Kost Morgonstund Recept Vardagsuppdatering

Hur man gör världens bästa frukost

Det här är min standardfrukost just nu:fg10Fluffig gröt med banan och kanel. Toppad med blåbärs-fluff och jordnötssmör. Det är liksom en oslagbar start på dagen. Gott + gott + gott + gott + gott bara massa GOTT! Så jag tänkte, att eftersom jag visar er mina middagar, ni får se mina luncher, och allt som oftast är med under de där fina fikastunderna – varför inte låta er vara med en vanlig morgon hos mig också? Precis. Here we go, I give you : världens bästa frukost.

Först, lägger jag havregryn och en sked chiafrön i vatten så det får svälla. Fast just idag hade jag inga chiafrön, de tog slut igår, så jag slängde ner en sked linfrön istället!fg1Medan det står och gojsar sig rör jag ut lite jordnötssmör med vatten till en mer sås:ig konsistens. Körde på PB2 idag.fg2 En rejäl nypa havssalt ska också med… blir pricken över i med lite sälta häri.fg3Jag river blomkål till ris. Jag brukar köpa och riva ett helt blomkålshuvud i taget och förvara i en plastburk i kylen, så jag inte behöver riva varje morgon… men just idag var det dags att riva igen, då senaste laddningen var slut.
fg4Ner med typ någon deciliter av riset i kastrullen och massa kanel. Låter det stå lite till.
fg5En halv skopa proteinpulver (vassle), ett gäng frusna blåbär (nej, jag är inte rädd) och lite lite vatten i en bunke. Dags att ta fram verktygen. fg6Först får stavmixern göra en sorbet-liknande röra. Sedan får vanliga elvispen skapa det där ljuvliga, lätta och vackra fluffet.
fg7Fluffet ställer jag sedan in i frysen, och NU börjar jag koka gröten. Efter någon minut, tillsätter jag 1/3 mosad banan. Efter ytterligare några minuter, kläcker jag i en äggvita. För att inte få ägg-bitar i gröten gäller det att röra på ordentligt här. Gröten blir härligt fluffig och smakar absolut inte ägg, om ni undra.fg8Sedan förflyttas gröten till min favvoskål (favvo för att den är stor) och fluffet tas ur frysen. Jag vispar det ännu en gång och skedar upp över gröten.
fg9Sist, ringlar jag över jordnötssmör-såsen och toppar med några extra blåbär. Färdigt!fg10

Du kanske gillar

22 Kommentarer

 • Svara
  Louise
  16 april, 2013 at 20:03

  Låter gott! Hur långt tid tar det o göra?

  • Svara
   roethlisberger
   17 april, 2013 at 07:48

   haha lång… 😉 nä JAG tycker inte det tar så lång tid, och dessutom är det tid jag mer än gärna lägger på en GOD start på dagen. Men kanske sammanlagt 15-20 minuter, beror på hur lång tid jag kyler fluffet i frysen..

 • Svara
  kate
  16 april, 2013 at 20:57

  Hej , jag har lite frågor kring det här med alla dieter / koster? Du vet vad du pratar om och det handlar lite om allt mellan köttskandaler och fusk till vad som egentligen är sant om raw food eller vegansk? Läs gärna mitt senaste inlägg, har lagt upp flera artiklar om det också.. Det är ganska intressant..

 • Svara
  Maria
  16 april, 2013 at 22:33

  Den här måste jag testa! Älskar frukosttips. Tack för en superbra blogg!

 • Svara
  Frida
  17 april, 2013 at 06:08

  Åh vilken härligt god frukost! Går det att göra extra utav fluffet och spara i kylskåpet till nästa dag? Eller blir det dåligt?

  • Svara
   roethlisberger
   17 april, 2013 at 07:49

   skulle inte rekommendera det, luften ”går ur” och man har mest en rinnig smet nästa dag.. men det tar ju två sekunder att göra så helt klart värt att göra nytt varje dag!

 • Svara
  Frida
  17 april, 2013 at 07:14

  Står här nu och gör receptet men får det inte att fungera. ”Fluffet” blir inte fluff utav proteinpulver, vatten och blåbär. Eller skulle blomkålen vara i fluffet? För jag uppfattade receptet som att blomkålen ska vara i gröten. Hjälp!

  • Svara
   roethlisberger
   17 april, 2013 at 07:45

   nej fluff gör man av pp och bär. och så lite vatten som möjligt. google it, protein-fluff är standard i träningsvärlden 😉

 • Svara
  L
  17 april, 2013 at 07:36

  Kände bara att jag borde fråga. Jag vet inte exakt hur mycket kanel du äter över tid, men eftersom det var ’en massa’ här, och det är din standardfrukost just nu, så antar jag att det blir rätt mycket sammanlagt? Är du medveten om att kanel i stora mängder kan skada levern?
  (ser/låter förövrigt underbart gott c:)

  • Svara
   roethlisberger
   17 april, 2013 at 07:50

   jag är ytterst skeptisk till att man ens kan få i sig den mängden (så det faktiskt är skadligt, alltså) om man har kanel (om än mycket) på sin gröt.. jag tar allt ”sånt” med en stor nypa salt!

   • Svara
    L
    17 april, 2013 at 10:50

    Heh, okej, jag vet inte 100% säkert själv, men en dietist rekommenderade mig förut att inte äta kanel så ofta, och jag tyckte/tycker väl att det låter rätt logiskt att kanel är lite svårt för kroppen att ta hand om, eftersom det trots allt är bark.
    Ville hur som helst nämna det utifall att.

    • Svara
     roethlisberger
     17 april, 2013 at 12:18

     jo jag har hört det jag med (och blivit ”varnad” ;)) men jag väljer att resonera : låter jag inte alternativet ”det är skadligt” finnas, så finns det inte! 🙂

 • Svara
  Frida
  17 april, 2013 at 21:15

  Åh proteinfluff, jag vill också kunna göra det! Jag försöker fluffa med ett casein men det vill inte resa sig hur jag än gör. Har aldrig provat med bär i för sig, det kanske jag borde. Hittils har jag försökt med kallt vatten eller fruset kaffe men det brukar sluta med att jag slänger i en tsk bakpulver i smeten istället och micrar så att det blir som en varm pudding. Gott för all del men det vore kul att prova detta fluff som alla skriver så mycket om:)

  • Svara
   roethlisberger
   17 april, 2013 at 21:42

   du måste i princip ha bär, det är när pektin tillsätts som det fluffas. Och så lite vatten som möjligt, jag kör alltid med vassle för med kasein blir det aldrig lika bra tycker jag! Googla och se hur andra gör, jag har aldrig ens sett någon göra utan bär…? ”tyvärr” får man köra på bär-touch, tror jag. Hallon är favvo hos mig! 🙂 hoppas du får till det, världens BÄSTA gotte!!!

 • Svara
  Lovisa
  2 maj, 2013 at 09:25

  Jag provade det här receptet imorse, men lyckades inte, det smakade helskumt. Kan det varit att jag gjorde mitt proteinfluff på one whey isolate chocolate mint pp och hallon kanske?

  • Svara
   roethlisberger
   3 maj, 2013 at 04:55

   haha ja..? du skämtar va? det lät INTE gott… gör om gör rätt 😉

 • Svara
  Synne
  14 maj, 2013 at 18:39

  Ser underbart ut, undrar bara på hur mange dl havregryn?

  • Svara
   roethlisberger
   14 maj, 2013 at 20:42

   En helt vanlig portion, vad du brukar äta bara 🙂

   • Svara
    Synne
    14 maj, 2013 at 20:56

    Er inte stödig på köket så derfor behöver jag exakta mängder för at det inte bliver uspiseligt haha (hende när jag prövde cashewslungad blomkål..woops) behöver bara mängderna imellan ingredienserna hvis ni förstår 😛

    • Svara
     roethlisberger
     15 maj, 2013 at 04:21

     på baksidan av havregrynspaketet står det hur man kokar gröt, 1 dl är standardportionen tror jag 🙂 hoppas du lyckas och att det smakar!

 • Svara
  Emma
  6 juni, 2013 at 14:39

  Så mycket spännande jag missat här sista tiden! Den här frukosten lät ju supergod och får testas snarast 😀 men gör fluff på äggvita, turkisk yoghurt, blåbär, vanilj och agave, det borde funka det med! Är otroligt nyfiken på gröten, ser supergod ut!

 • Svara
  Pestokramad blomkål i ugn – Roethlisberger.se
  13 december, 2017 at 15:20

  […] tag rev jag ner ett halvt huvud i gröten varje morgon. Jag har även bakat chokladkaka med blomkål, haft det i pizzabottnar och gjort […]

Lämna ett svar