Kost Vardagsuppdatering

lite kostsnack och så

Min dag började efter på tok för få timmars sömn då det var kondition som stod på schemat imorse. Det har blivit dåligt med flåsträning de senaste veckorna, har varit 1 max 2 pass i veckan, vilket i och för sig är 1-2 pass mer i veckan än typ, under hela mitt liv hittills 😉 så det duger bra för mig minsann. Sedan finfrukost, en liten utflykt på det och så ett kort pass på gymmet. Nu sitter jag trött i soffan och ska snart börja med middag.

Jag fick en kommentar som jag tänkte besvara snabbt;
Hej! Måste bara säga att du har galet snygga armar och rygg. Jag tänkte fråga om du kan skriva om hur en typisk “matdag” för dig ser ut?
Jag vill själv få mer synliga och såklart större muskler – särskilt på överkroppen, så några tips på övningar skulle inte heller sitta helt fel! 🙂

Först och främst, tack! Just armarna (framför allt axlarna) var lite utav mitt problem-område ett tag. Jag tyckte liksom inte att de hängde med. Därför la jag in ett axelpass i mitt träningsschema och det var nog riktigt bra för jag känner mig både starkare och fastare i axlarna (och armarna) nu. Angående träning och övningar så har jag fått frågan förr och tänkte skriva om hur jag tränar, vilka pass och hur ofta etc. Så det kommer 🙂 över till maten, så ser det väl rätt olika ut, men i regel blir det frukost, lunch, mellis, middag, kvällsmål. Såhär kan det se ut:

Frukost: Gröt (havregryn, chiafrön + ev. krydda), med proteinfluff och frukt/bär. Ibland hackar jag i en halv proteinbar också för att få lite tuggmotstånd.
Lunch: Sallad med spenat, grönsaker, frukt och fetaost, en klick keso och ev. någon rest (exempelvis veggo-bullar, kyckling el. liknande). Har jag tränat under förmiddagen dricker jag i regel en shake också.
Mellanmål: Naturell riskaka med cream cheese, jordnötssmör och skivad frukt.
Middag: Basen är alltid någon proteinkälla (kyckling, fisk, nötfärs) med en stor sallad. Tillbehör varierar, ibland sötpotatis, fylld svamp, grönsakslåda i ugn, gratäng…
Kvällsmål: En skål med fluff eller glass, gärna toppat med jordnötssmör.

Övrigt: Jag dricker kaffe till frukost, mellis och ibland en kopp efter middagen. Då med en skvätt mjölk och jag bara måste (…) ha en ruta (eller två eller tre) choklad till. Blir jag hungrig mellan målen äter jag, såklart. Typ frukt, nötter, en kaka, en riskaka.. vad som nu finns tillgängligt. Utöver maten och kaffet får jag i mig en himla massa glas vatten och en hel del saft (fun light).

Andra dagar, kan vara helt annorlunda. Typ brunch vid 11, sen lunch och så ett maxmål eller kanske en fin pizza man plockar upp på vägen hem efter en välfylld söndagseftermiddag. Givetvis följs det av en påse godis i soffan, för det är där man spenderar resten av kvällen, långt upp i hörnet under den gosigaste filten man har.

Idag försöker jag varken tappa eller öka i vikt, den diffar lite upp lite ned hela tiden, så som det ofta gör för oss flickor (underbart). Och jag tycker det absolut viktigaste när det kommer till kost och hur vi väljer att äta, är att allt ska göra gott. Gott för kroppen (näringsrikt) eller gott för själen (njut! Ha för guds skull inte ångest, släng inte i dig maten – njut). Ska man göra en liten utsvävning från sin ordinarie kosthållning så ska man givetvis välja det absolut godaste man vet, inte det ”nyttigaste”. Man ska inte äta gotte för att vara nyttig, utan för att det är gott. Så skippa lightglassen om du heller äter B&J, gör det inte gott för kroppen, låt då själen njuta till 110% !!

Nä, allt detta snack om mat gjorde mig hungrig 😉 blir att ställa sig i köket och fixa i ordning middagen nu med andra ord. Trevlig kväll!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  5 januari, 2013 at 20:12

  Du har verkligen en sund inställning till käk, i like it! 🙂

 • Svara
  Sanna Backman
  6 januari, 2013 at 17:43

  Din inställning till kosten är kanon, mycket bra förebild och inspirationskälla 🙂
  Kram

Lämna ett svar