Kost mobil Morgonstund Vardagsuppdatering

Frulle på burk

Igår kväll förberedde jag inte bara en lunch att ha med mig på språng idag, utan även frukost. Imorse ringde klockan sex, och jag satte mig på cykeln strax före sju. En kaffe är jag liksom tvungen att få ner, annars är jag inte människa. Och en bit choklad. Alla vet att kaffe blir godare med en bit choklad.

En tjugo minuter senare anlände jag, blöt efter cykelturen i regnet (såklart. Jag morgoncyklar aldrig. Klart moder natur väljer att strö lite friska droppar just denna morgon då liksom) hos min mor för mellanlandning. Där packade jag upp frukost-burken och avnjöt dess innehåll tillsammans med kaffe nr 2. Jag gillar det här med frisk luft/rörelse innan frukost. Inte så mycket för själva aktiviteten eller hälsofördelarnas varande eller icke varande i sammanhanget, utan mer för att frukosten smakar så mycket bättre. Alltså, så-mycket-bättre.

20130514-092310.jpg
Enkelt – igår kokade jag min gröt i princip precis som vanligt; havregryn, linfrön, blomkål, massvis m kanel och vanilj, steviadroppar (sweetleaf), en äggvita och lite vanilj kasein. Imorse skivade jag över banan, rörde ihop jordnötssmör med en liten dust vaniljkasein och havssalt till en tjock kräm, och så några frusna blåbär på det. Klart, packat, ätet!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Sabine-Välbefinnaren
  14 maj, 2013 at 20:58

  ”Gröt som vanligt”… och så kommer ordet blomkål… inte vad jag förväntade mig. =) Mixar du blomkålen eller ligger det blommor i gröten? Jag kan inte äta direkt på morgon (föredrar att sova lite extra) så jag tar ofta med mig frukost till jobbet hemifrån. Ibland bananplättar, ibland musli med yougurt och ibland smörgås…. istället för att köpa en smörgås. Känns bra när jag lagat det själv. Kram

  • Svara
   roethlisberger
   15 maj, 2013 at 04:09

   haha, jag har ju skrivit massa med gånger om att jag alltid har riven blomkål i gröten för att ”fluffa upp” den (svar på din fråga här då – jag RIVER blomkålen, där går min gräns haha, inte hela blomkålshuvudet i!!). Det fyller som sagt ut och jag har vant mig så pass att jag inte gillar smaken av bara havregryn i gröt (har provat att ”återgå”)….
   förstår ditt problem, förr åt jag sekunden jag klev ur sängen – alltid vrålhungrig när jag vaknade. Men idag väntar jag gärna in frullen… antingen med en promenad innan, eller bara någon timme i soffan framför tvn.. 😉 ska skriva ett inlägg om idéer om vad man kan ta med sig!? men tills det kommer så har du några förslag här : wraps (antingen protein-wraps av enbart PP och ägg, eller vilken pannkaks-variant du gillar, helt enkelt!) fylld med tjock yoghurt, cream cheese, frukt, nötter, nörsmör… ja, vad du nu gillar! Eller over night-oats dåå, som jag gjorde här då. Men man kan också strunta i att koka den (men då kan man skippa äggvitan) och bara röra ihop alla ingredienser. Eller så gör man en liknande variant : blandar ihop vilken fling/muslisort som helst med yoghurt och låter det ”bli mjukt” under natten, gärna med lite sylt/bär. Också gott.
   Hmmmm ska skriva lite om sådant tror jag 🙂 kram!

Lämna ett svar