Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Yoghurtdoppade blåbär

Har ni blivit lurade idag? Jag har det inte, vad jag vet, men å andra sidan har jag inte träffat många människor eller läst någon tidning denna måndag heller så…

Här kommer ni inte få se nå aprilskämt, det är helt enkelt inte något jag tycker är vidare skoj – jag föredrar att veta var jag har både saker och människor, och vill att det ska vara ömsesidigt. Så istället för att skämta med er, bjuder jag på ett enkelt, men ack så fint gotte-tips perfekt för de där måndagarna. De där måndagarna ni vet, när man ska börja om. Rensa sig lite efter helgens galenskaper och frosserier. Ni vet, när man duktigt slänger det sista godiset och spenderar dagen mest med att rota i skafferiet och småäta vad man hittar… dessa dagar (som ju givetvis inte måste vara måndagar) är detta det perfekta to-go-to(frysen)-gottet man kan småäta av utan att känna att man ”fortsatt på fel spår”.
blabar1Yoghurtdoppade blåbär. Jag använder tjock, grekisk yoghurt (godaste är utan tvekan ”Fage Total”) och i den rör jag ner lite vaniljprotein, citronsaft och vaniljpulver. Jag doppar bären som de är, med hjälp av två små skedar, eller trär dem på tandpetare för att ha smidiga ”tilltugg” utan massa kladd (tyyyyp när jag småäter vid datorn. Not such a good idea att äta blåbär i någon form med fingrarna då..). Efter ”dippning” får de stelna i frysen, och där bör man också förvara dem -i frysen alltså- tills de ska ätas.blabar2Jag trädde ett gäng blåbär på tunna grillspett också, som jag sedan rullade så i yoghurten. Också smidigt att ha redo i frysen 🙂blabar3

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar