Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag mobil Recept Vardagsuppdatering

Senaste dagarnas repeat..

Som jag sagt tidigare får jag dille på grejer. Tex har jag ätit morotskaks-gröt med vaniljkräm, frysta bär och jordnötssmör-sås till frukost v-a-r-j-e dag i typ ett halvår nu. Och hemgjord glass eller fluff med gojibär och cashewnötsås v-a-r-j-e kväll i jag vet inte hur länge… Ungefär varje kväll tänker jag att IMORGON, imorgon ska jag banne mig hitta på nått nytt till frukost (om inte annat är det ju roligare här på bloggen!) men nä. När jag vaknar är det enda jag kan tänka på den där värmande frukostskålen med kaneldoftande gröt, med alla fina toppingar och härliga smakkontraster…

Nyaste grejen att få dille på : spiralizern. Alltså haallå (!!!!) – den är värd varenda krona tusen gånger om! Lustigt hur mycket godare det blir, bara man äter grönsakerna i spiraler istället för bitar eller hyvlade i strimlor. Nu under semestern har jag ätit ”grönsakspasta” av zucchini och morot varje dag minst en gång. Och tröttnat? Nej. Vad jag kommer äta till lunch och middag imorgon? You guessed it.

Innan jag cyklade mot tåget i onsdags blev det matlåda hemma (trodde jag skulle ha mer ont om tid, och behöva äta på språng. Men icke! Jag var sjukt effektiv denna förmiddag) och den bestod av en ny favorit snabb-kombo. Zucchinispagetti med stekta champinjoner, rödlök, aubergine och kikärtor i en sås av kokosmjölk och röd pesto. Färsk tomat och näringsjästflingor på toppen blev pricken över i – så gott, så enkelt!

20130706-201923.jpg
Här om dagen stekte jag kyckling, rödlök och champinjoner och det rörde jag sedan ihop med en klick kvarg, citronsaft, kryddor och morots-spiraler. Sommarfräscht ohja!

20130706-201943.jpg
Gårdagens lunch blev en riktig smaksuccé! Lika enkelt som föregående varianter; kokosmjölk med en rejäl sked jordnötssmör och curry, zucchinispagetti och i vanlig ordning stekt kyckling, rödlök och champinjoner. Slickade tallriken.

20130706-201950.jpg
Dagens spiralizer-kombo åts på stranden. Kokosmjölk-rödpesto basen igen men med överbliven grillad lax från gårdagens middag:

20130706-202001.jpg
Jag äter dessa rätter lika gärna kalla som varma. Vackert upplagd på tallrik hemma vid köksbordet, eller ur en burk med sand mellan tårna och havet i bakgrunden. Det smakar alltid bra!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  8 juli, 2013 at 09:11

  Vad gott allt ser ut! EN fråga bara, vart har du köpt den där spiral-manicken någonstans?

  • Svara
   roethlisberger
   8 juli, 2013 at 15:13

   kiviks lilla rå’s webbshop! 🙂 googla :))) bästa köpet på länge!

 • Svara
  Helena
  8 juli, 2013 at 09:11

  Vad gott allt ser ut! EN fråga bara, vart har du köpt den där spiral-manicken någonstans?

  • Svara
   roethlisberger
   8 juli, 2013 at 15:13

   kiviks lilla rå’s webbshop! 🙂 googla :))) bästa köpet på länge!

Lämna ett svar