Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag mobil Recept Vardagsuppdatering

Ny vardagsfavvo

Okeeeej jag har en ny favorit under kategorin ”tillbehör till vardagens snabbmat”. Ni vet de där dagarna man steker upp en bit kyckling/lax/rest och gärna äter något till men man bara orkar inte ställa sig och liksom tillaga något. Japp, sån dag idag och därför provade jag en enkel sidorätt som jag hittade inspiration till hos Petra : cashewslungad blomkål. Så galet gott och jag känner på mig att det blir en återkommande side dish här hemma framöver…

20130507-170907.jpg
För en portion:
– Blomkålsbuketter (typ några dl?)
– En rejäl sked cashewsmör
– En lika rejäl sked hackade cashewnötter
– En ganska mycket mindre sked curry
….och så lite salt efter smak, och en skvätt vatten eller olja

Gegga ihop, skjut in i ugnen på cirkus 220 grader i typ 20 minuter, slå på grill-effekt sista minuterna. Klart!

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Elinn
  7 maj, 2013 at 19:50

  hej! jättefin och inspirerande blogg du har! Du är absolut en av mina favoriter. Men jag bara undrar, ifall man tränar rätt sent på kvällen ca 7-8 kan man ta en proteinshake som måltidsersättare och inte äta mer? Eller är det måste man äta något för att inte bryta ner musklerna? 🙂 Kolla gärna in min blogg http://www.elinnchanel.spotlife.se 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   7 maj, 2013 at 21:07

   ska och ska, något bör man äta. protein och kolhydrater ska man alltid få i sig efter träning. en shake och ett stabilt mellis funkar, själv föredrar jag att lägga träningen så att ett mål följer direkt efter – spelar mindre roll vilket mål det är.. men tränar jag efter exempelvis middagen så blir ju kvällsmålet desto större. varför skulle du INTE äta?

 • Svara
  anneliten
  7 maj, 2013 at 22:18

  Låter väldans gott och så, men var hittar man det där cashew-smöret? Inte på Ica väl?

  • Svara
   roethlisberger
   8 maj, 2013 at 06:33

   det är väldigt gott och så! Och jo det finns i de allra flesta vanliga livsmedelsbutiker (ica, coop, hemköp, etc) – det är bara Kung Markattas, såhär ser den ut, fråga i butiken bara 🙂 eller gör själv.

Lämna ett svar