Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Okategorierat Recept Vardagsuppdatering

torsdagspizza

Som sagt, igår åts det torsdagspizza. Den blev faktiskt över förväntan och det enda jag egentligen skulle ”klaga på” (eller i alla fall göra annorlunda nästa gång) är att antingen skippa eller byta ut proteinpulvret, då den bismaken inte var det godaste jag smakat direkt. Herrejösses vad ska jag ha detta proteinpulver till?! Men utöver det, var konsistens och smak jättebra, enkel att slänga ihop och lättarbetad. Inte alls omelett-feelingen man lätt får av ägg annars, och blomkålen gjorde att det inte blev för knäckebröds-aktigt. Nästa gång kör jag på kokos-/soja-/kikärtsmjöl istället för PP som sagt, annars likadant!

Pizzabotten:
• 4 äggvitor
• 1 skopa proteinpulver (naturellt) alternativt någon typ av mjöl (30 g)
• 1 dl kvarg
• 1 dl mixad blomkål (mät alltså efter du mixat)
• 1/2 dl pofiber
• 1/2 msk fiberhusk
• 1/2 tsk bakpulver
• kryddor

Tomatsås:
• 2 tomater
• 3 vitlöksklyftor
• 1/2 burk majs
• 1/2 msk vit balsamvinäger
• kryddor

Vispa upp äggvitorna till ett vitt, fast skum. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ytterligare lite, men inte för länge utan rör det sista med en stor slev. Degen är ganska lös så den brer du sedan lättast ut på ett bakplåtspapper. In i ugnen på 220 grader i 15-20 minuter tills botten fått en gyllene färg och fin yta. Ta ut, och låt svalna en aning (eller helt, så gjorde jag. Pizzan ”byggdes” och gräddades färdigt efter ett besök på gymmet) och bre på tomatsås och valfri fyllning. (Jag körde på grillad kyckling, majs, gul paprika, rödlök och keso mixad med fetaost) Grädda i 5-10 minuter på 200 grader tills allt är varmt och osten har smält. Yummie yummie!

20121123-072428.jpgMen nu, nu är det dags för frukost – min nuvarande favvo overnight-oats med jordnötssås och hallon-proteinfluff. Sen får vi se hur denna dag fortsätter för min del, ha en himla fin start på helgen!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  annica
  23 november, 2012 at 09:31

  Hej, har precis hittat hit, många goda recept 😀 En undran, jag tål inte gluten, mjölk och soja. Kan heller inte få i mig protein eller vasslepulver och i många recept är det med. Vet du om jag kan byta ut mot mjöl (jag brukar ha kokosmjöl el mandelmjöl) som du föreslår med pizzan här?

  Tack för din inspiration 😀

  • Svara
   roethlisberger
   23 november, 2012 at 11:31

   vad kul att du hittat hit och gillar recepten 🙂 absolut kan du byta ut proteinpulver mot exempelvis kokos- eller mandelmjöl! eftersom proteinpulver med smak är sötare än mjöl skulle jag dock rekommendera dig att lägga till lite sötning i någon form (om det du vill göra ska vara sött då, tex bakverk och gotte)

 • Svara
  alexandra
  23 november, 2012 at 09:46

  1/2 profiber? En halv vadå? Matsked?

  • Svara
   roethlisberger
   23 november, 2012 at 11:28

   Dl! Förlåt lägger till det haha

Lämna ett svar