Efterrätt och gotte Kost Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR

The New CCC : Chocolate & Cashew-Cookies

Jag har ju helt glömt att visa er receptet jag presenterade tillsammans med Bodystore under Allt för hälsan-mässan i Stockholm förra helgen! Kanske kan dessa fina kakor locka…? Vi startar helt enkelt denna söndag med ett kakrecept 😀De här kakorna är precis som man önskar sina cookies. Härligt sega i mitten, med en fin krispig yta. Det bästa är att man kan variera smaken i all oändlighet (min favorit är cashew och choklad!), genom att använda olika sorters nötsmör och fyllning. Varför inte sega goji- eller mullbär, hackad vit choklad och tranbär, eller kanske hasselnötter? Mjöl kan man också använda vilket man vill (en personlig favorit är kokos) men vilket som går bra.

  • 1 dl nötssmör
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 3 msk mjöl
  • 4 msk socker (el. sötning som mäter lika)
  • 2 msk kokossocker (eller brunt socker)
  • 2 msk äppelmos
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • valfri mängd ”fyllning”, exempelvis hackade nötter och cacaonibs

Blanda de torra ingredienserna noga, ha sedan i äppelmos och nötssmör och arbeta ihop en smidig deg. Rör ner fyllning och forma bollar som du ställer in i kylen i minst en timme. Lägg dem sedan på en bakplåtspappersklädd plåt och tryck till så de blir platta (de flyter inte ut under gräddning, så forma dem som du vill ha dina kakor!) och grädda i ugnen på 175 grader i ungefär 8 minuter.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

Lämna ett svar