Recensioner Uncategorized Vardagsuppdatering

helpling.se

Städning är väl måttligt upphetsade för majoriteten av oss.

Nog för att de flesta gillar att ha det både rent och snyggt – för mig handlar det mest om rutin. Jag är liksom periodare, som med så mycket annat. Tidvis är golven skinande, filtar prydligt ihopvikta och varenda smula torkas upp ungefär innan de nuddat diskbänken. Sedan finns det perioder där jag ser sop-påsen, ställer den vid dörren (så långt är jag duktig) och tänker ”den tar jag när jag går ut”, och sedan ändå travar över den som en hund på agility-banan flera dagar utan att komma ihåg att skiten-skulle-ut. Samma sak med tvätt, dammsugning, toalettskurande…. you name it. Jag får ryck och är effektivt produktiv, för att sedan vara fullt upptagen av att, typ, leva.

De senaste veckorna har jag knappt haft mat hemma, jag har överlag knappt varit hemma själv. När jag landade några dagar förra veckan med jobb jag kunde göra hemifrån, noterade jag hur mitt hem var i rejält behov av upp-piffning. Som i bli rent, mest. Det finns för- och nackdelar med allt, och även om jag verkligen älskar friheten och spänningen i att vara egen, så är man ständigt på språng, på något vis. Det är väldigt mycket tid man lägger på saker som framöver och på sikt blir till jobb, uppdrag och projekt. Det är väldigt många möten, planeringar och en hel del resande. Mycket som snurrar i huvudet och ska därifrån ”till verkligheten”. Tid att städa ett hem jag mest bara landat i för att sova och duscha i de senaste veckorna – ja den tiden har jag liksom inte riktigt haft. Så att bli presenterad för Helpling kunde nog inte komma lägligare.

Det är inte bara barnfamiljer som kan behöva, eller kanska bara vill unna sig, lite städhjälp. Att få lös någon timme att ägna sig åt egentid (träning? Tjejkväll? Frisörbesök?) är guld värt för många människor, oavsett livssituation. Jag ska väl med handen på hjärtat erkänna att jag inte trodde att jag en dag skulle sitta och boka städhjälp men jodå. Den dagen kom och den dagen var förra torsdagen – tre dagar senare kom en städare hem till mig och städade i tre timmar medan jag utan stress kunde sitta med bokföring, fakturering och mail. Under tiden blev mitt hem dammsuget, skurat och dammat. Det uppskattades så mycket att jag kom på mig själv att få lite lätt åldersnoja. Är jag 22 år och uppskattar städhjälp SÅHÄR mycket?  Ja, tydligen.

roethlisberger_helpling

Ni undrar vad helpling är? Jo, det är en ny tjänst som helt enkelt innebär att man på deras hemsida kan boka antingen en spontanstädning (det var vad jag gjorde, och det tog ungefär tre sekunder – dvs det är jätteenkelt) eller rent utav planera in rullande städningar en tid framöver. Det kostar 160 kr i timmen efter rut, och man kan lägga till tilläggstänster så som fönsterputsning, grundrengöring av kyl, inre rengöring av skåp och ugn. Jag la till rengöring av ugn, för det blir sällan (aldrig) av när jag ska göra det. Värt att nämna är att jag inte bor i storstan. Jag bor i ett litet samhälle och jag var skeptisk till att det skulle gå att boka någon hit – men jodå! Det gick fint. En trevlig tjej kom hit i söndags morse och städade effektivt de tre timmarna jag bokat och lät mig dirigera bäst jag ville.

Sammanfattat enkelt, smidigt och skönt, helt enkelt. Både bokningen och den faktiska städningen.

Om någon av er också vill testa hur enkelt det är att boka och få det lite renare hemma medan man ägnar sig åt sig själv i någon form (för det är viktigt!) så kan ni använda koden roethlisberger2014 som ger er en timmes städning gratis. Det är bara att klicka på bilden ovan för att gå till Helpling och ta del av erbjudandet (du anger koden när du checkar ut)

Det här inlägget skrivs i samarbete med helpling.se

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Filippa
  8 oktober, 2014 at 08:52

  Jag som alltid sätt städning som det ultimata cardiopasset blev nu helt plötsligt sugen på att beställa hem en städomgång. Jag tror det var det där med att rengöra ugnen som fick mig på fall. Har aldrig, och tänker aldrig ta den pucken själv. Blir att klicka hem lite städhjälp dirr

 • Svara
  Filippa
  8 oktober, 2014 at 08:52

  Jag som alltid sätt städning som det ultimata cardiopasset blev nu helt plötsligt sugen på att beställa hem en städomgång. Jag tror det var det där med att rengöra ugnen som fick mig på fall. Har aldrig, och tänker aldrig ta den pucken själv. Blir att klicka hem lite städhjälp dirr

Lämna ett svar