Vardagsuppdatering

återkomsten

Hej – om ni nu är några som fortfarande tittar in…!? 😉
Jag vill börja med att tacka för alla era fina ord, verkligen : tack! Det värmer något oerhört att ni tar er tid, att ni trots mitt plötsligt avbrott här i bloggen fortsätter ge mig pepp och uppskattning. Jag läser alltihop och blir lika varm inombords varje gång jag ser att ett nytt avtryck lämnats av någon av er i kommentarsfältet.

Jag kommer komma tillbaka. Herregud, jag har bloggat i över 6 år, man tycker inte livet är riktigt fullständigt utan en plattform att få skriva av sig på 😉 skämt och sido – jag saknar att dela med mig. Jag saknar att skapa spännande recept och att fota söta bakverk. För även om jag kan göra det ’för mig själv’ – så är det inte lika kul. Jag saknar att berätta om min historia, min resa och om min smärta, och att då veta att någon därute känner sig lite mindre ensam. För även om problemen i livet inte försvinner om man är fler, så är det skönt att inte vara ensam hela tiden. Jag saknar att skriva om mina tankar och funderingar, att dela dem med er. För även om alla inte alltid tycker lika, så är diskussion alltid nyttigt, givande och roligt.

Så ja, jag kommer som sagt komma tillbaka. Men inte riktigt ännu. För planer smids och jag är fullt upptagen just nu. Det filas på recept, provbakas i köket och ingen middag är den andra lik. Det har njutits av pizza med rödbetor, päron och sega aprikoser, toppat med honungsyoghurt. På g är en raw tårta med karamell och choklad. Och chocolate chip mint-pannkakor… och lite sådant gottit! Förutom pyssel i köket så är det layout som studeras, skissas och målas upp, jag läser om e-böcker och olika typer av eget företagande. Och, jag skriver skriver skriver. Sedan tränar jag, men inte så strukturerat eller med vidare tydligt mål. Andra saker har fått ta tid, energi och ork senaste tiden. Men jag har (och det här är helt knäppt) visst hittat någon form av cykel-kärlek. Jag får ju dille på grejer så efter en vecka, x antal timmar och knappa tio mil trampande, har jag nu blåmärken på insidan av låren och öm kropp. Men det rensar huvudet, och just nu är det favvon på gymmet.

I början av mars, känns som en rimlig tidpunkt för en återkomst. Men det blir inte här, och det blir kanske lite annorlunda. Är det något den här pausen fått mig att inse, så är det att hur mycket jag än vill hjälpa, inspirera och peppa andra – så måste jag börja prioritera mig själv. Jag blev bättre på det en period i slutet av sommaren, och mådde under ett par månader riktigt bra. Sedan blev viljan att leva upp till förväntningar och önskningar från omgivningen för mycket och jag kände mig så otillräcklig som vän, dotter, flickvän, bloggare (förebild?), medmänniska… och nu inser jag, jag då? Jag rabblar massa människor jag vill vara ditten och datten för – men vem vill jag vara för mig själv? Därav pausen, och därav lite annorlunda fortsättning framöver.

När, var och hur får jag återkomma om. Så fortsätt kika in. Tills dess, take care!solfanny

Du kanske gillar

22 Kommentarer

 • Svara
  Minatraningstajts
  19 februari, 2013 at 08:02

  Mycket bra sagt, särskilt sista stycket. Oh så många vi nog är som hela tiden funderar på vad vi kan göra för andra, men not so much för oss själva. Själv tycker jag att bloggen har gjort massor för mig på den fronten. Den är bara min, bara jag och det är så sjukt kul.

 • Svara
  isabell
  19 februari, 2013 at 08:35

  du är fin du, fanny. och klok. ta hand om dig själv, det är det allra viktigaste. vi hörs snart. <3

 • Svara
  Ellinor
  19 februari, 2013 at 09:14

  Det glädjer mig verkligen att höra att du inte kommer att lämna bloggvärlden helt. Ibland behöver vi dock alla en paus. En paus för att samla fokus och hitta tillbaka till sig själv. Det är så lätt att bara spinna vidare i gamla mönster utan att riktigt reflektera över vad som händer. Någonstans där på vägen brukar man också tappa bort sig själv.
  Ta nu den tid du behöver så ser vi alla fram emot allt vad som komma skall!
  Kram

 • Svara
  Maria
  19 februari, 2013 at 09:15

  JAAA!!!! Dagarna har lixom inte varit de samma sedan det slutade komma upp inlägg från din blogg! Jättekul att du vill komma tillbaks och blogga! 😀
  Sitter föresten just nu o äter frulle med din chokladpannkaka tillsammans med en jordnötskräm på silkestofu! 😉 MUMS!

 • Svara
  My
  19 februari, 2013 at 09:46

  Mycket bra inlägg, ser fram emot när du kommer komma tillbaka med ny energi och nya inlägg! 😀

 • Svara
  sanna
  19 februari, 2013 at 11:34

  Har inte så mkt mer än att säga JAAAAA!!
  Har varit inne o kollat på din sida varje dag sedan du tog pausen och
  bara väntat på detta inlägget!
  KUNG!
  Kram

 • Svara
  Victoria :)
  19 februari, 2013 at 15:42

  Yay! 😀

 • Svara
  Madde
  19 februari, 2013 at 16:23

  Härligt att du kommer tillbaka! Ta den tid du behöver nu 🙂

 • Svara
  Helen
  19 februari, 2013 at 16:38

  Ta hand om dig ordentligt Fanny! Bara genom att göra det och inte leva upp till nån stereotyp för träningstokig-happy-happy -bloggare gör att du är en förbild och inspiration för andra. Jag blev väldigt glad av det faktiskt, det har blivit en allmän blogghysteri, du kan så mycket mer än bara blogga! 🙂 Och med sagt så ska det bli kul när du kommer tillbaka, om det så är i bloggform eller på annat sätt. Kram till dig!

 • Svara
  Jossan
  19 februari, 2013 at 18:29

  Åh vad jag blev glad av det jag nyss läste. Ta din tid! Tills dess kommer vi alla vänta med spänning och nyfikenhet:)
  Kram

 • Svara
  Linda
  19 februari, 2013 at 19:18

  Fint att läsa!

 • Svara
  N
  19 februari, 2013 at 21:49

  ÅH vad glad jag blir!! Det är genom att du tar så väl hand om dig själv som du inspirerar mig allra mest!
  Ska bli kul att följa dig vidare 🙂

 • Svara
  Hanna
  20 februari, 2013 at 06:42

  JAAA! Har tittat in här varje dag i hopp om en återkomst i nästan vilken form som helst. Bloggläsandet har inte varit helt utan din blogg. =)
  Tycker absolut du är en förebild, men du ska såklart i första hand tänka på dig själv och att du mår bra. Ser fram emot mars var återkomsten än blir. 😀

 • Svara
  Vickan
  20 februari, 2013 at 09:26

  Å så roligt att hör att du kommer tillbaka. Ska bli spännande att se vad du kommer att hitta på. Lycka till!

 • Svara
  Madde
  21 februari, 2013 at 19:37

  Ååå det va roligt att höra, jag saknar att få kika in här o få läsa om dig och all inspiration du sprider:) Ser fram emot att du kommer tillbaka, ta hand om dig!

 • Svara
  Louise
  22 februari, 2013 at 21:06

  Jag ÄLSKAR din blogg Fanny!
  När jag läser de senaste inläggen blir jag alldeles lugn. Träning ska vara kul. Det ska vara dagens höjdpunkt, något man ser fram emot, inte för att vara duktig, man måste inte ha massa mål(de kommer så småningom ändå när man börjar känna resultat) och måsten.

  Just att du så öppet berättar att detta inte har varit självklart för dig. Du har haft dina up and downs och JOBBAT(R) för att hitta en balans.

  Jag har inte samma formuleringsförmåga som dig, men vill säga att jag är så tacksam för att du delar med dig av så mycket. Och ta vara på dig själv, för annars vore ju inte bloggen det den är!

 • Svara
  Emelie
  23 februari, 2013 at 00:11

  Gu vad roligt att du kommer tillbaka! Det ser jag fram emot!:)

 • Svara
  Malin
  26 februari, 2013 at 21:42

  Jag saknar att läsa din underbara blogg, som verkligen får mig att tänka efter. Du får mig att känna vad som är viktigt för mig, att inte gå till överdrift åt något håll utan vara sund och må bra. Älskade förövrigt ditt inlägg om detdär med strong is the new skinny. Exakt så ja känt men inte fått ord på.

  Så väntar på att du kommer tillbaka och kan dela med dig av en, som jag absolut tycker, otroligt stark tjejs erfarenheter och tankar! Ta hand om dig 🙂

 • Svara
  tess
  28 februari, 2013 at 17:43

  Hej Fanny! tänkte bara säga att jag också saknar dig och dina kloka inlägg.
  =)

  kram
  tess

 • Svara
  Lina
  4 mars, 2013 at 21:10

  Spännande!! 🙂

 • Svara
  Therese
  5 mars, 2013 at 17:16

  Hej! En vän till mig visade ditt inlägg om den osunda träningshetsen (inlägget innan pausen) och jag blev så glad att någon skriver om det här ämnet på ett så klokt och bra sätt! Så jag hoppas att du kommer tillbaka! I vanliga fall brukar jag inte läsa bloggar men när jag fick se din blev jag verkligen inspirerad! Vill läsa mer! 🙂

  Må så gott och kom snart tillbaka 🙂
  /Therese

 • Svara
  Sanna / Vilsan
  11 mars, 2013 at 22:04

  Väntar ivrigt på att du ska komma tillbaka och blogga lite! Jag skulle behöva lite tips på lite olika övningar och med tanke på att dina axlar ser ut som mina absoluta drömaxlar så vill jag veta hur du tränar dem! =) Be back soon!
  Kram!

Lämna ett svar