Kost Recensioner Vardagsuppdatering

sådant folk fyller magen med istället för pasta

Det börjar dyka upp allt fler pasta-substitut. Jag tycker det är bra att alternativ finns, även om jag anser att ingen bör utesluta någon av de tre bärande och viktiga pelarna (kolhydrat-protein-fett) helt. Varje näringsämne fyller en viktig funktion i kroppen, och om man tar bort något så hamnar kroppen oftast i obalans.

Själv börjar jag dagen med mycket kolisar (i form av gröt. Helst med ännu mer kolisar, så som banan eller annan frukt) för att sedan successivt trappa ner under dagen. Det funkar väldigt bra för mig och jag känner hur min träning utvecklats och gått åt rätt håll sedan jag insåg vikten av när jag äter vad. Inte bara vad och hur mycket. Därför blir det oftast på kvällen jag kanske bakar low carb pizza-botten eller liknande – eller som sagt använder något slags pasta-substitut. Som sagt, för mig och i min vardag passar kolisarna bäst tidigt under dagen 🙂

Först kom de där mirakel nudlarna som trots sin brist av större smak och konsistens fortfarande verkar vara rätt poppis (i alla fall bland fitness-folket). Ibland vill man bara fylla magen, eller ha något att få upp den goda såsen med. De finns nu även i ris-form vilket jag tycker är lite kul. Nackdel med dessa nudlar/ris är väl som sagt att man får kompromissa med smak och konsistens. Fördelen är dock samma – de smakar ju inte illa i alla fall 😉 smidigt att slänga ner i woker eller att ha till smakrika såser och grytor.mirakelEn annan sorts nudlar a la glasnudlar är dessa sjögräsnudlar. De smakar inte heller mycket, men får i alla fall lite mer tugg. Jag har dem gärna i färska vårrullar, till exempel. Återigen, smaken lyser med sin frånvaro men konsistensen är aningen bättre än hos ovan nämnda mirakel nudlar.seaweed_410Sen… sen kom de där fina bönpastorna in i mitt liv. De innehåller lite mer kolisar, men av helt rätt sort och de är goda! Och snygga! Och bra! Och sa jag goda? Jag har hittills provat fettuccine gjord av mung bönor och spagettin gjord på svarta bönor. Båda med fin smak (de smakar dock inte bönor, utan pasta.. vad nu pasta egentligen smakar..?) och grym konsistens. Jag gillar att faktiskt kunna skära min pasta, och att rulla upp spagettin på gaffeln med hjälp av en stor sked. Ser fram emot att prova också sojaböns-fettuccine inom en snar framtid… anar en beställning i dagarna.bonpasta

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Annie
  18 mars, 2013 at 05:08

  Åh ja – den där bönpastan är redan en stående favorit härhemma!

 • Svara
  Minna
  18 mars, 2013 at 18:04

  Jag kan säga att alla tre är jättegoda! Sojabönpastan är min favvo ihop med ugnsrostad och mixad butternutsquash, dijonsenap, vitlök, kikärtor, ruccola och massa parmesanost! 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   18 mars, 2013 at 23:33

   DET DÄR lät så hiiiimla gott!! Blir att köpa hem butternutsquash, dijon, ruccola och parmesan imorgon diiiirrrr (haha, bra att jag iaf hade EN sak hemma…kikärtorna) tack för tipset!

 • Svara
  Frida
  22 mars, 2013 at 06:44

  Jag är i grunden nöjd med hur jag äter men skulle också vilja lära mig mer om NÄR jag bör äta vad. Hur gjorde du för att upptäcka vad som funkar för dig? Har du provat dig fram eller har du någon bok eller internetsida att tipsa om?
  Tack för en bra blogg, det är så kul att du är tillbaka!:)

Lämna ett svar