Livet Tankar om ting Vardagsuppdatering

Inför beach 2017

Min bloggkollega och vän Sara är bra på listor (ja och mycket annat också, såklart. Exempelvis är hon oförskämt bra på att lyfta tunga saker, men det är inte vad just det här inlägget ska handla om) och till skillnad från hur jag känner inför de flesta tidningsrubriker just nu (inför ”beach 2017”, ni vet) så är jag uppriktigt intresserad av att läsa hennes inlägg ”5 skäl till att jag inte kommer skämmas över min mage i sommar”. Precis som jag uppskattade att läsa hennes inlägg ”5 saker jag gör för att förbereda mig inför beach 2017”. Det är liksom rubriker och inlägg jag känner är långt mer relevanta än alla de där hetsiga artiklarna en hittar så fort en slår upp valfritt magasin såhär års.

För ja – snart är det sommar. Tidningshyllorna fylls av omslag med de bästa och snabbaste sätten att tappa fem kilo här, bygga en liten Beyoncé-röv där. Instagram- och facebookflöden fylls av bilder och citat om att stå emot, om att kämpaFör du vill väl se bra ut på stranden?! Det är ju faktiskt det viktigaste, när en är sommarledig och solen skiner – att en ser bra ut.

Eller, ja. Kanske inte? Alternativt kan en välja bort och sålla i flöden, exempelvis i instaflödet. En kan helt sonika skita i att köpa tidningarna och strunta i att läsa de tio tipsen om hur en bäst ”kommer i form”. Men även om en gör det så är det svårt, om inte direkt omöjligt, att missa rubrikerna och de där satans ”inspirerande citaten” som poppar upp här och var såhär veckorna innan sommerledigheten.

Därför vill jag nu, för tredje året i rad, lista några vanligt förekommande ”fitness-citat” som jag tycker bör omformuleras en aning.

”How do you want to feel this summer… Fit or jealous?”
Ja… vad sägs om lycklig, pirrig i magen, lugn i själen och närvarande i nuet? Just a thought.

”This could be you in a few months…” (med en helt orelaterad bild på en platt mage eller dylikt)
Nej, det kan det faktiskt inte vara. Det kommer aldrig vara du. För alla är olika och vet du? Det är helt OK. Riktigt bra, är det till och med.

”Dear stomach, You’re bored. Not hungry. So shut up.”
Eller, så ger du den något gott. Vi måste äta ibland, det bara är så. (ps: guud vad tråkigt det varit annars) Och (!!) du kanske visst är hungrig?

”Someone who is busier than you is running right now”
Jaha, vad kul för hen då! Jag väljer den träningsform jag tycker är kul, och utför den när jag orkar/har lust. För att det är kul.

”Don’t eat that cupcake, you’re sweet enough”
Eller ät den, om du vill. Eller ät något annat, om du vill. För newsflash: du är söt ändå.

”En kaka = tusen burpees”
För det första: VEM äter EN kaka? För det andra: en kaka (eller två eller tre eller femton) är framför allt = gott. Jag involverar helst inga burpees alls, om jag ska vara ärlig. Däremot kan jag starkt rekommendera träning i kombination med kakor; att dra ihop några favoritvänner och träna vad ni nu gillar och ha en gemensam fika-paus. Det är fint!

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Podd?
    5 maj, 2017 at 23:49

    Hej! Undrar vad som hände med din/eran podd? Den försvann ju bara sådär

Lämna ett svar