Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis MJUKA KAKOR & MUFFINS Recept Tävling Vardagsuppdatering VEGAN

No-bake & Vegan Chokladtårta (och ja varför inte en till tävling?!)

Såhär inför helgen tyckte jag en liten tårta var på sin plats! För att ”fira” min vänskap med Biofood tyckte jag och NU3 (som har en del biofood-produkter i sitt sortiment – bland massa annat fint, ni vet) dessutom att vi kunde festa till det ytterligare genom att tävla ut en låda med några av mina personliga gotte-favoriter som jag tror att ni också gillar. Mer om tävlingen och hur ni deltar hittar ni längst ner i detta inlägg, under bilder och recept.

För att återgå till den där tårtan då. Nu gjorde jag visserligen både en liten tårta (jag har en mini-form på typ 8 cm i diameter, köpt på lagerhaus!) och några mindre ”portions-tårtor”, så man kan ju göra lite hur man vill när det kommer till storlek och form här. Receptet ger i alla fall antingen en tårta storlek mellan (16 cm i diameter, den formen köpte jag på ÖB!) eller 8 stycken ”portions-tårtor” (som man alltså gör i vanliga muffinsformar av silikon).

Hängde ni med? Jag delade alltså upp min till 1 mini-tårta (12 cm) och 4 portions-tårtor. Jag tror jag var rätt himla jättetydlig nu, he-he…

Den här tårtan är faktiskt himla enkel. Den är no-bake, går att förbereda dagen innan och håller fint i frysen. Den är nötfri och vegan. Ja och så är den ju himla god också, såklart! För att hålla den just vegan sötade jag med sirap, och för att den skulle vara nötfri använde jag rismjölk. Bryr man sig inte om vegan-biten kan man använda tex honung eller vanlig mjölk, och tål man så funkar givetvis mandelmjölk också.

nobakechokladtarta2

Botten:

 • 50g solrosfrön
 • 30g hampafrön
 • 6 st mjuka dadlar
 • 1/2 msk vätska – jag använde rismjölk
 • 1 påse XOCO blue från Four Sigma Foods – kan ersättas med 1 msk kakao!
 • en nypa salt

Fyllning:

 • 30g kakaosmör
 • 1 paket silkestofu
 • 3 msk flytande sötning (så som agave, lönnsirap, honung…)
 • 1 msk mjölk av valfri sort (jag använde alltså rismjölk även här)
 • 3 msk kakao
 • 1/4 tsk vaniljpulver
 • en nypa salt
 • eventuell topping – jag strödde över lite frystorkade jordgubbar (som jag köpt på Gryningens)

Gör såhär:
Mixa ihop allt till botten och tryck ut den form/formar du valt att använda. Ställ åt sidan och gör fyllningen: smält kakaosmöret på låg värme (gärna vattenbad men jag körde i micron, vilket funkade bra) mixa tofu, sötning, mjölk, kakao, vaniljpulver och en nypa salt till en helt jämn smet. Tillsätt det smälta, aningens avsvalnade kakaosmöret och mixa igen. Häll fyllningen över den förberedda botten och strö över eventuell topping, ställ sedan in i frysen minst ett par timmar, så den ”sätter sig”. Flytta till kylen en 30-60 minuter före servering, så det mjuknar lite. (gör du många små portions-tårtor krävs givetvis kortare tid ur frysen innan servering)

nobakechokladtarta1

TÄVLING

För att ”fira” min vänskap med Biofood tyckte jag och NU3 (som har en del biofood-produkter i sortimentet, bland massa annat fint ni vet) att vi skulle tävla ut en låda med mina personliga favoriter som jag tror att ni också gillar!

 • rå kakao från biofoods – som jag använder i receptet ovan
 • NU3’s gojibär – min absoluta och stående favvo av torkade bär och frukt
 • NU3’s kokosolja – har det till och i och med precis allt!
 • NU3’s kakaonibs – för crunch i bars och bollar, som topping, i gröten, osv osv osv…

För att vara med och tävla ska man välja en av biofood-produkterna härifrån och en produkt ur NU3’s egen serie (här) och skriva en kommentar i detta inlägg om hur man skull använda dem ihop. Inte mer än så, faktiskt!

OCH !! Glöm inte att skriva namn och mailadress när ni kommenterar, så jag kan kontakta vinnaren över mail (mailen syns inte i kommentarsfältet, bara jag ser den ”inifrån”, så att säga)

Du kanske gillar

68 Kommentarer

 • Svara
  Isabella
  12 mars, 2015 at 16:37

  Åh, jag skulle vilja göra glass på proteinpulver, kokosolja, grädde och äggulor, samt råkakao. Sedan toppa den med kokosflak och kakaonibs. Roligt att du har en tävling med dom produkterna just nu. Jag skrev tidligare i dag upp kokosolja, kokosflak och kakaonibs på min inköpslista 😉

 • Svara
  Isabella
  12 mars, 2015 at 16:37

  Åh, jag skulle vilja göra glass på proteinpulver, kokosolja, grädde och äggulor, samt råkakao. Sedan toppa den med kokosflak och kakaonibs. Roligt att du har en tävling med dom produkterna just nu. Jag skrev tidligare i dag upp kokosolja, kokosflak och kakaonibs på min inköpslista 😉

 • Svara
  Jeanette
  12 mars, 2015 at 17:47

  Hej!
  Jätteroligt med en till tävling och jag deltar som vanligt och håller tummar och tår!
  Från Biofood skulle jag välja valnötterna och ifrån nu3s serie skulle jag ta hampaprotein. Med hjälp utav dessa och vinnaringeridenserna skulle jag självklart göra mig olika sorters gottebollar att mumsa på! Kanske till och med går utanför min komfortzon och gör något utan chokladsmak! 😉

 • Svara
  Jeanette
  12 mars, 2015 at 17:47

  Hej!
  Jätteroligt med en till tävling och jag deltar som vanligt och håller tummar och tår!
  Från Biofood skulle jag välja valnötterna och ifrån nu3s serie skulle jag ta hampaprotein. Med hjälp utav dessa och vinnaringeridenserna skulle jag självklart göra mig olika sorters gottebollar att mumsa på! Kanske till och med går utanför min komfortzon och gör något utan chokladsmak! 😉

 • Svara
  elin
  12 mars, 2015 at 19:21

  Jag skulle valt att göra chiapudding med ekologiska chiafrön från Nu3 och blanda i och toppa med hallon och Biofoods kravmärkta kokosskivor!

 • Svara
  elin
  12 mars, 2015 at 19:21

  Jag skulle valt att göra chiapudding med ekologiska chiafrön från Nu3 och blanda i och toppa med hallon och Biofoods kravmärkta kokosskivor!

 • Svara
  Hanna
  12 mars, 2015 at 19:42

  Jag hade mixat kokt nakenhavre med bönor och kryddor och stekt ”köttbullar”. Till det hade jag serverat en lingonchiasylt och potatis.

 • Svara
  Hanna
  12 mars, 2015 at 19:42

  Jag hade mixat kokt nakenhavre med bönor och kryddor och stekt ”köttbullar”. Till det hade jag serverat en lingonchiasylt och potatis.

 • Svara
  Lovisa
  12 mars, 2015 at 19:52

  biofoods quinoaflingor tillsammans med nu3 eko Cacao nibs!
  – rosta quinoaflingorna för att sedan varma blandas med cacaonibsen så att de smälter ihop lite. ha det som en lyxig müsli, eller bara som snacks!

  Kram!

 • Svara
  Lovisa
  12 mars, 2015 at 19:52

  biofoods quinoaflingor tillsammans med nu3 eko Cacao nibs!
  – rosta quinoaflingorna för att sedan varma blandas med cacaonibsen så att de smälter ihop lite. ha det som en lyxig müsli, eller bara som snacks!

  Kram!

 • Svara
  Ellen
  12 mars, 2015 at 19:57

  Jag hade gjort en härlig Acai bowl med nu3 ekologiska acaipulver, den hade jag sedan toppat med bland annat bifoods rostade kokosskivor. Ett vinnande koncept 😉

 • Svara
  Ellen
  12 mars, 2015 at 19:57

  Jag hade gjort en härlig Acai bowl med nu3 ekologiska acaipulver, den hade jag sedan toppat med bland annat bifoods rostade kokosskivor. Ett vinnande koncept 😉

 • Svara
  Paulina
  12 mars, 2015 at 20:16

  Jag skulle definitivt använda mig av Biofoods kakao och Nu3-s ekologiska kokosolja för att göra min favorit chokladfudge, som är superenkel att göra! Det är i stort sett endast att blanda kakao och kokosolja med jordnötssmör, lite honung och kokosflingor i en kastrull på låg värme, och sedan hälla smeten i en bakplåtsklädd plåt och sätta in i frysen tills den stelnar! Så fantastiskt gott! 😀

  //nouw.com/100kitchenstories

 • Svara
  Paulina
  12 mars, 2015 at 20:16

  Jag skulle definitivt använda mig av Biofoods kakao och Nu3-s ekologiska kokosolja för att göra min favorit chokladfudge, som är superenkel att göra! Det är i stort sett endast att blanda kakao och kokosolja med jordnötssmör, lite honung och kokosflingor i en kastrull på låg värme, och sedan hälla smeten i en bakplåtsklädd plåt och sätta in i frysen tills den stelnar! Så fantastiskt gott! 😀

  //nouw.com/100kitchenstories

 • Svara
  Ida
  12 mars, 2015 at 20:59

  Jag skulle go simple och slänga ihop lite av nu3 eko kokosolja med biofoods eko kakao (eller kanske carob?) på spisen. En handfull nötter, pumpakärnor samt gojibär och lite sötning på det så skulle det bli en härligt chokladig och namnamig Rocky road, som man inte kan annat än älska!

  Ha det gött, ska se till att prova tårtan i helgen!

 • Svara
  Ida
  12 mars, 2015 at 20:59

  Jag skulle go simple och slänga ihop lite av nu3 eko kokosolja med biofoods eko kakao (eller kanske carob?) på spisen. En handfull nötter, pumpakärnor samt gojibär och lite sötning på det så skulle det bli en härligt chokladig och namnamig Rocky road, som man inte kan annat än älska!

  Ha det gött, ska se till att prova tårtan i helgen!

 • Svara
  Caroline
  12 mars, 2015 at 21:06

  Tänker mig nog en mumsig chia pudding med carob smak

 • Svara
  Caroline
  12 mars, 2015 at 21:06

  Tänker mig nog en mumsig chia pudding med carob smak

 • Svara
  Jonna
  12 mars, 2015 at 21:08

  Jag skulle vilja vinna quinoaflingor från biofood och matcha pulver från Nu3, för att göra smarriga och annorlunda bars av dessa! Skulle vara super kul att experimentera med! 😀

 • Svara
  Jonna
  12 mars, 2015 at 21:08

  Jag skulle vilja vinna quinoaflingor från biofood och matcha pulver från Nu3, för att göra smarriga och annorlunda bars av dessa! Skulle vara super kul att experimentera med! 😀

 • Svara
  Rahima
  12 mars, 2015 at 22:02

  Jag hade använt Biofoods rismjöl och NU3 kokosolja för att göra en supergod bananbröd. Rismjöl är perfekt ersättning för den som vill ha glutenfritt men ändå gott! Receptet på bananbrödet kan skickas om önskas 🙂

 • Svara
  Rahima
  12 mars, 2015 at 22:02

  Jag hade använt Biofoods rismjöl och NU3 kokosolja för att göra en supergod bananbröd. Rismjöl är perfekt ersättning för den som vill ha glutenfritt men ändå gott! Receptet på bananbrödet kan skickas om önskas 🙂

 • Svara
  Anna
  12 mars, 2015 at 23:28

  Hade valt Biofood’s Kakao och Nu3’s Cocoa Nibs och gjort ehm.. allt chokladigt 😀 Skulle ha det i proteinpudding, drinkar, bars, glass, kakor, gröt, etc.. allt som går att smaksätta med choklad :3

 • Svara
  Anna
  12 mars, 2015 at 23:28

  Hade valt Biofood’s Kakao och Nu3’s Cocoa Nibs och gjort ehm.. allt chokladigt 😀 Skulle ha det i proteinpudding, drinkar, bars, glass, kakor, gröt, etc.. allt som går att smaksätta med choklad :3

 • Svara
  Mirna
  13 mars, 2015 at 07:49

  Chiapudding med vaniljproteinpulver i, toppad med massa valnötternötter, tranbär och kokosskivor. Yum! 🙂

 • Svara
  Mirna
  13 mars, 2015 at 07:49

  Chiapudding med vaniljproteinpulver i, toppad med massa valnötternötter, tranbär och kokosskivor. Yum! 🙂

 • Svara
  Maria Hartman
  13 mars, 2015 at 09:39

  Åh vad svårt att välja! Jag tror jag skulle välja Biofoods Carobpulver, och chiafrön från nu3, och göra en snaskig och len chiapudding med söt smak av Carob!
  Mandelmjölk, Chia, carob, toppas med hallon och kokosflakes! Bästa frukosten!!!!

 • Svara
  Maria Hartman
  13 mars, 2015 at 09:39

  Åh vad svårt att välja! Jag tror jag skulle välja Biofoods Carobpulver, och chiafrön från nu3, och göra en snaskig och len chiapudding med söt smak av Carob!
  Mandelmjölk, Chia, carob, toppas med hallon och kokosflakes! Bästa frukosten!!!!

 • Svara
  Liza
  13 mars, 2015 at 11:35

  SKUMKAKA!!!

  Detta är min favorit. Vispa 3 äggvitor hårt. Smält 4 gelatinplattor i 0,5 dl vatten och vänd i äggvitorna. Blanda i BioFood KakaoECO och 0,5 skopa Nu3 Whey Protein Vanilj. Häll i en form och in i kylen.

  Hela kakan är ca 150 kcal och en riktig proteinbomb. Räddar mina vardagskvällar efter träning.

  För att lyxa lite så gör en topping och smöra på innan servering (eller när man äter hela med sked som mig).
  0,5 skopa Nu3 Whey Protein Vanilj + Nu3 Kakaonibs och lite vatten tills det blir en kräm… Bred på och strö över BioFood Kokosflingor… Mmm…

 • Svara
  Liza
  13 mars, 2015 at 11:35

  SKUMKAKA!!!

  Detta är min favorit. Vispa 3 äggvitor hårt. Smält 4 gelatinplattor i 0,5 dl vatten och vänd i äggvitorna. Blanda i BioFood KakaoECO och 0,5 skopa Nu3 Whey Protein Vanilj. Häll i en form och in i kylen.

  Hela kakan är ca 150 kcal och en riktig proteinbomb. Räddar mina vardagskvällar efter träning.

  För att lyxa lite så gör en topping och smöra på innan servering (eller när man äter hela med sked som mig).
  0,5 skopa Nu3 Whey Protein Vanilj + Nu3 Kakaonibs och lite vatten tills det blir en kräm… Bred på och strö över BioFood Kokosflingor… Mmm…

 • Svara
  Alva
  13 mars, 2015 at 15:27

  Jag skulle välja quinoaflingor från Biofood och coacoa nibs från NU3 och slänga ner dessa i en gegga tillsammans med nötsmör, vanijproteinpulver, kakao, honung och lite vatten. Sen blanda allt till en deg och forma till proteinbars med god smak och varierande konsistens! Jag och min mamma beställer många bars från nätet, men det vore både billigare, roligare och framför allt nyttigare att göra egna. Nu har vi inte så mycket kul att ha i dem mer än proteinpulver, havregryn, nötsmör och honung och då blir det ju inte alls lika kul eller gott att göra egna som om man haft dessa fina ingredienser från Biofoods och NU3!

 • Svara
  Alva
  13 mars, 2015 at 15:27

  Jag skulle välja quinoaflingor från Biofood och coacoa nibs från NU3 och slänga ner dessa i en gegga tillsammans med nötsmör, vanijproteinpulver, kakao, honung och lite vatten. Sen blanda allt till en deg och forma till proteinbars med god smak och varierande konsistens! Jag och min mamma beställer många bars från nätet, men det vore både billigare, roligare och framför allt nyttigare att göra egna. Nu har vi inte så mycket kul att ha i dem mer än proteinpulver, havregryn, nötsmör och honung och då blir det ju inte alls lika kul eller gott att göra egna som om man haft dessa fina ingredienser från Biofoods och NU3!

 • Svara
  Louise G
  13 mars, 2015 at 16:39

  Jag skulle använda Biofoods kokosskivor och Nu3s proteinpulver med chokladsmak och gjort en variant på kladdkaka. Kanske till och med slängt i Nu3s kakaonibs för lite extra krisp =)

  Håller tummar och tår då jag aldrig vinner sådana här tävlingar..

 • Svara
  Louise G
  13 mars, 2015 at 16:39

  Jag skulle använda Biofoods kokosskivor och Nu3s proteinpulver med chokladsmak och gjort en variant på kladdkaka. Kanske till och med slängt i Nu3s kakaonibs för lite extra krisp =)

  Håller tummar och tår då jag aldrig vinner sådana här tävlingar..

 • Svara
  Eazy-E
  13 mars, 2015 at 16:49

  Hej Fanny!

  Hittade din blogg via en ”like” på Facebook till ett inlägget du skrev om att det bara är en sak vi äter… Började läsa och kunde inte sluta. Det är första gången jag hittar en så ärlig och personlig blogg om att tillfriskna från anorexi. Det är även första gången (och här hade du mig hooked) jag hittar en blogg som beskriver exakt det som hände även mig; att man efter en bit på väg plötsligt går upp riktigt riktigt mycket i vikt och problemen som följer på det. Har alltid känns som att alla historier man hör om tillfriskning handlar om hur det bara började se ljusare ut i livet och sedan ökade man gradvis i vikt och kämpade sig till den snygga kroppen. Trodde ett tag att det var bara jag som hamnat ta omvägen via övervikt och fysiskt/psykiskt obehag därav. Jag var inte ensam trots allt!

  Precis som du har jag idag hittat styrketräningen som verkligen är en härlig hobby. Man känner sig stark och smidig. Även om alla perioder inte är lika ljusa (har lagt på mig onödiga kilon under senhösten och vintern) så vet man alltid att man har något att gå tillbaka till som gör att man mår bra igen.

  Tack för en mycket välskriven blogg, skall följa dig framöver!

 • Svara
  Eazy-E
  13 mars, 2015 at 16:49

  Hej Fanny!

  Hittade din blogg via en ”like” på Facebook till ett inlägget du skrev om att det bara är en sak vi äter… Började läsa och kunde inte sluta. Det är första gången jag hittar en så ärlig och personlig blogg om att tillfriskna från anorexi. Det är även första gången (och här hade du mig hooked) jag hittar en blogg som beskriver exakt det som hände även mig; att man efter en bit på väg plötsligt går upp riktigt riktigt mycket i vikt och problemen som följer på det. Har alltid känns som att alla historier man hör om tillfriskning handlar om hur det bara började se ljusare ut i livet och sedan ökade man gradvis i vikt och kämpade sig till den snygga kroppen. Trodde ett tag att det var bara jag som hamnat ta omvägen via övervikt och fysiskt/psykiskt obehag därav. Jag var inte ensam trots allt!

  Precis som du har jag idag hittat styrketräningen som verkligen är en härlig hobby. Man känner sig stark och smidig. Även om alla perioder inte är lika ljusa (har lagt på mig onödiga kilon under senhösten och vintern) så vet man alltid att man har något att gå tillbaka till som gör att man mår bra igen.

  Tack för en mycket välskriven blogg, skall följa dig framöver!

 • Svara
  Elisabeth
  14 mars, 2015 at 05:30

  Efter att ha flyttat till andra änden av världen känns det som skall jag nu i ensamheten äntligen få besök av min bästis. Till henne vill jag baka riktigt mumsiga muffins med nu3 risprotein då vi båda inte tål laktos samt biofoods kakao som är en av de godare på marknaden. Receptet harjag inte luskat ut än men det lutar åt det fluffiga men kompanta hållet med en härlig chokladkrämsgrotta inuti. Båda två funkar också toppenfint som ingredienser i härliga chokladpannkakor morgonen efter (fast muffins till frulle är inte heller fel…) ihop med ägg, mjöl o havremjölk samt vaniljsocker serverat med en härlig jordgubbssås av puréade färska jordgubbar sötat med kokossocker. Det behöver inte vara mer komplicerat än så 🙂

 • Svara
  Elisabeth
  14 mars, 2015 at 05:30

  Efter att ha flyttat till andra änden av världen känns det som skall jag nu i ensamheten äntligen få besök av min bästis. Till henne vill jag baka riktigt mumsiga muffins med nu3 risprotein då vi båda inte tål laktos samt biofoods kakao som är en av de godare på marknaden. Receptet harjag inte luskat ut än men det lutar åt det fluffiga men kompanta hållet med en härlig chokladkrämsgrotta inuti. Båda två funkar också toppenfint som ingredienser i härliga chokladpannkakor morgonen efter (fast muffins till frulle är inte heller fel…) ihop med ägg, mjöl o havremjölk samt vaniljsocker serverat med en härlig jordgubbssås av puréade färska jordgubbar sötat med kokossocker. Det behöver inte vara mer komplicerat än så 🙂

 • Svara
  Elin
  14 mars, 2015 at 07:41

  Sååå mååånga val.. då gör jag det enklaste! 😀 Tar biofoods kokosskivor och Nu3’s cacao nibs och blandar med sånt jag har redan har i skåpet – nått frö, nån nöt, nån torkad frukt/bär – till en smidig och god trailmix att ha med sig i väskan för akuta situationer.

 • Svara
  Elin
  14 mars, 2015 at 07:41

  Sååå mååånga val.. då gör jag det enklaste! 😀 Tar biofoods kokosskivor och Nu3’s cacao nibs och blandar med sånt jag har redan har i skåpet – nått frö, nån nöt, nån torkad frukt/bär – till en smidig och god trailmix att ha med sig i väskan för akuta situationer.

 • Svara
  Jasmine
  14 mars, 2015 at 12:15

  Jag hade valt risproteinet från nu3 och carobpulvret från biofoods för att experimentera fram en vegan, glutenfri kärleksmums, med en hint av kola från caroben. Carob ger ett sånt fint djup i kombination med kakao också ^^

 • Svara
  Jasmine
  14 mars, 2015 at 12:15

  Jag hade valt risproteinet från nu3 och carobpulvret från biofoods för att experimentera fram en vegan, glutenfri kärleksmums, med en hint av kola från caroben. Carob ger ett sånt fint djup i kombination med kakao också ^^

 • Svara
  Sophie
  14 mars, 2015 at 15:15

  Jag hade valt att gå efter ”less is more”, och gjort ett härligt smör med smak av valnöt och choklad. För att få till den drömkombon skulle jag först rosta valnötter från Biofoods i ugnen, så att deras smak kommer fram ordentligt, och sedan mixa dem till ett krämigt nötsmör. Därefter skulle jag blanda i en näve Cacao Nibs från nu3, och voilà – ett lyxigt pålägg på enbart 2 ingredienser, chunky och krämigt på samma gång!

 • Svara
  Sophie
  14 mars, 2015 at 15:15

  Jag hade valt att gå efter ”less is more”, och gjort ett härligt smör med smak av valnöt och choklad. För att få till den drömkombon skulle jag först rosta valnötter från Biofoods i ugnen, så att deras smak kommer fram ordentligt, och sedan mixa dem till ett krämigt nötsmör. Därefter skulle jag blanda i en näve Cacao Nibs från nu3, och voilà – ett lyxigt pålägg på enbart 2 ingredienser, chunky och krämigt på samma gång!

 • Svara
  Alice
  14 mars, 2015 at 22:08

  Jag hade gjort en drömmig varm choklad på kokosdryck, kakao, agavesirap och med en liten klick kokosolja i! Kul med mycket inspiration bland kommentarerna, som inbiten nybörjare kör jag dock på less is more i dagsläget (men vem vet..?). Det vore superroligt att vinna och få testa lite nya saker!

 • Svara
  Alice
  14 mars, 2015 at 22:08

  Jag hade gjort en drömmig varm choklad på kokosdryck, kakao, agavesirap och med en liten klick kokosolja i! Kul med mycket inspiration bland kommentarerna, som inbiten nybörjare kör jag dock på less is more i dagsläget (men vem vet..?). Det vore superroligt att vinna och få testa lite nya saker!

 • Svara
  Nathalie ling
  15 mars, 2015 at 07:14

  Jag skulle använda valnötter från biofood till bottenlagret av min raw & hälsosamma favorittårta. Från nu3 skulle jag ta kokosolja, som är en huvudingrediens i kakans glasyr.
  Såhör lyder receptet på hela kalaset:

  Botten:
  100g valnötter.
  12 färska, urkärnade dadlar
  1/2 dl havregryn
  1/2 dl raw kakao
  1 msk vatten

  Mixa till en smet och tryck ut i en form med löstagbar kant.

  Mellanlagret:
  1 dl ekologiskt, osötat jordnötssmör
  1 dl havregryn
  2 msk ekologiskt agavesirap
  3/4 dl vatten
  1 krm flingsalt

  Mixa allt till en krämig konsistens och bred ut över bottenlagret.

  Översta lagret/glasyr:
  1/2 dl kokosolja (smält)
  1 1/2 msk agavesirap
  1/2 dl raw kakao
  1 krm flingsalt

  Rör ihop allt och pensla över kakan med en (äggpensel?), avsluta med att garnera med krossade jordnötter. Ställ kylt.

 • Svara
  Nathalie ling
  15 mars, 2015 at 07:14

  Jag skulle använda valnötter från biofood till bottenlagret av min raw & hälsosamma favorittårta. Från nu3 skulle jag ta kokosolja, som är en huvudingrediens i kakans glasyr.
  Såhör lyder receptet på hela kalaset:

  Botten:
  100g valnötter.
  12 färska, urkärnade dadlar
  1/2 dl havregryn
  1/2 dl raw kakao
  1 msk vatten

  Mixa till en smet och tryck ut i en form med löstagbar kant.

  Mellanlagret:
  1 dl ekologiskt, osötat jordnötssmör
  1 dl havregryn
  2 msk ekologiskt agavesirap
  3/4 dl vatten
  1 krm flingsalt

  Mixa allt till en krämig konsistens och bred ut över bottenlagret.

  Översta lagret/glasyr:
  1/2 dl kokosolja (smält)
  1 1/2 msk agavesirap
  1/2 dl raw kakao
  1 krm flingsalt

  Rör ihop allt och pensla över kakan med en (äggpensel?), avsluta med att garnera med krossade jordnötter. Ställ kylt.

 • Svara
  Moa
  15 mars, 2015 at 12:20

  Jag hade valt Biofoods nakenhavre tillsammans med nu3 chiafrön för att göra overnight oats.

  Sen behöver man bara vätska (någon slags mjölk eller yoghurt) och sedan smaksätter man med vad man vill. (Jag tycker personligen att Biofoods kakao är god att lägga i eller kakao nibsen från nu3 eller också gojibären från nu3.)
  Detta ska stå i kylen över natten.

  Enkelt och väldigt gott som går att variera med många olika smaker 🙂

 • Svara
  Moa
  15 mars, 2015 at 12:20

  Jag hade valt Biofoods nakenhavre tillsammans med nu3 chiafrön för att göra overnight oats.

  Sen behöver man bara vätska (någon slags mjölk eller yoghurt) och sedan smaksätter man med vad man vill. (Jag tycker personligen att Biofoods kakao är god att lägga i eller kakao nibsen från nu3 eller också gojibären från nu3.)
  Detta ska stå i kylen över natten.

  Enkelt och väldigt gott som går att variera med många olika smaker 🙂

 • Svara
  Elsa
  15 mars, 2015 at 19:14

  Jag hade velat testa göra proteinbars med Nu3 risprotein och blanda i torkade tranbär från Biofood i dom. Älskar tranbär, och har ju hört att risprotein ska vara superbra i bars. Hade nog blivit en grym kombo! Lite kakaonibs i det och du har den perfekta baren.

 • Svara
  Elsa
  15 mars, 2015 at 19:14

  Jag hade velat testa göra proteinbars med Nu3 risprotein och blanda i torkade tranbär från Biofood i dom. Älskar tranbär, och har ju hört att risprotein ska vara superbra i bars. Hade nog blivit en grym kombo! Lite kakaonibs i det och du har den perfekta baren.

 • Svara
  Sara
  16 mars, 2015 at 13:38

  Jag rekommenderar att göra en egen musli att ha till mjölk, yoghurt, kvargen eller vad just du föredrar. Användbart till så mycket och till skillnad frön köpemuslin vet du vad den innehåller samt slipper allt extra onödigt socker.

  Blanda ihop, chiafrön, kokos, valnötter, mandlar med havregryn, linfrö, solroskärnor. Gärna även mandlar om det finns i skafferiet.

  Värm vatten med kokosolja samt lsalt och ev honung el rårörssocker (valfritt sötmedel /salt om så önskas). Häll detta över blandningen. Blanda ihop allt med händerna i en enda röra så det klumpar sig lite. Smaksätt med kardemumma och kanel om man gillar det. Skjuts in i ugnen tills den fått fin färg och blivit knaprig och god.

  Toppa med tranbär eller gojibär.

  Tvätta händerna och smörj in händerna med kokosolja så får händerna en skönhetskur på köpet

 • Svara
  Sara
  16 mars, 2015 at 13:38

  Jag rekommenderar att göra en egen musli att ha till mjölk, yoghurt, kvargen eller vad just du föredrar. Användbart till så mycket och till skillnad frön köpemuslin vet du vad den innehåller samt slipper allt extra onödigt socker.

  Blanda ihop, chiafrön, kokos, valnötter, mandlar med havregryn, linfrö, solroskärnor. Gärna även mandlar om det finns i skafferiet.

  Värm vatten med kokosolja samt lsalt och ev honung el rårörssocker (valfritt sötmedel /salt om så önskas). Häll detta över blandningen. Blanda ihop allt med händerna i en enda röra så det klumpar sig lite. Smaksätt med kardemumma och kanel om man gillar det. Skjuts in i ugnen tills den fått fin färg och blivit knaprig och god.

  Toppa med tranbär eller gojibär.

  Tvätta händerna och smörj in händerna med kokosolja så får händerna en skönhetskur på köpet

 • Svara
  Alexandra
  17 mars, 2015 at 12:02

  Åå läser om allas receptförslag och kombinationer. Mitt kanske inte är de mest exotiska men hade gärna velat prova göra näringsrika och glutenfria frukost scones med biofoods teffmjöl och NU3s chiafrön ♡

 • Svara
  Alexandra
  17 mars, 2015 at 12:02

  Åå läser om allas receptförslag och kombinationer. Mitt kanske inte är de mest exotiska men hade gärna velat prova göra näringsrika och glutenfria frukost scones med biofoods teffmjöl och NU3s chiafrön ♡

 • Svara
  Jackie
  17 mars, 2015 at 12:32

  Är sugen på att göra muffins med banan, valnötter från biofood och carob från NU3 som smaksättning 🙂

 • Svara
  Jackie
  17 mars, 2015 at 12:32

  Är sugen på att göra muffins med banan, valnötter från biofood och carob från NU3 som smaksättning 🙂

 • Svara
  Sofie
  17 mars, 2015 at 13:10

  Hmm..om jag bara fick hitta på något med två av deras ingredienser så skulle jag ta biofoods valnötter och mixa det till ett grövre mjöl som jag sedan skulle blanda med nu3s kokosolja (som jag smält innan), en nypa salt och ev någon smaksättning i form av citronskal, lakritspulver,kardemumma etc och sedan plattar ut på en plåt –> in i ugnen en sväng så att det få lite yta, låt svalna så att det blir en krispig yta! Tadaa! Måste bli ett gott tillbehör till allt…kan återkomma om den saken när jag testat 😉

  Mvh Sofie

 • Svara
  Sofie
  17 mars, 2015 at 13:10

  Hmm..om jag bara fick hitta på något med två av deras ingredienser så skulle jag ta biofoods valnötter och mixa det till ett grövre mjöl som jag sedan skulle blanda med nu3s kokosolja (som jag smält innan), en nypa salt och ev någon smaksättning i form av citronskal, lakritspulver,kardemumma etc och sedan plattar ut på en plåt –> in i ugnen en sväng så att det få lite yta, låt svalna så att det blir en krispig yta! Tadaa! Måste bli ett gott tillbehör till allt…kan återkomma om den saken när jag testat 😉

  Mvh Sofie

 • Svara
  Moa
  17 mars, 2015 at 13:49

  Jag hade gjort chokladproteinpannkakor med kakao från biofood och risprotein från Nu3.
  (Tillsammans med mandelmjölk, banan och ägg).

 • Svara
  Moa
  17 mars, 2015 at 13:49

  Jag hade gjort chokladproteinpannkakor med kakao från biofood och risprotein från Nu3.
  (Tillsammans med mandelmjölk, banan och ägg).

 • Svara
  amanda
  17 mars, 2015 at 13:51

  Kul med tävling!! Speciellt för oss icke-instagrammare som äntligen kan delta nu när man inte måste dela bilden på instagram! tjoho! 😀

  Jag har alltid velat testa att göra gröt på quinoa men har dragit mig för att göra det då jag inte riktigt har tid att koka fröna så länge på morgonen! Men med flingorna går det ju snabbare! Så jag skulle använda mig av biofods qunioaflingor: https://www.nu3.se/biofood-quinoaflingor-glutenfri-eko-250-g.html
  och smaksätta samt boosta med Nu3s Lucumapulver: https://www.nu3.se/nu3-eko-lucuma-pulver-200-g.html

  En riktig superfrulle!
  Kram!

 • Svara
  amanda
  17 mars, 2015 at 13:51

  Kul med tävling!! Speciellt för oss icke-instagrammare som äntligen kan delta nu när man inte måste dela bilden på instagram! tjoho! 😀

  Jag har alltid velat testa att göra gröt på quinoa men har dragit mig för att göra det då jag inte riktigt har tid att koka fröna så länge på morgonen! Men med flingorna går det ju snabbare! Så jag skulle använda mig av biofods qunioaflingor: https://www.nu3.se/biofood-quinoaflingor-glutenfri-eko-250-g.html
  och smaksätta samt boosta med Nu3s Lucumapulver: https://www.nu3.se/nu3-eko-lucuma-pulver-200-g.html

  En riktig superfrulle!
  Kram!

 • Svara
  Cajsa Philipson
  17 mars, 2015 at 19:31

  Vilken underbar tävling! Jag hade gjort en bärig vårpaj! Jag hade gjort skalet och crunchet av kokosflingor från biofood, havre, kokosolja och honung. Sedan hade jag hällt i en blandning av lätt mosade hallon, banan, vaniljpulver och lucumapulver från nu3 i skalet och toppat med lite mer av havreblandningen! Lucuman hade jag använt för lite mer kolasmak 🙂
  Kramkram

 • Svara
  Cajsa Philipson
  17 mars, 2015 at 19:31

  Vilken underbar tävling! Jag hade gjort en bärig vårpaj! Jag hade gjort skalet och crunchet av kokosflingor från biofood, havre, kokosolja och honung. Sedan hade jag hällt i en blandning av lätt mosade hallon, banan, vaniljpulver och lucumapulver från nu3 i skalet och toppat med lite mer av havreblandningen! Lucuman hade jag använt för lite mer kolasmak 🙂
  Kramkram

 • Svara
  Jessica
  20 mars, 2015 at 16:29

  Hej! Jag skulle använda Nu3’s gojibär och Biofoods kakaopulver för att tillsammans göra gojibär täckt med choklad! Jag är en riktig chokladrussin-lover (eller ja, egentligen all bär/nötter som är täckt med det) och skulle därför tycka det vore spännande att prova just chokladtäckta gojibär! Chokladtäcket skulle jag nog skapa med kakaon, kokosolja och steviaströ, sedan doppa gojibären i det och in i frysen ett tag! Tror det skulle passa riktigt bra ihop med den söta och syrliga tillsammans med chokladöverdraget, så nu hoppas jag på vinst! 😉

 • Svara
  Jessica
  20 mars, 2015 at 16:29

  Hej! Jag skulle använda Nu3’s gojibär och Biofoods kakaopulver för att tillsammans göra gojibär täckt med choklad! Jag är en riktig chokladrussin-lover (eller ja, egentligen all bär/nötter som är täckt med det) och skulle därför tycka det vore spännande att prova just chokladtäckta gojibär! Chokladtäcket skulle jag nog skapa med kakaon, kokosolja och steviaströ, sedan doppa gojibären i det och in i frysen ett tag! Tror det skulle passa riktigt bra ihop med den söta och syrliga tillsammans med chokladöverdraget, så nu hoppas jag på vinst! 😉

Lämna ett svar