Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR Vardagsuppdatering

Two ways of kanelbullekladdkaka

Få lär ha missat Saras inlägg om kanelbullekladdkakan, ett sådant där snabbt och enkelt (men ack så dreggelframkallande) recept som man inte kan annat än vilja prova själv. Direkt och nu med detsamma – helst igår. Receptet Sara la upp kommer ursprungligen från Lindas bakskola, och är egentligen en hederlig kladdkaka fast med just kanelbullesmaker istället för kakao.

kladd1När jag läst Saras inlägg åkte jag genast och handlade samtliga ingredienser för att själv kunna baka den, enligt originalreceptet. Givetvis fanns tanken redan från början att sedan försöka göra en egen version, en ”hälsosammare” eller vad man ska säga. När jag igår dessutom fick just det önskemålet i kommentarsfältet, kände jag att det var ännu mer motiverat att göra en kanelbullekladdkaka version 2.0

Såhär:

Originalkakan var drömgod.

Min version var drömgod.

Båda varianterna var med andra ord som att stoppa en liten liten bit av himmelen i munnen.

För alla vet väl att drömmar de facto ÄR kakdegsklet med kanelbullssmaker, eller hur? Precis.kladd4

För en liten kladdkaka:
(gjord i en springform med 16cm i diameter, ”normal” storlek är ≈24 cm så har du en sådan dubblar du bara receptet)

 • 60g kokosolja utan smak (jag använder biofoods)
 • 1 dl sötströ (som mäter lika som socker)
 • 1/4 tsk vaniljpulver
 • 1/2 msk kanel
 • en nypa salt
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1/2 dl vassle med smak av kanelbulle (från Sisu Nutrition) *
 • 1 ägg

*har man inte kanelbulle-smaken av vassle kan man givetvis använda någon annan smak (jag skulle nog köra på vanilj), man kan säkert byta ut vasslet mot mjöl av något slag också, men jag har alltså inte provat*

Sätt ugnen på 200 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (jag fettar alltid sidorna av formen + drar några svep även i botten, för att slippa skrapa fastbränd kaka senare när det ska diskas). Smält kokosoljan, låt svalna en aning, rör ner resterande ingredienser och häll sedan smeten i den bakplåtspappersklädda formen. Jag gräddade min lilla form i ca 12 min, använder du en större och dubblar receptet, förläng tiden till 20-30 min, beroende på hur kladdig du önskar din kaka.kladd2kladd3

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Paula
  27 april, 2015 at 10:28

  Dör lite för hur gott det låter. Älskar kanelbulle, så jag borde älska detta!

 • Svara
  Johanna
  27 april, 2015 at 19:39

  Denna måste jag definitivt ta och baka snarast!! Åh var gott, får ta och försöka införskaffa det där kanelbulleproteinet också 😀

 • Svara
  Sara
  27 april, 2015 at 20:46

  Som godis och sötsakstjej i försök att äta mindre socker och snask blir jag förstås väldigt nyfiken på dina (och även andra bloggares/receptmakares hälsosammare alternativ. Toppen!!!

  Men, jag undrar varför man i framförallt träningssammanhang ALLTID ska envisas med att ha med dessa kosttillskott och pulver med vassle m m? För det första, varför kan man inte ha riktigt mat och föda med högt proteininnehåll och vet man verkligen vad det är man får i sig med dessa pulver vars innehållsförteckning är lika långt och obegripligt som ett maratonlopp?

  Dessutom så är det ganska krångligt med recept som kräver 20 olika burkar av pulver smaksatt med olika goda (men är de äkta eller artificiella?) smaker. Skafferiet blir snabbt ganska fullt.

  Recepten och bilderna ser fantastiska ut men jag eftersöker lite mer information, någon som kan redovisa och förklara kosttillskottens och vassleproteinpulvrets nödvändighet.

 • Svara
  Filippa
  28 april, 2015 at 07:29

  Men den här såg ju helt drömgod ut, och givetvis nästan ett måste att provbaka hemma 😀

  Sara, jag kan endast tala från mina egna erfarenheter (som bland annat glutenintolerant) och jag använder främst proteinpulver som substitut för andra mjölsorter. Och detsamma gäller smaksättningen, det finns så många goda proteinpulver med smaker som annars är svåra att återskapa, och självklart för att höja proteininnehållet. Givetvis är riktig mat att föredra, SJÄLVKLART. Men när det kommer till just bakning är proteinpulver ett fint alternativ till mjöl, för endast vätska blir liksom väldigt svårt att baka på. Haha och ja, skafferiet tar stryk av alla burkar men man kan inte få allt 😀

 • Svara
  Frida
  28 april, 2015 at 11:06

  Tack!:D

 • Svara
  Lisa - bloggare hos fitnessguru
  28 april, 2015 at 18:36

  Jag har två påsar ”Kanelbulle” och en påse ”Midsommartårta”, och på dem står det även att det ska finnas smaken ”Citron/Vitchoklad”, hur får man tag på den!?!? JAG MÅSTE HA DEN! haha. Kände ett desperat ha-begär så fort det kom förbi mina ögon!

Lämna ett svar