Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Laxpasta med Lime och Honung

Detta nya påhitt åkte raka vägen upp till topplistan och kommer garanterat lagas många gånger denna sommar! Fräscht, friskt, krämigt, smakrikt och bara alldeles alldeles underbart gott!laxpasta2Som sagt, av flera skäl är det lite mindre bak, experiment och lek i köket för tillfället – men mat lagas (i viss mån, i alla fall) fortfarande! Som ikväll till exempel, då vi glatt mumsade i oss detta nya och väldigt lyckade ihop-kok : laxpasta med lime och honung. Lax är favoritfirren och pasta sitter alltid bra, ni vet. Fräsch lime som balanseras fint av söt honung i en krämig gräddsås som piffades till med nuvarande favvon zucchini. Fem av fem vardagstummar upp, får denna rätt, från både mig och Mr! Skulle dock göra sig jättebra att bjuda på till fest också, inge vardags-tråk här inte. Bara enkelt, gottgott och snabbt…. eh ja det vill säga typ perfekt?
laxpasta1För två 2 portioner behöver du:

 • 2 laxfiléer
 • 1 liten lök (jag använde röd, gul funkar säkert lika fint)
 • 1 liten zucchini
 • 1 dl grädde
 • 1/4 fiskbuljongtärning
 • rivet skal och saft från 1/2 lime
 • 1/2-1 msk honung (smaka av, mängden beror lite på hur sur din lime är)
 • salt och peppar
 • vatten
 • pasta till servering

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka löken, skär zucchinin i valfri form och tärna laxen. Rör ihop grädde, buljong, limens skal + saft och honung i en liten skål. Bryn lökhack och zucchini, slå sedan på lite vatten och sänk värmen. Släng ner laxen, slå på grädd-blandningen och salta och peppra efter smak. Låt småputtra tills pastan är klar. Tillsätt eventuellt lite mer vatten för mer sås. Servera och njut!laxpasta3**Jag hittade denna receptgrund på arla.se, ändrade måtten och la till zucchini bara**

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Maria
  16 maj, 2013 at 09:19

  Åhh vad gott!!! Är det mungbönsfettuccini? Så himla god! Gjorde sån pasta med hemmagjord pesto, cocktailtomater, ruccola och rödlök i helgen. Så himla enkelt och så himla gott! 😀

 • Svara
  Emelie
  21 maj, 2013 at 10:11

  Åh denna rätt ska jag laga nästa vecka, såg hur gott som helst!!

 • Svara
  Anna
  6 juli, 2013 at 10:18

  Gjorde denna rätt när vi skulle få massa gäster över. Tyvärr blev det ändrade planer, så där stod jag mest laxpasta för 15 hungriga personer. Har ätit den som matlåda säkert 10 gånger nu och jag blir lika förvånad varje gång att jag inte tröttnar :} otroligt gott!

Lämna ett svar