kitchenstories Press & Event Recensioner Vardagsuppdatering

Rå matglädje – veganskt, lyxigt och jäkligt gott

Så länge jag kan minnas har jag följt ett konto på instagram som heter loveliveraw, det är ett väldigt vackert flöde där bilder på färgsprakande rawfood varvas med tillagade, nytänkande gröna rätter – och självklart även en hel del festande desserter.  Bakom det fina instagramkontot står kocken och inspiratören Erika Frost, som även bloggar [här], driver både rawfoodcafé och resturang – och nu är hon dessutom aktuell med boken Rå matglädje – veganskt, lyxigt och jäkligt gott.

Boken är tjock och välfylld med inspiration för allt en kan tänkas vilja äta under dagen; från frukost till middag, via söta fikor, salta snacks och härliga röror. Till varje festande recept är det minst lika frestande bilder, och känslan är densamma som när man scrollar genom Erikas instagramflöde – allt är bara hur himla superfint som helst!

Ja, det säger väl kanske sig självt, men jag är ivrigare än ivrigast och ser fram emot att den närmsta tiden både skapa och äta en hel massa vegansk, lyxig och jäkligt god rawfood! Tell me – har du någon ny, spännande bok att inspireras av i köket?

ramatgladje3 ramatgladje1ramatgladje2

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Tanja
  16 april, 2016 at 15:14

  Åh, jag älskar hur vackert raw food ofta är. Alla färgerna gör mig helt lycklig i själen 😀
  Jag har en liten fråga… veganska proteinpulver? Har du hittat nåt du gillar? Läste ett gammalt inlägg om Third Wave…risprotein? Är det fortfarande i topp av dom du testat?

 • Svara
  Victoria
  17 april, 2016 at 04:52

  Den boken e grym!

 • Svara
  Linda
  18 april, 2016 at 06:49

  Just köpt den boken och älskar den redan! En annan storfavorit är Deliciously Ella, vars kokböcker också är glutenfri vegan (dock ej lika mycket raw som Erika). Jag är varken glutenfri eller vegan men gillar ändå recepten och inspireras av att ha grönsaker som grund för att lägga till lite ägg/kött/fisk vid sidan av mellan varven. Har nog aldrig ätit så varierat och näringsrikt som jag gör nu.

Lämna ett svar