Inspiration och pepp Kost Tankar om ting Uncategorized Vardagsuppdatering

hur man får Miranda Kerr’s kropp

Mirandra Kerr. Victoria’s Secret modellen som lyckas med (det omöjliga?!) att vara både snygg, söt, sexig och vacker – samtidigt. Ja, man hatar henne i smyg. Och man är avis. Men vet ni hennes hemlighet? I do.1mirandakerr

Citat: “I adopt the 80/20 rule. 80% healthy and organic, 20% indulgent and that works for me and my body personally. I indulge occasionally and avoid counting calories.”

Sa ju det. 80/20-regeln är badass. Realistisk, sund och ger garanterad vinst. Vad 80/20-regeln är och hur man lever efter den? Jo, man inser först och främst att en dag är inte bara ”en dag”. Utan 4-5 måltider : dvs fyra till fem mat-tillfällen då vi ställs inför ett val. Det är också minst ett träningstillfälle vi kan välja att ta till vara på, eller ibland kanske inte. Så en ”dålig” måltid, är 1 av 5, en dag. Det är ingenting. Samma sak med träningen. Vilodagar ger oss energi (och lust) att träna dubbelt så bra en annan dag.

Jag äter 80 % grönsaker, goda proteiner, fina kolhydrater och bra fetter. 80 % hemlagad, ren och näringstät mat. 80 % ”nyttigt”. Jag äter 20 % lösgodis, hämtmat, glass, pepparkakor och ibland (väldigt sällan dock) till och med ett glas vin slinker ner. Av den väldigt enkla anledningen att skulle jag äta 100% fantastiskt och strålande hälsosamt (i den bemärkelse att det skulle vara just hemlagat och ”rent”), så skulle jag under samtliga av dessa 100 procent tänka på det där jag inte ”fick” äta. Om jag skulle äta 100 % ”ohälsosamt” skulle jag givetvis må piss samtliga procent (och inte direkt vara en ängel sänd av Victoria).

Precis som för Miranda Kerr, så gör denna 80/20-regel att jag aldrig får ångest över vad jag ätit, att jag slipper räkna kalorier och framför allt – jag kan äta precis allt jag vill. Win-win-winnelliwinwiiiiiiin.

 

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Alexandra
  8 februari, 2013 at 10:26

  Du tror på riktigt på det där 🙂 Du kanske inte är medveten om att Victoria Secrets änglar lever på flytande föda 2-4 veckor före framträdanden och tränar 3 gånger per dag.
  Allt är inte guld som glimmar.
  Dock håller jag med dig om att 80-20 regeln är hur bra som helst. Att alla kan unna sig då och då.

  • Svara
   roethlisberger
   8 februari, 2013 at 11:22

   ja jag antar att man inte kan veta (inte ens du) hur de verkligen lever, änglarna. Men helt ärligt struntar jag i det. Jag vet dock – ”på riktigt” ja 🙂 – att 80/20-regeln funkar, är sund och långsiktig 🙂

 • Svara
  Lisa
  8 februari, 2013 at 11:35

  Vet inte varför det här är första gången jag kommenterar för du har en sån fantastisk blogg! Du inspirerar med mat, bakning, har skaffat dig en otroligt snygg kropp OCH har sån sund inställning! Tack!

  • Svara
   roethlisberger
   8 februari, 2013 at 11:37

   Tack själv för din fina kommentar, den gjorde min dag lite finare! Kram

 • Svara
  Mona
  8 februari, 2013 at 14:24

  Skulle bara säga att du är väldigt mycket snyggare än henne. Inte för att hon inte ser bra ut, hon är ju smal och så, men hon ser inte direkt ut att kunna lyfta så tungt, kanske en enkiloshantel på ett aerobicpass eller så ; )

 • Svara
  Louise
  8 februari, 2013 at 14:55

  Min melodi 🙂

 • Svara
  Tina
  9 februari, 2013 at 10:54

  Med tanke på att Miranda Kerr av allt att döma saknar underhudsfett har hon förmodligen amenorré och ett urkalkat skelett. Skittrist att detta framställs som något att sträva efter eller vara avundsjuk på. Verkligen.

 • Svara
  Lena
  9 februari, 2013 at 11:09

  Ja 80/20 är verkligen det bästa. Jag kör bra mat och lite godis/glass på det. Funkar skitbra! Är inget fan av skräpmat, så som pizza, hamburger etc, så det behöver jag inte bekymra mig så mycket om. Men lite flottig thai mat åker det allt ner emellanåt 😉

 • Svara
  sara
  9 februari, 2013 at 16:17

  Fast det krävs ju vissa genetiska förutsättningar för att få ”hennes” kropp, även fast man äter enligt 80/20-reglen. Alla kan ju inte få hennes kropp, hur mycket de än kämpar med det.

Lämna ett svar