inspirationstories kitchenstories Kost lifestories Okategorierat Vardagsuppdatering

Serie om matfotografi och receptvideos

Hörrni! Flera av mina pågående projekt som slukar allra mest av min tid är tyvärr sådana jag inte kan dela med mig av så mycket här till er – ännu. Men, eftersom det trots allt är till- och för er jag gör dem och hela poängen är att ni ska ha glädje av- och uppskatta resultatet vill jag såklart bolla lite med er! Så jag tänkte ta upp två saker med er idag, och hoppas att ni vill ta er tid att lämna en kommentar med tankar och önskemål.


En av sakerna är att jag håller på med en inläggsserie om matfotografi. Flera rubriker och ämnen har jag redan planerat in, men eftersom en lätt blir ”blind” när en donar med något under en längre tid vill jag såklart höra vad NI tycker och tänker – vad skulle du önska att jag tog upp i denna inläggsserie?  

btsvideo

Nästa sak är något jag tänkt att jag ska ta tag i cirka hur länge som helst, men så har det liksom aldrig riktigt blivit av, nämligen receptvideos. Det har känts som så många småsaker jag inte haft tid eller ork att sätta mig in i, för jag vill alltid förstå vad jag håller på med och jag kan inte göra saker ”litegrann”… Youtube har känts krångligt, min kamera börjat ge upp efter närmare 10 trogna år ihop, jag har insett att min lilla laptop inte skulle palla det redigeringsprogram jag vill använda och att jag därför måste investera i ytterligare en dator osv osv… Jag började smått med att försöka få en tydlig bild för mig själv hur jag vill göra det hela, köpte småsaker för runtomkring själva filmandet, och häromveckan köpte jag äntligen en ny kamera. Jag har satt igång och börjat testfilma lite (SUPERKUL! Dessvärre även super-tidskrävande…) parallellt med att jag lär mig mer om youtube och allt som hör till för att få ett fint flöde där med musikrättigheter, redigering och ja – ni fattar.

Min fråga här är väl egentligen densamma som till serien om matfotografi – vad vill du se? Finns det intresse av andra typer av videos tro, som är mer ”personliga”? Kommentera alla typer av önskemål, stora som små!


Den här lilla videon postade jag förresten på min instagram som en liten ”sneak peak” i förra veckan;

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Jonna
  2 februari, 2017 at 11:38

  Absolut att det finns intresse för lite mer personliga videos också! 🙂 kanske Q&A eller vloggar eller något sådant! 🙂

 • Svara
  Mie
  2 februari, 2017 at 11:48

  Älskar dina senaste bakvideosar! Har redan provat baka båda två till min pojkvän, tyvärr är jag mjölkprotein och glutenintolerant så jag får baka allt med protein till min träningsjunkie till pojkvän ? Men ibland är recept svåra att läsa, mycket lättare att se videosar, då ser man hur konsistensen ska vara osv! Älskar din blogg! Fortsätt så 🙂

 • Svara
  Anna
  2 februari, 2017 at 14:37

  hej!

  Om du gör bakvideor, skriv gärna receptet under. Har svårt att komma ihåg mängder av respektive ingrediens annars 🙂

  Här är några önskemål på recept;
  -Mousse i olika smaker (lågkalori = ej med avokado/nötter/banan). med mkt protein
  – Fler recept på kvargglass.
  – pizzabotten gjord på havremjöl, proteinpulver, dinkel ex. = ej nötbaserat
  -chokladpudding – lågkalori och proteinrik
  -pannacotta i olika smaker – lågkalori och proteinrik
  – proteinbars i olika smaker – prova olika proteinpulver?
  -olika recept på tårtor (- lågkalori och proteinrik = ej RAW)

  mvh anna

 • Svara
  Maya
  2 februari, 2017 at 16:06

  Jag är definitivt intresserad av bakvideos men också personligare videos! Du är en så kreativ person så det vore otroligt kul att höra mer från dig och inspireras!! Gärna att du berättar mer om din träning, träningsupplägg.. Också mat, inte bara bak, vore kul! Framtidsplaner, Q&A som tidigare föreslagit och kanske bara en typisk Fanny-dag? Lycka till med allt youtube-trixande! Ser fram emot att se mer av dig!

 • Svara
  Jessica
  3 februari, 2017 at 16:52

  Håller med ovanstående (eller nu kanske min kommentar hamnar längst upp, då menar jag övriga kommentarer ?). Undrar också om det kommer mer avsnitt av podden ????

 • Svara
  Rebecka
  5 februari, 2017 at 07:27

  Kul med bakvideor! Ett bra sätt att kunna se hur receptet ”ska” se ut under bakandes gång. Matfotografi har jag inte så många tankar om, det kanske mest intresserar andra som också fotograferar sin mat. Vet inte hur vanligt det är?

Lämna ett svar