kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Tillbehör TILLBEHÖR & SALTA SNACKS Vardagsuppdatering VEGAN

Pesto-bönröra (och andra favoritröror)

Utöver falafel, är min favoritgrej att göra med bönor olika typer av röror. Det går snabbt, är ofta bara ”ner i en mixer och kör”, och så passar röror liksom till precis allting – att bre på mackan, att toppa salladen med, att ha i en wrap…

Tre goda röror ur mitt arkiv du borde testa:

När jag i förra veckan fick hem senaste The Healthy Box kunde jag inte låta bli att bli lite extra bön-pepp när det i boxen låg en folder från Risenta med recept, fakta och tips på vad en kan göra med bönor, linser och kikärtor. Att följa recept är ju inte min starka sida, men inspiration gillar jag alltid!

bonkoket

När jag bläddrat igenom foldern gick jag raka vägen till köket för att se vad som fanns att jobba med. Det första jag såg var en kruka färsk basilika och genast kom jag att tänka på pesto.

Så det fick det bli, helt enkelt! En bönröra av vita bönor med pesto-smaker som basilika, vitlök och citron. Ärligt talat bland de godaste röror jag ätit och det tog mig cirka en halv dag att äta upp den laddning jag gjorde. Testatestatesta!

bonkoketpestorora1

PESTORÖRA med vita bönor

Du behöver:

 • 1 förpackning vita bönor
 • 1 kruka färsk basilika
 • 1 stor vitlöksklyfta, pressad
 • 1/2-1 msk citronsaft
 • 2 msk olivolja
 • salt och svartpeppar
 • 2 msk näringsjäst eller 2 msk riven torr ost, exempelvis parmesan

Gör såhär:

 1. Skölj bönorna och mixa sedan ihop med basilika, pressad vitlök, citron, olivolja och näringsjäst/riven ost.
 2. Salta och peppra efter smak.
 3. Klart!

bonkoketpestorora2

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  nathalie.
  31 maj, 2016 at 18:14

  använder du stavmixer eller blender?

 • Svara
  nathalie.
  31 maj, 2016 at 18:14

  använder du stavmixer eller blender?

 • Svara
  malin
  2 juni, 2016 at 07:30

  måste bara tipsa !! jag bruka mixa min egengjorda granola till mjöl sen koka gröt på den eller baka. nu när det är varmt bruka jag äta den kall med kvarg och blåbär super gott mvh malin

 • Svara
  malin
  2 juni, 2016 at 07:30

  måste bara tipsa !! jag bruka mixa min egengjorda granola till mjöl sen koka gröt på den eller baka. nu när det är varmt bruka jag äta den kall med kvarg och blåbär super gott mvh malin

Lämna ett svar