 at 22:31

  En snabb fråga: Har du något bra recept på något snabbt och enkelt protienrikt mellanmåål/snacks som inte innehåller proteinpulver? Har inte det och på de flesta träningsbloggar så är det proteinpulver i inprincip allt! Har läst din blogg ett tag och gillar verkligen dina recept, provat det jag har ingredienser till och allt har blivit himmla gott 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   11 november, 2012 at 18:47

   keso med bär/nötter? ägg? omelett? smoothie? finns ju massa!! vad du gillar, och man kan äta ”vanlig” mat som mellis, men anpassa mängd efter hunger 🙂

 • Svara
  Louise
  9 november, 2012 at 22:31

  En snabb fråga: Har du något bra recept på något snabbt och enkelt protienrikt mellanmåål/snacks som inte innehåller proteinpulver? Har inte det och på de flesta träningsbloggar så är det proteinpulver i inprincip allt! Har läst din blogg ett tag och gillar verkligen dina recept, provat det jag har ingredienser till och allt har blivit himmla gott 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   11 november, 2012 at 18:47

   keso med bär/nötter? ägg? omelett? smoothie? finns ju massa!! vad du gillar, och man kan äta ”vanlig” mat som mellis, men anpassa mängd efter hunger 🙂

 • Svara
  Mari
  11 november, 2012 at 10:28

  🙂 Men gud så gott. Glass är inget jag slänger i mig, då jag är laktosintolerant och sällan kan äta god glass. Men denna måste jag testa.

 • Svara
  Mari
  11 november, 2012 at 10:28

  🙂 Men gud så gott. Glass är inget jag slänger i mig, då jag är laktosintolerant och sällan kan äta god glass. Men denna måste jag testa.

 • Svara
  Mari
  11 november, 2012 at 10:31

  Förresten, casein proteinpulvret. Hur funkar det tycker du och hur använder du det?!

  • Svara
   roethlisberger
   11 november, 2012 at 15:15

   hur då hur funkar det, menar du? jämfört med vassle eller vad jag tycker om smaken eller konsistens eller..? ja, hur menar du? 🙂 jag tycker proteinpulver är jättefiffigt, använder det i bak och andra godsaker, som tex glass då. både casein och vassle funkar, men casein ”fluffar” sig bättre 🙂

 • Svara
  Mari
  11 november, 2012 at 10:31

  Förresten, casein proteinpulvret. Hur funkar det tycker du och hur använder du det?!

  • Svara
   roethlisberger
   11 november, 2012 at 15:15

   hur då hur funkar det, menar du? jämfört med vassle eller vad jag tycker om smaken eller konsistens eller..? ja, hur menar du? 🙂 jag tycker proteinpulver är jättefiffigt, använder det i bak och andra godsaker, som tex glass då. både casein och vassle funkar, men casein ”fluffar” sig bättre 🙂

Lämna ett svar