Då jag de senaste veckorna varit helt crazy och provat inte bara en frukost-nyhet utan tre (!!) så har flera av er frågat hur jag normalt gör min morotskaksgröt. Och att jag inte skrivit det förr är av den enkla orsaken att jag tänkt typ, att alla fattar hur man gör den. För den är så enkel. Men självklart kan ni få recept!
Gör såhär: lägg havregryn + linfrö (jag har alltid linfrö i min gröt. Skippa om du vill) i en kastrull med ganska mycket vätska. Vatten eller mjölk. Plus lite salt, en fin gröt kräver sin nypa salt. Riv hur mycket morot du önskar, jag har i ganska mycket… 2-3 stycken stora morötter. Ner i kastrullen med kanel, mycket kanel. Lite sötning av något slag, jag droppar ner lite stevia vanilj jag. Koka upp, låt småputtra några minuter och kläck sedan ner ett ägg, eller bara äggvitan, vad du nu föredrar. Rör ordentligt så slipper du ägg-klumpar i gröten. Jag gillar min gröt riktigt krämig och nästan ”stabbig”, så när den är klar åker den över i en skål. Toppar gör jag med en ”vaniljkräm” som låter mer avancerad än vad den är ; kvarg, vaniljpulver och stevia vanilj-droppar. Frysta bär, helst hallon och blåbär, och jordnötssmör som jag rört ut med vatten och lite salt till en härlig sås.
6 Comments
Jossan
28 augusti, 2013 at 06:21Gör på precis samma sätt men jag duttar även i lite kardemumma i gröten samt att jag brukar liva i lite limeskal i ”vaniljfrostingen”. Smakar verkligen kaka!
Marianne
28 augusti, 2013 at 08:51Åh måste testas! Låter ju alldeles underbart.
jeanna
29 augusti, 2013 at 05:00Men dör va gôtt det låter.
roethlisberger
29 augusti, 2013 at 06:46just slickat dagens frukost-skål… lika gott som vanligt 😉 ps (!) såg att du var i uppsala igår, attans att jag inte lyckades fånga dig!
T
29 augusti, 2013 at 06:00Hur mycket kesella o jordnötssmör brukar du ta?
roethlisberger
29 augusti, 2013 at 06:47spelar det någon roll? jag måttar inte. men ca 1 dl kvarg, och 1-2 msk jordnötssmör kanske 🙂