Kost Recensioner Vardagsuppdatering

lite mellis-barer och vad man kan tycka om dem

Låt oss snacka om barer.

Folk har väldigt delade meningar kring barer. En majoritet ”hälso-frälsa” anser väl att det inte är bättre än vilken snickers/bounty/mars-bar som helst, utan bara trippelt så dyr. Många gillar att dra till med ”smakar det godis, ja då är det godis”. Jag känner mest såhär: herregud en bar hit eller dit. Jag lär inte dö om det innehåller någon procent för mycket av ditten eller datten. Eller kalori upp eller ner. Ska jag vara perfekt gör jag mina egna barer – och, ni vet, plockar nötterna själv först osv. I typ regnskogen eller var de nu växer. Jag groddar och jäser och torkar och har mig i månader innan. Men när jag alltså inte hinner göra så, eller bara inte prioriterar att vara perfekt just när det kommer till mellanmål att ha redo när nöden plötsligt kräver en redigt god mellisbar – ja då gillar jag att ha ett gäng väntandes på mig i skafferiet. That’s that. Och det viktigaste för mig i dessa lägen är faktiskt inte ifall de kanske har ett E eller två på innehållsförteckningen (men ja självklart plockar en bar utan konstigheter en massa poäng – om de är goda, annars är de ju inte aktuella att äta ändå) eller om de är rena ramma kolhydratsbomberna fulla av typ enbart dadlar och annan frukt (det fyller ju sin funktion det med, innan/efter träning är dessa barer guld!). Utan nä, ska jag ha mellanmålsbar, är i alla fall mitt främst kriterium: god smak.

Så jag tänkte ge er mina åsikter om ett gäng barer nu. Ge er min syn på främst smak, men också lite konsistens noteras och slutligen tipsar jag även om vad man kan göra med dem, när man känner för att vara lite crazy. Redo? Okej, lets go!april.bsStarbar – god, men inte godast. Är väl en bra sammanfattning. Seg och kolaaktig i konsistensen. Det är helt enkelt som att äta mjuk kola med chokladöverdrag (om man väljer den smaken, vilket jag gjorde)! Innehåller lite fett och jämfört med de allra flesta barer lite kolisar också.

Low Carb High Protein bar – mmm denna gillade jag. Också rätt ”kola-aktig” i konsistensen. Som namnet avslöjar är det low carb, och det gillar jag när det kommer till barer då jag oftast intar mina som kvällsgotte (eller i alla fall som tillbehör till något gott på kvällen) och då behöver jag ingen energi-kick direkt. Gör susen om man är godissugen!

Beond – nope, inte min grej. De här superduper-naturliga grejerna är bara tråkiga. Det är bokstavligen bara hackade nötter som sitter ihop med hjälp av ett gäng dadlar. Skittråkigt. Vill ni ha? Jag kan lova godare smak och bättre pris om ni beställer från mitt kök, deal?

Bounce – dessa är goda däremot! Märkligt. Men de smakar mer… ja de smakade väl mer nöt än söt, så att säga. Man slipper dadel-slisket alla andra suuupernaturliga grejer prompt ska ha. Dessa skulle jag gärna smula ner över frukostyoghurten eller ha redo i väskan en stressig dag.

Good Life – helt klart en favorit. Alla smaker jag testat har varit super. Jag hackar dem gärna i småbitar och har på en plock-tallriken i soffan framför en go film. Eller så smälter jag dem, rör ihop med lite jordnötssmör och ringlar över gröten… eller fluffet, ringlar över kvällsfluffet! YUM.

bodyaction1De där questbarsen. Konsistensen kan man ”påverka” en del, genom att värma i micron eller till och med köra i ugnen. Jag blev besviken på samtliga med jordnötssmör-nånting (jag vet, knäppt va?! Men kanske är det just för att jag är något utav en jordnötssmörsmissbrukare och har stor kunskap samt erfarenhet i ämnet som jag kan urskilja de mindre bra varianterna…? Hmmm så kan det nog vara) utan mina favoriter är följande:

Chocolate Brownie – inte helt otippat jättegod. In i micron några sekunder, en klick tjock yoghurt eller keso och lite jordnötssmör vid sidan av och du har en liten bit av himmelen på mellanmålstallriken. Eller rulla till bollar och släng ner i glass-smeten innan du fryser, så får du chocolate brownie-glass…?

Lemon Cream Pie – så-himla-fantastisk. Fräsch, söt, syrlig… utan att vara för varken syrlig eller för söt. Nu har jag aldrig ätit riktig Lemon Cream Pie, men smakar det ens i närheten av så gott som denna bar smakar vill jag gärna lägga en beställning nånstans (??) på en paj eller två. Jag trodde absolut inte att något utan choklad skulle fånga mitt hjärta, ännu mindre trodde jag att frukt i någon form hade en chans… tjii fick jag! Love this one.

Apple Pie, Cinnamon Roll och Coconut/Cashew – alla tre stora favoriter. De två förstnämnda förmodligen mycket för att jag älskar kanel. Och kanelbullar. Och allt utom äpplena i äppelpaj (dvs typ det söta och kanel:iga). Den sista för att den har bara en touch av kokos (inte som i många andra barer där det helt tar över) och precis lagom nötig smak av de fantastiska cashewnötterna (en av mina favvonötter).

Mixed Berry Bliss – förvånandsvärt god. Jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad då jag inte brukar gilla saker som inte innehåller nötter, choklad eller typ kola. Men denna var super! Somrig, fruktig, söt och fräsch. Säkert jättegod att röra ner i bitar som får halvsmälta i blåbärsgröten.

Resten av questbarsen är goda liksom. Jag skulle äta dem. No doubt. Men de ovan är topplistan! Konsistensen är genomgående bra i samtliga barer. Alla blir goda uppvärmda, och bara fantasin sätter gränser när det kommer till kombinationer med annat gotte! Varför inte smula en apple pie- eller cinnamon roll-bar över ett gäng skivade äpplen och köra i micron eller ugnen så du får en ”smulpaj”? Eller rulla Cookie Dough-smaken (som snart finns på bodyaction! Woooo sååå god!!) till små bollar, platta till och grädda i ugnen till riktiga småkakor?

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  10 maj, 2013 at 12:47

  Hej Fanny!
  Jag skickade ett mail till dig förra veckan angående några frågor jag ville ställa. Tänkte kolla om du fått något mail från mig eller om du helt enkelt inte har tid/ork eller ja… lust att säga något i saken. Bra att veta bara!:)

  • Svara
   roethlisberger
   10 maj, 2013 at 13:00

   hej! jag har precis svarat, tack för påminnelsen!! kram

 • Svara
  Linda Mp
  11 maj, 2013 at 11:03

  Gillar din inställning så mycket!!

 • Svara
  Sabine-Välbefinnaren
  11 maj, 2013 at 11:19

  När äter du dessa munchbars (som jag kallar dom)? Snack när du är hungrig, mellanmål, innan läggdax, som en efterrätt till lunchen/middagen eller som godis när du är sugen på nåhot gott? Jag bär alltid med mig en i väskan, men det är för att jag är diabetiker och ibland behöver stabilisera blodsockret om det börjar bli lågt. Kram på dig

  • Svara
   roethlisberger
   11 maj, 2013 at 12:07

   jag äter dem som mellis ibland, plockar med en i väskan om jag vet med mig att jag kommer bli småhungrig/sugen under dagen tex. Eller om jag tycker lunchen/middagen är för liten och klen så kanske jag äter en som ”efterrätt” 🙂 är jag hemma till mellis gillar jag att tärna upp en bar och ha i yoghurten tillsammans med lite nötter och nötsmör. Eller som extra gotte i soffan framför en bra film… eller innan en morgon pw om jag äter frukost först efter promenaden.. lite när som bara 🙂 jag ”räknar” dem knappt som intag, faktiskt. Bara lite extra gott 🙂 kram!

 • Svara
  Erika
  11 maj, 2013 at 18:45

  Jag måste bara säga att jag älskar din blogg!!! Har aldrig läst en mer inspirerande, peppande feel good blogg! På tal om barer så postade du förut ett recept på en bar med lite kolhydrater och kalorier som man lika gärna kan äta innan läggdags, jag kan nu inte hitta tillbaks till receptet. Vill du vara så snäll och länka det ifall du vet vilket recept jag syftar på?

  Snälla sluta aldrig blogga!!! Stor kram

 • Svara
  Johanna
  15 maj, 2013 at 16:27

  Hej och tack för en jättebra blogg!

  Är lite smått förälskad i Bouncebollarna och försökt mig på ett antal försök till att få till något liknande själv, men totalt misslyckats. Har du något tips/recept på hur man kan få de sådär härligt sega?

Lämna ett svar