Vardagsuppdatering

Fast, Fit and Fabulous

Som ni vet var jag iväg till Oslo i början av veckan. Detta för att premiär-träna Elixia’s nya pass : Fast, Fit and Fabulous.

Elixia är en kedja som än så länge är störst i Norge och Finland, och i dagsläget är det Göteborg som besitter de Svenska Elixia-gymmen. Snart kommer det dock en ny, fräsch anläggning också i Stockholm.

Gruppträning varken är eller har någonsin varit, som ni kanske också vet, ”min grej” riktigt. Mest för att jag inte gillar att behöva time:a en viss tid en viss dag, och jag gillar att ta saker och ting i min takt, anpassa min träning efter mina förutsättningar och rådande dags-status. Men, jag tycker det kan vara ett väldigt bra komplement till styrketräning på gym, framför allt om passet man går på fokuserar på exempelvis rörlighet, spänst, smidighet och funktionell styrka. Och yoga tror jag vi alla skulle må bättre av (inifrån och ut) att köra då och då. Verkligen, jag är lite bitter på mig själv att jag inte tar mig tiden att faktiskt gå på de klasser mitt gym erbjuder.

Anyway, vad FFF är låter jag Elixia berätta själva, detta är infon man hittar på hemsidan:

Här får du definitivt tränat hela kroppen! FFF ger dig allt du behöver på 55 minuter, en optimal blandning av snabbhet, styrka och smidighet. Klassen har inslag av kondition, spänst och reaktionsträning kryddat med funktionell styrka, balans och rörlighetsträning. FFF är indelad i tre sektioner och varje del har ett specifikt fokus. ”Fast” gör dig snabbare, ”Fit” gör dig starkare och” Fabulous” gör dig smidigare. Come as you are and leave Fast, Fit and Fabulous!

Fördelarna med att träna Fast, Fit & Fabulous:
Du tränar hela kroppen på 55 minuter
Effektiv träning med 15 minuters-block med fokus på ett tema åt gången. Detta ökar din motivation och vilja vilket gör att du kan prestera mer
Kondition & snabbhet
Styrka – för hela kroppen
Smidighet – viktigt för en fungerande kropp
En optimalt tränad kropp med stor funktionalitet
Få en känsla av att vara fabulous

fffVad tyckte jag om passet då? Jag är alltid öppen för nya saker och provar gärna. Trots att jag var skeptisk; får jag bli så trött som jag vill med enbart 15 minuters styrka? Kommer jag efter 55 minuter känna mig sådär fab? Ha, vi kan ju börja med min kordination. Värdelös. Hoppar alla höger, hoppar Fanny vänster. Givet. Slänger sig alla på golvet, ja då snurrar Fansan runt något varv innan också hon slänger sig ner efter de andra (och då är de givetvis redan uppe och gör något annat). Dessa 15 minuter som fokuserade på ”fast”, fick mig om inte annat att inse att det är något jag borde börja träna mer. ”Fit”-biten var väldigt bra, med fokus på funktionell styrka (vilket jag tror att framför allt gym-råttor borde köra mer, det viktigaste vår kropp ska klara av är ju trots allt att funktionera, vi ska bygga kroppar som klarar av vår vardag – det är faktiskt där vi tenderar att skada oss också, just pga bristande funktionell träning). Ja, musklerna brände faktiskt efter ”bara” 15 minuter. Så då satt de 15 ”fabulous-minuterna” perfekt, och gick alldeles för snabbt. Plötsligt var 55 minuter gångna och jag får svälja stoltheten och ge med mig – gruppträning kan vara nice. Inte istället för individuell träning, men tillsammans kompletterar de två varandra väldigt bra.

Jag är överlag väldigt impad av Elixia. Så fräscha lokaler, så trevlig och kunnig personal, så roligt nytänkande och helhjärtat engagerade människor som driver och jobbar i kedjan. Hade Elixia funnits lite närmare, hade jag varit där. No doubt. Om jag gått på FFF-passen? Förmodligen flera gånger i veckan.

Och, jag tänkte på det där med nyårslöften, kanske får jag införa ”ett grupp-pass i månaden” som nyårslöfte, lite såhär någon vecka försent? Det känns lagom ambitiöst, men väldigt välbehövligt. Då med fokus på rörlighet, andning och avslappning. Yoga, poweryoga närmare bestämt, är nog vad det får bli.

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Karin Holm
  17 januari, 2013 at 21:37

  Du är mer än välkommen på poweryoga-passen på ditt gym! 🙂

 • Svara
  Izzy (its a healthy lifestyle)
  20 januari, 2013 at 20:18

  Älskar verkligen din blogg!! Du inspirerar mig såå mycket!!! 🙂

 • Svara
  Cathie
  29 januari, 2013 at 13:53

  Låter ju kul 🙂

 • Svara
  Susanna
  29 januari, 2013 at 16:54

  Har den stora glädjen att ha en Elixiaanläggning i närheten och tänkte senast i måndags att ”-Jäklar vad jag ÄLSKAR Elixia” mitt under passet. Kul att de öppnar fler anläggningar och hoppas att de lyckas fortsätta hålla en riktigt bra nivå.

  Tack för en härlig blogg!

Lämna ett svar