Ibland låter det engelska namnet så mycket godare än det svenska, ni vet. Oavsett vad man kallar dessa är de gudomligt goda och från och med nu en storfavorit hos mig till frukost, lunch eller större mellis. Proteinpannkakor med mild pumpa-touch och kanel-rippel.
Ja ni förstår ju : p-e-r-f-e-k-t-i-o-n.För en portion (tre små, tjocka pannkakor) :
- 10 g vanilj kasein
-
1 msk kokosmjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 äggvitor
- 2 msk pumpapuré
- 1/2 dl vatten
Kanel-rippel : 1 msk pumpapuré, 2-3 tsk sukrin gold (eller vanligt brunt socker eller kokossocker) och kanel efter smak + en gnutta vatten (så lite som möjligt, jag hade i en dryg tsk).
Rör ihop de torra ingredienserna till pannkakorna, tillsätt äggvita och pumpapuré, den ska vara rätt tjock och ”trögflytande”. Hetta upp kokosolja i ett stekjärn och klicka i pannkakssmeten med en sked. Sänk värmen något och låt bli så pass fasta att du kan vända dem : men ringla först kanel-rippeln i en spiral över. Vänd sedan försiktigt och stäng av värmen efter någon minut. Låt ligga medan plattan svalnar, så de stelnar lagom men håller ändå värmen. Rör ut sukrin melis (eller vanligt) florsocker med vatten och droppa över pannkakorna innan servering. Jag åt dem med naturell turkisk yoghurt till, mums!
4 Kommentarer
Linn
3 april, 2013 at 14:33Gud vad goda de såg ut!
Vid en snabb blick trodde jag det var kanelbullar först 😉
Anna
4 april, 2013 at 13:49Testat, de är goda:)
Clara
12 april, 2013 at 18:30Hej hej 🙂
Vilken underbar blogg! Vart köper du pumpapuré?
Kram
roethlisberger
12 april, 2013 at 19:25jag gör den själv. Halverar en pumpa, gröper ur och lägger med sidan ner på en bakplåtspappersklädd plåt, in i ugnen tills mjuk, låter svalna, mosar/mixar och vips ! purée 😀 annars kan man köpa på burk i vissa välsorterade livsmedelsbutiker 🙂